Henkilöllisyyden vahvistaminen ominaisuuksien käyttämistä varten

Tässä ohjekeskuksen artikkelissa kerrotaan päivityksestä, joka näkyy osalle sisällöntuottajista. Testaamme tietyille ominaisuuksille uutta kelpoisuusehtoa väärinkäytösten vähentämiseksi. Jos olet mukana kokeilussa, sinulta saatetaan pyytää valinnaisia lisävahvistustietoja ominaisuuksia käyttäessäsi.

Tässä yhteisön keskusteluryhmän ketjussa voit esittää kysymyksiä ja saada lisätietoja.

Huom. Tämä artikkeli ei käsittele kanavan vahvistusmerkkejä. Niistä on tarkempaa tietoa tässä ohjekeskuksen artikkelissa.

YouTube tarjoaa käyttöön useita työkaluja ja ominaisuuksia, joilla saat kanavastasi parhaan hyödyn. Nämä ominaisuudet ovat useimpien sisällöntuottajien käytettävissä, mutta osaan niistä tarvitaan lisävahvistus. Lisävahvistuksen ansiosta huijareiden, roskapostittajien ja muiden haitallisten toimijoiden on vaikeampaa aiheuttaa harmia. Vain kanavan ensisijaiset omistajat voivat vahvistaa henkilöllisyytensä ja saada lisäominaisuudet käyttöönsä.

Keskitason ominaisuuksien käyttäminen puhelinvahvistuksen avulla

Puhelinvahvistuksen jälkeen voit käyttää keskitason ominaisuuksia. Vahvista henkilöllisyytesi, jotta voit käyttää lisäominaisuuksia.

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kanava
  4. Klikkaa Ominaisuustaso ja sitten Kesktitason ominaisuudet ja sitten VAHVISTA PUHELINNUMERO

Sinua pyydetään lisäämään puhelinnumero. Saat vahvistuskoodin tähän puhelinnumeroon tekstiviestillä tai puheluna.

Lisäominaisuuksien käyttäminen puhelinvahvistuksen ja henkilötodistuksen tai videotodennuksen avulla

Lisäominaisuuksien käyttämiseksi sinun on ensin tehtävä puhelinvahvistus ja sitten tunnistauduttava joko henkilötodistuksen tai videotodennuksen avulla. Voit myös odottaa ja kerryttää kanavan historiatietoja.

Tee ensin puhelinvahvistus, jotta voit saada lisäominaisuudet käyttöön.

Puhelinvahvistuksen tekeminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kanava
  4. Klikkaa Ominaisuustaso ja sitten Kesktitason ominaisuudet ja sitten VAHVISTA PUHELINNUMERO
  5. Sinua pyydetään lisäämään puhelinnumero. Saat vahvistuskoodin tähän puhelinnumeroon tekstiviestillä tai puheluna.

Jos et tee puhelinvahvistusta, henkilötodistuksesi tai videotodennuksesi poistetaan automaattisesti etkä pääse käyttämään lisäominaisuuksia.

Puhelinvahvistuksen jälkeen seuraava vaihe on tunnistautua henkilötodistuksen tai videotodennuksen avulla. Voit myös odottaa ja kerryttää kanavan historiatietoja.

Henkilötodistuksella tunnistautuminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon
  2. Klikkaa Asetukset "".
  3. Valitse Kanava
  4. Klikkaa Ominaisuustaso ja sitten Lisäominaisuudet ja sitten OTA OMINAISUUDET KÄYTTÖÖN.
  5. Valitse Käytä henkilötodistusta ja sitten Lähetä viesti
    • Google lähettää sinulle sähköpostin. Voit myös lukea QR-koodin.
  6. Avaa sähköposti puhelimessa ja napauta Aloita todennus.
  7. Seuraa kehotteita, jotka pyytävät seuraamaan pistettä, kääntämään päätä ja niin edelleen.
  8. Kun todennusvideo on ladattu, se tarkistetaan.
    • Tarkastus kestää yleensä 24 tuntia. Saat ilmoituksen sähköpostitse, kun pyyntösi on hyväksytty.

Lue lisää henkilötodistusdatan käytöstä.

Voit myös seurata alla olevia ohjeita.

