Få tilgang til funksjoner på mellomnivå og avanserte funksjoner

Merk: Denne artikkelen omhandler ikke bekreftelsesmerker for kanaler. Du finner mer informasjon om bekreftelsesmerker i denne brukerstøtteartikkelen.

YouTube tilbyr mange verktøy og funksjoner du kan bruke til å få mest mulig ut av kanalen din. De fleste skaperne har allerede tilgang til disse funksjonene, men det er enkelte funksjoner som krever ytterligere bekreftelse før du kan bruke dem. De ytterligere tilgangskriteriene gjør det vanskeligere for svindlere, nettsøppelspredere og andre useriøse aktører å misbruke tjenesten. Bare hovedeierne av kanaler kan bekrefte identiteten sin for å få tilgang til tilleggsfunksjoner.

Få tilgang til funksjoner på mellomnivå

Fullfør telefonbekreftelsen for å få tilgang

Når du fullfører en telefonbekreftelse, får du tilgang til funksjoner på mellomnivå. Her kan du finne ut hvordan du får tilgang til avanserte funksjoner.

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Kanal.
  4. Klikk på Tilgang til funksjoner etterfulgt av Funksjoner på mellomnivå etterfulgt av BEKREFT TELEFONNUMMERET.

Du blir bedt om å oppgi et telefonnummer. Du mottar en bekreftelseskode på dette nummeret, enten per tekstmelding eller taleanrop.

Få tilgang til avanserte funksjoner

Avanserte funksjoner er et sett med YouTube-funksjoner, blant annet muligheten til å feste kommentarer og høyere grenser for daglig opplasting.

For å få tilgang til avanserte funksjoner må du først fullføre en telefonbekreftelse. Så kan du velge om du vil bygge opp kanalhistorikk eller fullføre bekreftelsen med legitimasjon eller video nedenfor.

Bekreftelse med legitimasjon og videobekreftelse er ikke tilgjengelig for alle skapere. Kvalifikasjonsstatusen din i YouTube Studio tilsier hva du må gjøre for å få tilgang til avanserte funksjoner.

Bruk telefonbekreftelse og bekreftelse med legitimasjon/video for å få tilgang

Fullfør telefonbekreftelsen

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Kanal.
  4. Klikk på Tilgang til funksjoner etterfulgt av Funksjoner på mellomnivå etterfulgt av BEKREFT TELEFONNUMMERET.
  5. Du blir bedt om å oppgi et telefonnummer. Du mottar en bekreftelseskode på dette nummeret, enten per tekstmelding eller taleanrop.

Når du har fullført telefonbekreftelsen, må du fullføre bekreftelsen med legitimasjon eller video.

Merk: Bekreftelsen med legitimasjon/video slettes vanligvis noen måneder etter at du har bygget opp tilstrekkelig kanalhistorikk, eller etter to år hvis du ikke har brukt avanserte funksjoner.

Fullfør bekreftelsen med legitimasjon

1. Logg på YouTube Studio
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Kanal
  4. Klikk på Tilgang til funksjoner  etterfulgt av Avanserte funksjoner  etterfulgt av FÅ TILGANG TIL FUNKSJONER.
  5. Velg Bruk legitimasjon, og klikk på e-post. Google sender en e-post. Du kan også skanne en QR-kode i stedet.
  6. Åpne e-posten på telefonen din, og trykk på Start bekreftelse.
  7. Les om hvordan Google bruker legitimasjonen din, og hvordan den blir lagret. Klikk på Godta for å fortsette med bekreftelsen.
  8. Følg veiledningen om hvordan du tar bilde av legitimasjonen din. Merk: Sørg for at fødselsdatoen på legitimasjonen din stemmer overens med fødselsdatoen du har oppgitt i Google-kontoen din.
  9. Klikk på Send inn. Vi gjennomgår legitimasjonen din så snart du har sendt den inn. Dette tar vanligvis 24 timer.

