Identiteits- of videoverificatie beheren in je Google-account

Als je de identiteits- of videoverificatie hebt voltooid om toegang te krijgen tot geavanceerde YouTube-functies, kun je de verificatie altijd verwijderen.

Nadat je kanaalgeschiedenis is opgebouwd, wordt je verificatie automatisch verwijderd. Dit kan van een paar maanden tot maximaal 2 jaar duren. De verificatie wordt ook verwijderd als je na een jaar nog geen geavanceerde functies hebt gebruikt.

Belangrijk: Als je de videoverificatie of een geldige ID verwijdert voordat je voldoende kanaalgeschiedenis hebt opgebouwd, heb je geen toegang meer tot geavanceerde functies. Als je weer toegang wilt krijgen, moet je je YouTube-kanaalgeschiedenis opbouwen of je identiteit opnieuw laten verifiëren.

Een identiteitsbewijs verwijderen

1. Ga in je Google-account naar het gedeelte Identiteitsbewijs.
  2. Selecteer Verwijderen Verwijderen en dan Verwijderen.
Je ID wordt verwijderd uit je Google-account. Als je toegang tot YouTube is opgeschort omdat je ons beleid hebt geschonden, kunnen we je ID wel gedurende een bepaalde periode opslaan zodat we ons beleid kunnen handhaven.

Videoverificatie verwijderen

Je video wordt verwijderd uit je Google-account. Als je toegang tot YouTube is opgeschort omdat je ons beleid hebt geschonden, kunnen we je video wel gedurende een bepaalde periode opslaan zodat we ons beleid kunnen handhaven.
  1. Ga in je Google-account naar Videoverificatie.
  2. Selecteer Verwijderen Verwijderen en dan Verwijderen.

Toestemming voor gebruik van video intrekken

Als je een video indient om je identiteit te laten verifiëren, kun je kiezen of je Google toestemming wilt geven om je verificatievideo te gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de technologie voor gezichtsherkenning en leeftijdsschatting.

Zo wijzig je dit recht:

1. Ga in je Google-account naar het gedeelte Videoverificatie.
  2. Zet onder Voorkeuren de optie Google-services verbeteren aan of uit.