Videotodennuksen tekeminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon
  2. Klikkaa Asetukset "".
  3. Valitse Kanava
  4. Klikkaa Ominaisuustaso ja sitten Lisäominaisuudet ja sitten OTA OMINAISUUDET KÄYTTÖÖN.
  5. Valitse Käytä videotodennusta ja klikkaa sitten Seuraava ja Lähetä viesti
    • Google lähettää sinulle sähköpostin. Voit myös lukea QR-koodin.
  6. Avaa sähköposti puhelimessa ja napauta Aloita todennus.
  7. Seuraa kehotteita, jotka pyytävät seuraamaan pistettä, kääntämään päätä ja niin edelleen.
  8. Kun todennusvideo on ladattu, se tarkistetaan.
    • Tarkastus kestää yleensä 24 tuntia. Saat ilmoituksen sähköpostitse, kun pyyntösi on hyväksytty.

Lue lisää videotodennusdatan käytöstä.

Miten henkilötodistus- ja videotodennusdataa käytetään

Tunnistautuminen henkilötodistuksella

Kun lähetät henkilötodistuksen (esim. passin tai ajokortin), vahvistamme sen avulla

• syntymäaikasi
  • ettei tiliäsi ole aiemmin jäädytetty YouTubessa.

Henkilötodistus tai videotodennus poistuu Google-tililtäsi automaattisesti kahden vuoden kuluessa. Se poistetaan yleensä muutaman kuukauden kuluttua, kun kanavalle on kertynyt tarpeeksi historiaa, tai vuoden kuluttua, jos et ole käyttänyt lisäominaisuuksia. Katso ohjeet todennusdatan poistamiseen.

Videotodennus

Videotodennus on lyhyt video kasvoistasi. Sen avulla vahvistamme, että

• olet oikea ihminen
  • tiliäsi ei ole jäädytetty YouTuben käytäntöjen rikkomisen vuoksi.

Se myös auttaa meitä suojautumaan petoksilta ja väärinkäytöksiltä ja voi parantaa todennusjärjestelmiämme.

Henkilötodistus tai videotodennus poistuu Google-tililtäsi automaattisesti kahden vuoden kuluessa. Se poistetaan yleensä muutaman kuukauden kuluttua, kun kanavalle on kertynyt tarpeeksi historiaa, tai vuoden kuluttua, jos et ole käyttänyt lisäominaisuuksia. Katso ohjeet todennusdatan poistamiseen.

Datan säilytys ja poistaminen

Voit poistaa henkilötodistuksesi tai videotodennuksesi Google-tililtäsi milloin tahansa. Huom. Jos poistat todennustiedot ennen kuin ehdit kartuttaa YouTube-kanavasi historiaa, et voi käyttää YouTuben lisäominaisuuksia, paitsi jos

• kartutat YouTube-kanavasi historiaa

Voit myös seurata alla olevia ohjeita.

• yrität henkilötodistuksella tunnistautumista tai videotodennusta uudelleen.

Selvitämme hakemusten käsittelyn aikana mahdolliset aiemmat YouTuben käytäntöjen rikkomukset ja estämme toistuvat hakuyritykset. Näin varmistamme, ettei rajoituksia yritetä kiertää luomalla uusia tilejä. Google voi tallentaa henkilötodistuksen sekä videotodennuksen ja kasvojentunnistuksen datan joksikin aikaa suojautuakseen väärinkäytöltä.

Dataa säilytetään enintään kolme vuotta siitä, kun olet viimeksi käyttänyt YouTubea.

Lisäominaisuuksien käyttäminen kanavahistorian kerryttämisen avulla

Kanavan historiatietojen avulla arvioidaan, onko sisältösi ja toimintasi ollut johdonmukaisesti YouTuben yhteisösääntöjen mukaista.

Kanavan historiatiedot osoittavat:

• kanavan aktiivisuuden (esim. videoiden lataaminen, livestriimaus ja yleisön osallistaminen)
  • Google-tiliin liittyvän henkilökohtaisen datan
    • milloin ja miten tili luotiin
    • kuinka usein tiliä käytetään
    • miten olet yhteydessä Googlen palveluihin.

Useimmilla aktiivisilla kanavilla on jo valmiiksi riittävästi historiatietoja lisäominaisuuksien käyttämiseksi. Mekin teemme joskus virheitä ja siksi tarjoamme käyttöön myös muita vahvistusvaihtoehtoja, jos haluat aloittaa lisäominaisuuksien käyttämisen nopeammin.