Finn ut mer om hvordan dataene fra bekreftelsen med legitimasjon brukes.

eller

Fullfør videobekreftelsen

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Innstillinger .
  3. Klikk på Kanal.
  4. Klikk på Tilgang til funksjoner etterfulgt av Avanserte funksjoner etterfulgt av FÅ TILGANG TIL FUNKSJONER.
  5. Velg Bruk videobekreftelse, og klikk på Neste, så Få e-post.
    • Google sender deg en e-post. Eventuelt kan du skanne en QR-kode i stedet.
  6. Åpne e-posten på telefonen, og trykk på Start bekreftelsen.
  7. Følg veiledningen på skjermen om hvilke handlinger du skal utføre, for eksempel følge prikken eller snu på hodet.
  8. Når bekreftelsesvideoen er lastet opp, gjennomgår vi den.
    • Gjennomgangen tar vanligvis 24 timer. Du får en e-post når den er godkjent.

Finn ut mer om hvordan dataene fra videobekreftelsen brukes.

Bruk kanalhistorikk for å få tilgang

For å få tilgang til avanserte funksjoner basert på kanalhistorikken din må du fullføre telefonbekreftelsen i tillegg.

Fullfør telefonbekreftelsen

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Kanal.
  4. Klikk på Tilgang til funksjoner etterfulgt av Funksjoner på mellomnivå etterfulgt av BEKREFT TELEFONNUMMERET.
  5. Du blir bedt om å oppgi et telefonnummer. Du mottar en bekreftelseskode på dette nummeret, enten per tekstmelding eller taleanrop.

Kanalhistorikken din brukes til å finne ut om innholdet ditt og aktiviteten din konsekvent har vært i tråd med YouTube-retningslinjene for brukere.

Kanalhistorikken er en logg over

• kanalaktiviteten din, f.eks. videoopplastinger, direktesendinger og seerengasjement
  • personlige data knyttet til Google-kontoen din
    • når og hvordan kontoen ble opprettet
    • hvor ofte den brukes
    • hvordan du kobler til Google-tjenester

De fleste aktive kanaler har allerede nok kanalhistorikk til å få tilgang til avanserte funksjoner, uten at de trenger å foreta seg noe. Vi er imidlertid klar over at vi iblant kan gjøre feil. Derfor tilbyr vi også andre alternativer for bekreftelse, slik at du kan få tilgang raskere.

Bygg opp og oppretthold kanalhistorikken din

Avanserte funksjoner er et sett med YouTube-funksjoner, blant annet muligheten til å feste kommentarer og høyere grenser for daglig opplasting. Skapere kan få tilgang til avanserte funksjoner ved å følge YouTube-retningslinjene for brukere konsekvent og bygge opp tilstrekkelig kanalhistorikk. Hvis retningslinjene ikke overholdes, tar det lengre tid å få tilgang. Kanaler som har fått tilgang til avanserte funksjoner, men som ikke overholder retningslinjene, kan miste tilgangen.

Nedenfor finner du eksempler på ting som kan føre til forsinkelser eller begrenset funksjonstilgang for kanaler (husk at listen ikke er uttømmende):

Få tilbake tilgangen til funksjoner

Hvis tilgangen din til avanserte funksjoner er begrenset, får du en e-post. Kanaler kan få tilbake tilgangen ved å forbedre kanalhistorikken eller fullføre en bekreftelse. Kanaler med regelmessig aktivitet der YouTube-retningslinjene for brukere er fulgt konsekvent, kan vanligvis bygge opp tilstrekkelig kanalhistorikk i løpet av to måneder.

Merk: Bekreftelse med legitimasjon og videobekreftelse er ikke tilgjengelig for alle skapere. Kvalifikasjonsstatusen din i YouTube Studio tilsier hva du må gjøre for å få tilgang til avanserte funksjoner.

Feilsøk problemer

• Du får en melding om at avanserte YouTube-funksjoner ikke er tilgjengelige for denne kontoen:
    Dette betyr at du er logget på en konto der du ikke er hovedeieren. Dette kan skje hvis du er logget på en merkevarekonto eller en konto med foreldretilsyn.
  • Du får en melding om å sjekke nettleseren:
    Dette betyr at nettleseren din ikke er kompatibel. Sørg for at du oppdaterer til den nyeste versjonen av operativsystemet og nettleseren på enheten.
  • Du får en melding om at bekreftelse med legitimasjon ikke fungerer med dette mobilkameraet:
    Dette betyr at kameraet ditt ikke er kompatibelt. For å sende inn legitimasjonen din må du logge på fra en telefon som har bakovervendt kamera med full HD.
  • Du får en melding om at det kan hende at en annen app bruker kameraet og at du bør lukke åpne apper og prøve på nytt:
    Dette betyr at en annen app bruker kameraet. Lukk åpne apper, og prøv på nytt.

