Desbloquejar l'accés a les funcions intermèdies i avançades

Nota: aquest article no inclou informació sobre les insígnies de verificació del canal. Per obtenir més informació sobre aquestes insígnies, consulta aquest article del Centre d'ajuda.

YouTube ofereix moltes eines i funcions per ajudar-te a treure el màxim profit del teu canal. La majoria dels creadors hi tenen accés, però algunes funcions requereixen una verificació addicional per desbloquejar-les. Aquest criteri d'accés addicional dificulta que els estafadors, els emissors de contingut brossa i altres individus amb males intencions puguin causar danys. Només els propietaris principals del canal poden verificar la seva identitat per obtenir accés a funcions addicionals.

Accedir a les funcions intermèdies

Completar la verificació per telèfon per obtenir accés

Si completes la verificació per telèfon, obtindràs accés a les funcions intermèdies. Aquí trobaràs informació sobre com pots accedir a les funcions avançades.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un ordinador.
  2. Fes clic a Configuració.
  3. Fes clic a Canal.
  4. Fes clic a Idoneïtat per accedir a funcions i després Funcions intermèdies i després VERIFICA EL NÚMERO DE TELÈFON.

Se't demanarà que introdueixis un número de telèfon. Hi enviarem un codi de verificació per missatge de text o trucada de veu.

Accedir a les funcions avançades

Les funcions avançades són un conjunt de funcions de YouTube que inclouen, per exemple, la possibilitat de fixar comentaris i límits diaris de pujada més alts.

Per accedir a les funcions avançades, primer has de completar la verificació per telèfon. A continuació, pots triar generar prou historial del canal o completar la verificació amb un document d'identitat o un vídeo.

La verificació per vídeo i per document d'identitat no està disponible per a tots els creadors. En qualsevol moment, pots consultar a YouTube Studio l'estat actual d'idoneïtat per utilitzar aquestes funcions, on se't mostraran els passos que has de seguir per accedir a les funcions avançades.

Utilitzar la verificació per telèfon i per document d'identitat o vídeo per obtenir accés

Completar la verificació per telèfon

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un ordinador.
  2. Fes clic a Configuració.
  3. Fes clic a Canal.
  4. Fes clic a Idoneïtat per accedir a funcions i després Funcions intermèdies i després VERIFICA EL NÚMERO DE TELÈFON.
  5. Se't demanarà que introdueixis un número de telèfon. Hi enviarem un codi de verificació per missatge de text o trucada de veu.

Després de completar la verificació per telèfon, el pas següent és completar la verificació amb un document d'identitat o un vídeo.

Nota: normalment, la verificació per vídeo o document d'identitat se suprimeix al cap d'uns quants mesos d'haver generat prou historial del canal o al cap de dos anys si no has utilitzat les funcions avançades.

Completar la verificació per document d'identitat

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Fes clic a Configuració.
  3. Fes clic a Canal.
  4. Fes clic a Idoneïtat per accedir a funcions i després Funcions avançades i després ACCEDEIX A LES FUNCIONS.
  5. Selecciona Utilitza el teu document d'identitat i, a continuació, fes clic a Vull rebre un correu electrònic. Google t'enviarà un correu electrònic. També pots escanejar un codi QR.
  6. Al telèfon, obre el correu electrònic i toca Comença la verificació.
  7. Llegeix l'explicació sobre com utilitzarà i emmagatzemarà Google el teu document d'identitat. Per continuar amb la verificació, fes clic a Accepto
  8. Segueix les indicacions per fer una foto del teu document d'identitat. Nota: assegura't que la data de naixement del teu document d'identitat coincideixi amb la que figura al teu Compte de Google.
  9. Fes clic a Envia. Revisarem el teu document d'identitat un cop s'hagi enviat. Aquest procés normalment tarda 24 hores.

Obtén més informació sobre com s'utilitzen les dades de la verificació per document d'identitat.

