Epäonnistunut tai hylätty maksu

Jos yrität tehdä ostosta YouTubessa, mutta maksu hylätään tai maksaminen ei onnistu, kokeile alla olevia keinoja ongelman ratkaisemiseen. Jos tarvitset apua kuukausittaisen jäsenmaksun hylkäämiseen liittyvissä asioissa, tutustu laskutus- tai pääsyongelmien ohjeisiin.

Ratkaisuja credit- ja debit-korttien ongelmiin

Tässä on muutamia yleisiä virheilmoituksia, jotka liittyvät credit- ja debit-kortteihin:

• Kortti hylätty
  • Korjaa kortin tiedot tai kokeile toista korttia
  • Kortti on vanhentunut
  • Vahvista kortin tiedot ja yritä uudelleen

Jos näet jonkin näistä virheilmoituksista tai vastaavan, kokeile seuraavaa:

Varmista että kortin tiedot ovat ajan tasalla

Usein maksut epäonnistuvat, koska credit-kortti on vanhentunut tai laskutusosoite on virheellinen. Voit tarkistaa Google Payhin tallentamasi maksutavat ja niiden vanhentumisajat. Voit myös valita maksutavan kohdalla Muokkaa-vaihtoehdon ja tarkistaa, vastaako postinumero laskutusosoitettasi.

Jos maksutapasi on vanhentunut, poista se näiden vaiheiden mukaisesti ja lisää sitten uusi maksutapa. Kun olet lisännyt uuden maksutavan tai päivittänyt postinumerosi, kokeile tehdä osto uudestaan.

Pyydettyjen tietojen lähettäminen

Jos näet virheilmoituksen, jossa sinua pyydetään lähettämään lisätietoja Googlelle, lähetä kyseiset tiedot ohjeiden mukaisesti. Sinun pitää ehkä vahvistaa henkilöllisyytesi Google Payssa ennen kuin voit tehdä ostoksia Google-tiliäsi käyttäen.

Voit myös tarkistaa Google Paysta milloin tahansa, onko sinulla tiliongelmien korjaamiseen liittyviä ilmoituksia tai pyyntöjä.

Riittävän saldon tarkistaminen

Tapahtuma voidaan hylätä, koska saldo ei riitä ostoksen maksamiseen. Tarkista, että tililläsi on katetta.

Huom. Kun rekisteröidyt maksuttomaan kokeiluun, tililläsi saattaa näkyä katevaraus. Varauksella varmistetaan, että maksutapasi on kelvollinen. Pankkisi poistaa sen ja hyvittää summan automaattisesti lyhyen ajan kuluessa. Rekisteröitymisesi voi kuitenkin epäonnistua, jos tililläsi ei ole varoja varaussumman kattamiseen. Katso tästä lisätietoja katevarauksista.

Yhteydenotto pankkiin tai kortin myöntäjään

Maksu voidaan hylätä korttisi rajoitusten vuoksi. Ota yhteyttä korttisi myöntäneeseen pankkiin tai yritykseen ja kysy heiltä tapahtuman hylkäämisen syytä.

Jos et asu Yhdysvalloissa, varmista, että korttisi tai pankkisi tukee kansainvälisiä maksutapahtumia. Joissakin maissa sinun pitää pyytää pankkia vahvistamaan korttisi käyttö kansainvälisissä maksutapahtumissa.

Toisen maksutavan kokeileminen

• Jos ensimmäinen maksutapa ei toiminut, voit kokeilla toista tapaa. Palaa ostonäytölle ja valitse tai lisää toinen maksutapa.

• Jos maksutapa näkyy harmaana tehdessäsi ostosta YouTubessa, maksutapaa ei voi käyttää kyseiseen ostokseen. Suorita osto loppuun toisella maksutavalla.

Vinkki: Jos sinulla on edelleen ongelmia maksutavan käyttämisessä oston tekemiseen YouTubessa, voit kokeilla maksaa Google Play ‑saldolla (jos se on saatavilla maassasi). Katso tästä, missä maissa Google Play ‑saldo on saatavilla.

Lisää ensin Google Play ‑saldoa ja valitse sitten Google Play ‑saldo maksutavaksi. Voit myös lukea lisää Google Play ‑saldon lunastamisesta.

Muihin maksutapoihin liittyvät ongelmat (kuten matkapuhelinoperaattorin laskutus)

Alla on vinkkejä, joiden avulla voit ratkaista operaattorin suoralaskutukseen tai muuhun tuettuun maksutapaan liittyviä ongelmia.

Matkapuhelinoperaattorin laskutus (operaattorin suoralaskutus)

Tutustu artikkeliimme, joka käsittelee operaattorin suoralaskutuksen ongelmien ratkaisua.

Muut maksutavat

Saatat nähdä tämän virheilmoituksen tiettyjen maksutapojen yhteydessä: "Maksusi hylättiin tiliäsi koskevan ongelman vuoksi."
Viesti saattaa näkyä, koska
  • maksuprofiilissasi havaittiin epäilyttävää toimintaa
  • tarvitsemme lisätietoja suojataksemme tiliäsi petoksilta
  • tarvitsemme lisätietoja noudattaaksemme EU-lakeja (vain Euroopan unionin jäsenvaltioiden asiakkaat).

Katso Google Paysta, onko sinulla tiliongelmien korjaamiseen liittyviä ilmoituksia tai pyyntöjä. Sinun pitää ehkä vahvistaa henkilöllisyytesi Google Payssa ennen kuin voit tehdä ostoksia Google-tiliäsi käyttäen. Jos ilmoituksia tai pyyntöjä ei ole, varmista, että nimesi, osoitteesi ja maksutietosi ovat ajan tasalla.

Seuraavat vaiheet

Kun olet päivittänyt maksutietosi, kokeile tehdä osto uudestaan. Sinua ei veloiteta automaattisesti uudestaan.