Vältä viiveet kanavan historiatietojen kartuttamisessa:

YouTuben yhteisösääntöjen rikkominen pitkittää prosessia. Seuraavanlainen toiminta on ehdottomasti kiellettyä:

• seksuaalisen, haitallisen, vaarallisen, vihamielisen, väkivaltaisen, järkyttävän tai muun sääntöjen vastaisen sisällön julkaiseminen
  • ahdistelu, nettikiusaaminen, vihamielinen kommentointi, harhaanjohtavat metatiedot, roskapostittaminen, väärät ilmoitukset ja vilpillinen toiminta
  • uhkaukset ja huijaukset
  • toisena henkilönä esiintyminen, alastomuus sekä lasten turvallisuuden ja yksityisyyden loukkaaminen.

Kanavan historiatiedoissa voidaan ottaa huomioon tekijänoikeusvaroitukset.

Vianetsintä

• Jos saat viestin "YouTuben lisäominaisuudet eivät ole saatavilla tälle tilille":
    Olet kirjautunut tilille, jonka ensisijainen omistaja on joku muu. Näin voi käydä, jos kirjaudut vanhemman valvomalle tilille tai bränditilille.
  • Jos saat viestin "Tarkista selain":
    Selaimesi ei ole yhteensopiva. Muista asentaa laitteeseen käyttöjärjestelmän ja selaimen uusimmat päivitykset.
  • Jos saat viestin "Henkilötodistuksella tunnistautuminen ei onnistu tämän puhelimen kameralla":
    Kamera ei ole yhteensopiva. Käytä henkilötodistuksen lähettämiseen puhelinta, jossa on Full HD ‑takakamera.
  • Jos saat viestin "Toinen sovellus saattaa käyttää kameraasi. Sulje avoimet sovellukset ja yritä uudelleen":
    Toinen sovellus käyttää kameraa. Sulje avoimet sovellukset ja yritä uudelleen.

Usein kysyttyä

Miksi YouTube pyytää puhelinnumeroa, videotodennusta tai henkilöllisyystodistusta?

YouTube sulkee vuodessa miljoonia kanavia sääntöjä rikkovan sisällön ja toiminnan takia. Monet näistä kanavista ovat samojen ryhmien tai henkilöiden luomia, ja ne hyödyntävät samantyyppisiä ominaisuuksia tarkoituksenaan huijata, kavaltaa tai hyväksikäyttää katsojia, sisällöntuottajia ja mainostajia. Henkilöllisyyden vahvistaminen on yksi tapa torjua väärinkäytöksiä ja varmistaa, ettei käyttäjä ole aiemmin rikkonut käytäntöjämme tai lähettänyt useita hakemuksia.

Mitä teette datalla, jota kertyy puhelinnumerostani, henkilötodistuksestani tai tekemästäni videotodennuksesta?

Jos annat puhelinnumerosi, Google käyttää sitä seuraavasti:

• Saat numeroosi vahvistuskoodin.

Jos annat videotodennuksen, sen avulla Google

• varmistaa, että olet oikea henkilö eikä tiliäsi ole jäädytetty YouTuben käytäntörikkomusten vuoksi
  • varmistaa, että olet riittävän vanha käyttämään Googlen palveluja
  • parantaa Googlen tuotteiden todennuspalveluja ja suojaa tuotteita petoksilta ja väärinkäytöksiltä.

Jos lähetät henkilötodistuksen, sen avulla Google

• vahvistaa, että henkilötodistus on ajan tasalla ja voimassa
  • vahvistaa syntymäaikasi
  • varmistaa, ettei tiliäsi ole jäädytetty YouTube-käytäntöjen rikkomisen vuoksi
  • parantaa Googlen tuotteiden todennuspalveluja ja suojaa tuotteita petoksilta ja väärinkäytöksiltä.

Jos et halua lähettää henkilötodistusta tai videotodennusta lisäominaisuuksien käyttämistä varten, se ei ole pakollista. Voit sen sijaan kartuttaa kanavalle riittävästi historiatietoja. Ne on todennäköisesti riittävät joka tapauksessa siinä vaiheessa, kun olet valmis käyttämään lisäominaisuuksia.