O

Completar la verificació per vídeo

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Fes clic a Configuració .
  3. Fes clic a Canal.
  4. Fes clic a Idoneïtat per accedir a funcions i després Funcions avançades i després ACCEDEIX A LES FUNCIONS.
  5. Selecciona Utilitza la verificació per vídeo i, a continuació, fes clic a Següent i Vull rebre un correu electrònic.
    • Google t'enviarà un correu electrònic. També pots escanejar un codi QR.
  6. Al telèfon, obre el correu electrònic i toca Comença la verificació.
  7. Segueix les indicacions per fer accions determinades, com ara seguir un punt o girar el cap.
  8. Revisarem el teu vídeo de verificació un cop hagi acabat de penjar-se.
    • La revisió normalment tarda 24 hores. Rebràs un correu electrònic quan s'hagi aprovat.

Obtén més informació sobre com s'utilitzen les dades de la verificació per vídeo.

Utilitzar l'historial del canal per obtenir accés

Per obtenir accés a les funcions avançades amb l'historial del canal, també hauràs de completar la verificació per telèfon.

Completar la verificació per telèfon

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un ordinador.
  2. Fes clic a Configuració.
  3. Fes clic a Canal.
  4. Fes clic a Idoneïtat per accedir a funcions i després Funcions intermèdies i després VERIFICA EL NÚMERO DE TELÈFON.
  5. Se't demanarà que introdueixis un número de telèfon. Hi enviarem un codi de verificació per missatge de text o trucada de veu.

Les dades del teu historial del canal s'utilitzen per determinar si el teu contingut i la teva activitat han seguit les directrius de la comunitat de YouTube de manera continuada.

L'historial del teu canal és un registre de:

• L'activitat del canal (com ara pujades de vídeos, reproduccions en directe i implicació del públic).
  • Les dades personals relacionades amb el teu Compte de Google.
    • Quan i com es va crear el compte.
    • La freqüència amb què s'utilitza.
    • El mètode per connectar-te als serveis de Google.

La majoria dels canals actius ja tenen prou historial per desbloquejar les funcions avançades sense haver de fer cap altra acció. Tanmateix, entenem que de vegades cometem errors i, per aquest motiu, també oferim altres opcions de verificació per obtenir-hi accés més ràpidament.

Generar i mantenir l'historial del canal

Les funcions avançades són un conjunt de funcions de YouTube que inclouen, per exemple, la possibilitat de fixar comentaris i límits diaris de pujada més alts. Els creadors poden desbloquejar l'accés a les funcions avançades seguint les directrius de la comunitat de YouTube de manera continuada i generant prou historial del canal. L'incompliment de les nostres polítiques retardarà la idoneïtat dels canals. Si ja tenen accés a les funcions avançades, pot ser que la perdin.

A continuació trobaràs exemples d'accions que poden comportar retards o un nivell d'accés a funcions més restringit per a un canal. Tingues en compte que no es tracta d'una llista completa:

Recuperar l'accés a les funcions

Si se't restringeix l'accés a les funcions avançades, rebràs un correu electrònic. Els canals poden recuperar l'accés millorant el seu historial del canal o proporcionant una verificació. Normalment, els canals que han sigut regularment actius i que hagin seguit les directrius de la comunitat de YouTube de manera continuada solen poder tornar a generar prou historial del canal en un termini de dos mesos.

Nota: la verificació per vídeo i per document d'identitat no està disponible per a tots els creadors. En qualsevol moment, pots consultar a YouTube Studio l'estat actual d'idoneïtat per utilitzar aquestes funcions, on se't mostraran els passos que has de seguir per accedir a les funcions avançades.

Resoldre problemes

• Si reps un missatge amb el text "Les funcions avançades de YouTube no estan disponibles per a aquest compte":
    Això significa que has iniciat la sessió amb un compte de què no ets el propietari principal. Pot passar si has iniciat la sessió amb un compte supervisat pel pare o la mare o si has iniciat la sessió amb un compte de marca.
  • Si reps un missatge amb el text "Comprova el navegador":
    El teu navegador no és compatible. Assegura't d'actualitzar el dispositiu a la versió més recent del sistema operatiu i del navegador.
  • Si reps un missatge amb el text "La verificació per document d'identitat no funciona amb la càmera d'aquest telèfon":
    La teva càmera no és compatible. Inicia la sessió amb un telèfon que tingui una càmera posterior Full HD per enviar el teu document d'identitat.
  • Si reps un missatge amb el text "És possible que una altra aplicació estigui utilitzant la càmera. Tanca les aplicacions obertes i torna-ho a provar":
    Això significa que una altra aplicació està utilitzant la càmera. Tanca les aplicacions obertes i torna-ho a provar.