Vanlige spørsmål

Hvorfor ber YouTube om telefonnummeret mitt / videobekreftelse / gyldig legitimasjon?

YouTube stenger flere millioner av kontoer i året på grunn av innhold eller atferd som bryter med retningslinjene. Mange av disse kanalene opprettes av de samme enkeltpersonene eller gruppene, der formålet er å misbruke funksjonene for å bedra, svindle eller trakassere seere, skapere og annonsører. En av metodene våre for å håndtere uriktig bruk og fastslå om du har brutt retningslinjene tidligere, samt begrense forekomsten av gjentatte søknader, er å bekrefte identiteten din.

Hvordan brukes dataene fra bekreftelsen med legitimasjon eller video?

Telefonnummer

Hvis du velger å oppgi et telefonnummer, bruker vi det til å

• sende deg en bekreftelseskode

Bekreftelse med legitimasjon

Når du har sendt inn gyldig legitimasjon (for eksempel pass eller førerkort), bruker vi den til å bekrefte

• fødselsdatoen din
  • at legitimasjonen er oppdatert og gyldig
  • at kontoen din ikke tidligere er suspendert for brudd på YouTube-retningslinjene

Den bidrar også til å motarbeide svindel og uriktig bruk og kan bli brukt til å gjøre bekreftelsessystemene våre bedre.

Legitimasjonen/videobekreftelsen slettes automatisk fra Google-kontoen din innen 2 år. Den slettes vanligvis noen måneder etter at du har bygget opp tilstrekkelig kanalhistorikk, eller etter et år hvis du ikke har brukt avanserte funksjoner.Finn ut mer om hvordan du kan slette bekreftelsesdataene dine.

Videobekreftelse

En videobekreftelse er en kort video av ansiktet ditt. Vi bruker denne videoen til å bekrefte

• at du er en ekte person
  • at du er gammel nok til å bruke Google-tjenester
  • at ikke kontoen din er blitt suspendert for brudd på YouTube-retningslinjene

Den bidrar også til å motarbeide svindel og uriktig bruk og kan bli brukt til å gjøre bekreftelsessystemene våre bedre.

Legitimasjonen/videobekreftelsen slettes automatisk fra Google-kontoen din innen 2 år. Den slettes vanligvis noen måneder etter at du har bygget opp tilstrekkelig kanalhistorikk, eller etter et år hvis du ikke har brukt avanserte funksjoner. Finn ut mer om hvordan du kan slette bekreftelsesdataene dine.

Oppbevaring og sletting av data

Du kan slette legitimasjonen eller videobekreftelsen i Google-kontoen din når som helst. Merk: Hvis du sletter en av bekreftelsene før du har bygget opp tilstrekkelig YouTube-kanalhistorikk, kan du ikke bruke avanserte YouTube-funksjoner, med mindre du

•  bygger opp YouTube-kanalhistorikken din

eller

• fullfører bekreftelsen med legitimasjon eller video på nytt

For å sikre at enkeltpersoner eller grupper ikke omgår begrensningene våre ved å opprette nye kontoer, vurderer vi om du kan ha brutt YouTube-retningslinjene tidligere, og begrenser gjentatte programmer. Google kan lagre legitimasjonen din eller videoen/ansiktsgjenkjenningsdataene dine i en periode for å forebygge uriktig bruk.

Disse dataene lagres i opptil tre år fra den siste interaksjonen din med YouTube.

Hvis du ikke vil sende inn gyldig legitimasjon eller en videobekreftelse for å få tilgang til de avanserte funksjonene, trenger du ikke å gjøre det. Du kan alltids velge å bygge opp tilstrekkelig kanalhistorikk i stedet. Når du begynner å bli klar for å bruke de avanserte funksjonene, har du nok allerede bygget opp en tilstrekkelig kanalhistorikk.

Når du bruker tjenestene våre, gir du oss tilgang til informasjonen din. Vi forstår at dette er et stort ansvar, og vi jobber hardt for å beskytte informasjonen din og gi deg kontroll over den. I likhet med alle de andre produktene og tjenestene våre, gjelder Googles personvernregler også her.