Kun käytät palveluitamme, luotat että käsittelemme tietojasi asianmukaisesti. Ymmärrämme, että tämä on suuri vastuu. Pyrimme jatkuvasti pitämään tietosi suojassa ja sinun hallinnassasi. Googlen tietosuojakäytäntö on voimassa samoin kuin kaikissa muissakin tuotteissa ja ominaisuuksissa. Voit hallinnoida kerättyä dataa Google-tilillä, jossa voit myös poistaa videotodennuksen tai henkilötodistuksen milloin tahansa. Jos poistat videotodennuksen tai voimassa olevan henkilötodistuksen ennen kuin kanavalle on kertynyt tarpeeksi historiatietoja, menetät pääsyn lisäominaisuuksiin. Palauttaaksesi käyttöoikeuden sinun on kartutettava YouTube-kanavalle historiatietoja tai yritettävä henkilötodistuksella tunnistautumista tai videotodennusta uudelleen.

Henkilötodistus tai videotodennus poistuu Google-tililtäsi automaattisesti kahden vuoden kuluessa. Se poistetaan yleensä muutaman kuukauden kuluttua, kun kanavalle on kertynyt tarpeeksi historiaa, tai vuoden kuluttua, jos et ole käyttänyt lisäominaisuuksia. Katso ohjeet henkilötodistuksen tai videotodennusdatan poistamiseen.

Huom. Emme myy henkilökohtaisia tietojasi kenellekään.

Miten voin poistaa todennusdatan?

Tärkeää: Jos poistat henkilötodistuksen tai videotodennuksen ennen kuin kanavalle on kertynyt tarpeeksi historiatietoja, menetät pääsyn lisäominaisuuksiin.
  1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Klikkaa Henkilötodistus tai Videotodennus.
  4. Klikkaa Poista Poista.
Miksi älypuhelin on pakollinen? Miksi en voi vain ladata videota tai kuvaa henkilöllisyystodistuksesta?

Älypuhelin on pakollinen siksi, että sen tuoma lisäsuojaus vaikeuttaa huijareiden ja roskapostittajien haitantekoa.

En ole saanut vahvistuskoodia puhelimeeni. Mikä on vialla?

Sinun pitäisi saada koodi heti. Jos et saanut koodia, voit pyytää sen uudelleenlähettämistä. Tarkista, ettei jokin seuraavista yleisistä ongelmista estä koodin lähettämistä:

• Tekstiviestin toimitus voi viivästyä. Toimituksessa voi olla viiveitä, jos asut tiheään asutulla alueella tai jos signaali on heikko. Jos useita minuutteja on kulunut, etkä ole vieläkään saanut tekstiviestiä, kokeile puheluvaihtoehtoa.
  • Jos olet jo vahvistanut kaksi kanavaa samalla puhelinnumerolla, vahvistus on tehtävä toisella puhelinnumerolla. Pyrimme ehkäisemään väärinkäytöksiä rajoittamalla samaan puhelinnumeroon yhdistettävien tilien määrää.
  • Jotkin maat/alueet ja operaattorit eivät tue Googlen lähettämiä tekstiviestejä. Useimmat mobiilioperaattorit tukevat niitä. Jos operaattorisi ei tue Googlen lähettämiä tekstiviestejä, voit pyytää vahvistusta puhelinsoitolla tai käyttää vahvistukseen toista puhelinnumeroa.
Henkilöllisyystodistukseni tai videotodennukseni hylättiin. Mitä voin tehdä?

Jos ensimmäinen yrityksesi hylättiin, saat siitä tiedon sähköpostiisi. Tutustu viestin vinkkeihin.

Jos toinen yrityksesi hylätään, sinun on odotettava 30 päivää, ennen kuin voit yrittää kumpaakaan todennustapaa uudelleen. Jos toinen videotodennus olisi mielestäsi pitänyt hyväksyä, voit valittaa hylkäämisestä ja kertoa meille syyn.

Voit myös odottaa ja kartuttaa kanavasi historiatietoja.

Miten tämä toimii kanavilla, joilla on useita käyttäjiä?

Jos sinulla on bränditili:

Henkilöllisyyden voi todentaa vain kanavan ensisijainen omistaja. Todennuksen tilasta riippuen kanavan kaikilla käyttäjillä on käytettävissään samat ominaisuudet kuin ensisijaisella omistajalla.

Jos sinulla ei ole bränditiliä:

Henkilöllisyyden voi todentaa vain kanavan omistaja. Todennuksen tilasta riippuen kanavan kaikilla käyttäjillä on käytettävissään samat ominaisuudet kuin omistajalla.