Preguntes més freqüents

Per què YouTube em demana el meu número de telèfon, una verificació per vídeo o un document d'identitat vàlid?

YouTube cancel·la milions de canals a l'any a causa de continguts i comportaments infractors. Molts d'aquests canals els crea una mateixa persona o grup, utilitzant, de vegades de manera excessiva, determinades funcions, per intentar enganyar els espectadors, creadors i anunciants, estafar-los o aprofitar-se'n. La verificació de la identitat és una manera de combatre l'ús abusiu i de determinar si has infringit anteriorment la nostra política per restringir les sol·licituds repetides.

Com s'utilitzen les meves dades de verificació per vídeo i el meu document d'identitat?

Número de telèfon

Si envies un número de telèfon, l'utilitzarem per:

• Enviar-te un codi de verificació.

Verificació per document d'identitat

Un cop hagis enviat un document d'identitat vàlid (com ara un passaport o un permís de conduir), l'utilitzarem per confirmar:

• La teva data de naixement.
  • Que el document d'identitat està vigent i és vàlid.
  • Que no se t'ha suspès anteriorment per infringir les polítiques de YouTube.

També ens ajudarà a oferir protecció contra el frau i els abusos, i pot contribuir a millorar els nostres sistemes de verificació.

La verificació per vídeo o document d'identitat se suprimirà automàticament del teu Compte de Google en un termini de 2 anys. Normalment, se suprimeix al cap d'uns quants mesos d'haver generat prou historial del canal o al cap d'un any si no has utilitzat funcions avançades. Obtén més informació sobre com pots suprimir les dades de verificació.

Verificació per vídeo

Una verificació per vídeo és un vídeo curt de la cara d'una persona. Utilitzarem aquest vídeo per verificar:

• Que ets una persona real.
  • Que tens l'edat suficient per utilitzar els serveis de Google.
  • Que no se t'ha suspès per haver infringit les polítiques de YouTube.

També ens ajudarà a oferir protecció contra el frau i els abusos, i pot contribuir a millorar els nostres sistemes de verificació.

La verificació per vídeo o document d'identitat se suprimirà automàticament del teu Compte de Google en un termini de 2 anys. Normalment, se suprimeix al cap d'uns quants mesos d'haver generat prou historial del canal o al cap d'un any si no has utilitzat funcions avançades. Obtén més informació sobre com pots suprimir les dades de verificació.

Conservació i supressió de dades

Pots suprimir la verificació per vídeo o document d'identitat en qualsevol moment al teu Compte de Google. Tingues en compte que, si la suprimeixes abans de generar historial del teu canal de YouTube, no podràs utilitzar les funcions avançades de YouTube tret que:

•  Generis historial del teu canal de YouTube

O

• Tornis a completar la verificació per vídeo o document d'identitat.

Per tal d'assegurar-nos que persones o grups de persones no evadeixin les nostres restriccions creant altres comptes, avaluem si és possible que hagis infringit anteriorment les polítiques de YouTube i restringim les sol·licituds repetides. És possible que Google desi el teu document d'identitat o el vídeo i les dades de reconeixement facial durant un període de temps per protegir contra abusos.

Aquestes dades es conservaran durant un màxim de 3 anys des de la darrera interacció amb YouTube.

Si no vols proporcionar un document d'identitat ni dur a terme una verificació per vídeo per desbloquejar les funcions avançades, no cal que ho facis. En comptes d'això, pots generar prou historial del canal. De totes maneres, quan vulguis desbloquejar les funcions avançades, és probable que ja hagis generat prou historial.

Quan utilitzes els nostres serveis, ens confies la teva informació. Sabem que és una gran responsabilitat i, per això, treballem per protegir les teves dades i perquè en tinguis el control. La política de privadesa de Google s'aplica en aquest cas de la mateixa manera que s'aplica en tots els nostres productes i funcions.

Nota: no venem mai la teva informació personal a ningú.

Ja he completat la verificació. Per què se'm demana que la torni a fer?

Per assegurar-nos que seguim pràctiques responsables relacionades amb les dades, la verificació per vídeo o document d'identitat se suprimirà automàticament quan arribis a prou historial del canal, o és possible que se suprimeixi si no utilitzes les funcions avançades durant 1 any. També pots suprimir la verificació per vídeo o document d'identitat en qualsevol moment al teu Compte de Google.