Merk: Vi selger aldri personopplysningene dine.

Jeg har allerede sendt inn bekreftelse. Hvorfor blir jeg bedt om å bekrefte på nytt?

For å sikre at vi følger ansvarlige praksiser for databehandling, slettes legitimasjonen eller videobekreftelsen din automatisk når du har tilstrekkelig kanalhistorikk, eller den kan bli slettet hvis du ikke bruker avanserte funksjoner på ett år. Du kan også velge å slette legitimasjonen eller videobekreftelsen i Google-kontoen din når som helst.

Hvis bekreftelsen slettes, må du ha tilstrekkelig kanalhistorikk eller sende inn en ny bekreftelse med legitimasjon eller video for å fortsette å bruke avanserte funksjoner.

Hvordan sletter jeg bekreftelsesdataene mine?

Viktig: Hvis du sletter legitimasjonen eller videobekreftelsen før du har bygget opp kanalhistorikken din, mister du tilgangen til avanserte funksjoner.
  1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personopplysninger til venstre.
  3. Klikk på Identitetsdokument eller Videobekreftelse.
  4. Klikk på Slett Slett.
Hvorfor må jeg bruke smarttelefon? Kan jeg ikke bare laste opp en video eller et bilde av legitimasjonen min?

En smarttelefon er nødvendig fordi den fungerer som et ekstra sikkerhetstiltak og gjør det vanskeligere for svindlere og nettsøppelspredere å forårsake skade.

Jeg har ikke mottatt bekreftelseskoden på telefonen. Hva er galt?

Du skal motta koden med det samme. Hvis ikke kan du be om en ny kode. Sjekk at følgende vanlige problemer ikke gjelder for deg:

• SMS-leveringen kan være forsinket. Forsinkelser kan oppstå i tett befolkede områder eller hvis du ikke har god nok forbindelse. Hvis du har ventet i mer enn noen få minutter og du fortsatt ikke har mottatt tekstmeldingen fra oss, kan du prøve taleanrop i stedet.
  • Hvis du allerede har bekreftet to kanaler med ett telefonnummer, må du bekrefte et annet telefonnummer. Vi prøver å forhindre uriktig bruk ved å begrense antallet kanaler som kan være knyttet til hvert enkelt telefonnummer.
  • Enkelte land/områder og operatører støtter ikke SMS-er fra Google. De aller fleste mobiloperatører støtter imidlertid dette. Hvis operatøren din ikke støtter SMS-er fra Google, kan du prøve taleanrop, eventuelt kan du bruke et annet telefonnummer.
Den gyldige legitimasjonen / videobekreftelsen min ble avvist. Hva gjør jeg nå?

Hvis det første forsøket ble avvist, blir du varslet per e-post. Vi anbefaler at du går gjennom tipsene i e-posten fra oss.

Hvis det andre forsøket mislykkes, må du vente i 30 dager før du prøver en av bekreftelsesmetodene igjen. Hvis du mener at den andre videobekreftelsen din burde ha blitt godkjent, kan du anke avgjørelsen og fortelle oss hvorfor.

Du kan også vente til du har bygget opp nok kanalhistorikk.

Hvorfor ser jeg ikke alternativet for å bekrefte med legitimasjon eller video?

Bekreftelse med legitimasjon og videobekreftelse er ikke tilgjengelig for alle skapere. Hvis disse alternativene ikke er tilgjengelige for deg, må du bygge opp kanalhistorikk for å få tilgang til avanserte funksjoner. Kvalifikasjonsstatusen din i YouTube Studio tilsier hva du må gjøre for å få tilgang til avanserte funksjoner.
Hvordan fungerer dette for kanaler med flere brukere?

Hvis du har en merkevarekonto:

Det er bare hovedeieren av kanalen som kan gjennomføre identitetsbekreftelsen. Alle brukerne av kanalen får tilgang til de samme funksjonene som hovedeieren, avhengig av bekreftelsesstatusen.

Hvis du ikke har en merkevarekonto:

Det er bare eieren av kanalen som kan gjennomføre identitetsbekreftelsen. Alle brukerne av kanalen får tilgang til de samme funksjonene som eieren, gitt at bekreftelsesstatusen er innfridd.