Forstå data om tilbakevendende og nye seere

Du finner et diagram over nye og tilbakevendende seere på «Målgruppe»-fanen, som du finner ved å gå til Analytics-delen på menyen til venstre.

Du kan bruke beregningene for tilbakevendende og nye seere til å planlegge innholdsstrategien for kanalen din. Du kan for eksempel bygge opp lojalitet blant seerne ved å ha en rød tråd i innholdet ditt, eller du kan eksperimentere med nye emner for å tiltrekke nye seere.

Hvorfor ser jeg ingen samlede data for tilbakevendende seere når jeg velger forskjellige datoer?

Samlede data for tilbakevendende seere er tilgjengelig for de siste 7, 28 og 90 dagene. Du kan se tidligere beregninger for tilbakevendende og nye seere i diagrammet fra 1. september 2020. I tillegg oppdateres nye data hver eller annenhver dag.

Hva betyr det hvis de fleste avspillingene på kanalen min er fra nye seere?

Dette betyr at seerne ser på en eller flere av videoene dine, men at de kanskje ikke kommer tilbake for å se flere. Denne trenden er vanlig blant

• kanaler der det lastes opp videoer om forskjellige emner som tiltrekker forskjellige typer seere
  • kanaler med opplæringsvideoer der seerne ser én bestemt veiledningsvideo, men mest sannsynlig ikke kommer tilbake til kanalen for å se mer

Merk: Disse trendene varierer avhengig av kanalen og publikummet ditt.

Hva betyr det hvis de fleste avspillingene på kanalen min er fra tilbakevendende seere?

Dette betyr at kanalen har et lojalt publikum som mest sannsynlig kommer tilbake for å se mer. Denne trenden er vanlig blant

• kanaler der det lastes opp innhold med en rød tråd eller innhold i et kjent format
  • kanaler med faste verter, for eksempel kjente fjes og personligheter som seerne har blitt glad i
  • kanaler med populære serier som seerne kommer tilbake for å se

Merk: Disse trendene varierer avhengig av kanalen din og publikummet ditt.

Hvorfor er antallet tilbakevendende seere lavere enn antallet abonnenter?

Antall abonnenter viser hvor mange som abonnerer på YouTube-kanalen din, og representerer ikke hvor mange seere som ser på videoene dine. Seerne abonnerer gjerne på flere titalls kanaler samtidig og ser kanskje ikke alle nye opplastninger på kanalene de abonnerer på. Det er også vanlig at seerne abonnerer på kanaler de ikke lenger følger med på.

Er anbefalingssystemet på YouTube optimalisert for at seere skal komme tilbake?

Formålet med anbefalingssystemet vårt er å tilby seerne flere videoer og kanaler de mest sannsynlig vil få glede av. Hvis seerne stadig kommer tilbake til kanalen din for å se mer, er det mer sannsynlig at de får anbefalt flere av videoene dine senere.

Se et eksempel

Ta en titt på følgende video fra YouTube-kanalen for skapere for å finne ut mer om dataene for tilbakevendende og nye seere.

Forstå seertrendene dine: Nye og tilbakevendende seere i YouTube Analytics