Si se suprimeix la verificació, hauràs de tenir prou historial del canal o tornar a enviar la verificació per vídeo o document d'identitat a fi de continuar utilitzant les funcions avançades.

Com puc suprimir les meves dades de verificació?

Important: si suprimeixes la verificació per vídeo o document d'identitat abans d'establir l'historial del teu canal, perdràs l'accés a les funcions avançades.
  1. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  2. A l'esquerra, fes clic a Informació personal.
  3. Fes clic a Document d'identitat o Verificació per vídeo.
  4. Fes clic a Suprimeix Suprimeix.
Per què cal tenir un telèfon intel·ligent? No puc penjar un vídeo o una foto del meu document d'identitat?

Es necessita un telèfon intel·ligent perquè proporciona seguretat addicional per evitar que els estafadors i els emissors de contingut brossa causin danys.

No he rebut el codi de verificació al telèfon. Quin problema hi ha?

Hauries de rebre el codi immediatament. Si no el reps, pots demanar-ne un de nou. Assegura't que no tens cap d'aquests problemes habituals:

• El missatge de text pot entregar-se amb retard. Es poden produir retards en zones amb molta densitat de població o amb un senyal feble. Si has esperat una estona i encara no has rebut el missatge de text, prova l'opció de trucada de veu.
  • Si ja has verificat 2 canals amb 1 número de telèfon, has de verificar un altre número de telèfon. Per evitar l'ús abusiu, limitem el nombre de canals que es poden associar a cada número de telèfon.
  • Alguns països, regions o operadors no admeten els missatges de text de Google. La majoria d'operadors de telefonia mòbil admeten els missatges de text de Google. Si el teu operador no els admet, pots provar l'opció de trucada de veu o bé fer servir un altre número de telèfon.
La meva verificació per document d'identitat vàlid s'ha rebutjat. Què puc fer?

Si el teu primer intent s'ha rebutjat, rebràs una notificació per correu electrònic. Et recomanem que revisis els consells del correu electrònic i que t'asseguris que el document d'identitat:

Si el segon intent també es rebutja, has d'esperar 30 dies per poder tornar a provar qualsevol dels mètodes de verificació.

També pots esperar i generar historial del canal.

La meva verificació per vídeo s'ha rebutjat. Què puc fer?

Si el teu primer intent s'ha rebutjat, rebràs una notificació per correu electrònic. Et recomanem que revisis els consells del correu electrònic i que t'asseguris que:

• Subjectes el telèfon davant de la cara, a l'altura dels ulls.
  • Graves en un lloc ben il·luminat, en què la il·luminació no és ni massa clara ni massa tènue.
  • Segueixes les indicacions per fer accions determinades, com ara seguir un punt o girar el cap.
  • Ets l'única persona que surt al vídeo.
  • Tens connexió a una xarxa Wi‑Fi.

Si el segon intent també es rebutja, has d'esperar 30 dies per poder tornar a provar qualsevol dels mètodes de verificació. Si creus que la segona verificació per vídeo s'hauria d'haver aprovat, pots apel·lar contra la decisió i explicar-nos per què.

També pots esperar i generar historial del canal.

Per què no veig l'opció de completar la verificació per vídeo o document d'identitat?

La verificació per vídeo i per document d'identitat no està disponible per a tots els creadors. En aquest cas, has de generar prou historial del canal per accedir a les funcions avançades. En qualsevol moment, pots consultar a YouTube Studio l'estat actual d'idoneïtat per utilitzar aquestes funcions, on se't mostraran els passos que has de seguir per accedir a les funcions avançades.
Com funciona la verificació per als canals que tenen diversos usuaris?

Si tens un compte de marca:

Només el propietari principal del canal serà apte per dur a terme la verificació d'identitat. En funció de l'estat de verificació, tots els usuaris del canal tindran accés a les mateixes funcions que el propietari principal.

Si no tens un compte de marca:

Només el propietari del canal serà apte per dur a terme la verificació d'identitat. En funció del seu estat de verificació, tots els usuaris del canal tindran accés a les mateixes funcions que el propietari.