Ontsluit toegang tot intermediêre en gevorderde kenmerke

Let wel: Hierdie artikel dek nie kanaalverifikasiekentekens nie. Besoek hierdie Hulpsentrumartikel vir meer inligting oor verifikasiekentekens.

YouTube bied baie nutsgoed en kenmerke om jou te help om jou kanaal ten beste te benut. Die meeste skeppers het toegang tot hierdie kenmerke, maar sommige kenmerke vereis bykomende verifikasie om ontsluit te word. Hierdie bykomende toegangskriteria maak dit moeiliker vir swendelaars, strooiposstuurders en ander kwaadwillige persone om skade te doen. Net primêre kanaaleienaars kan hul identiteit verifieer om toegang tot bykomende kenmerke te kry.

Toegang tot tussenkenmerke

Voltooi foonverifikasie om toegang te kry

Jy sal toegang tot tussenkenmerke kry as jy foonverifikasie voltooi. Van hier af kan jy meer te wete kom oor hoe om toegang tot gevorderde kenmerke te kry.

1. Meld op ’n rekenaar aan by YouTube Studio.
  2. Klik Instellings.
  3. Klik Kanaal.
  4. Klik Kenmerkgeskiktheid en dan Tussenkenmerke en dan VERIFIEER FOONNOMMER.

Jy sal gevra word om ’n foonnommer in te voer. Ons sal ’n verifikasiekode per teksboodskap of stemoproep na daardie foonnommer stuur.

Toegang tot gevorderde kenmerke

Gevorderde kenmerke is ’n stel YouTube-kenmerke wat byvoorbeeld die volgende insluit: die vermoë om opmerkings vas te speld en hoër daaglikse oplaailimiete.

Jy kan toegang tot gevorderde kenmerke kry deur eers foonverifikasie te voltooi. Dan kan jy kies om voldoende kanaalgeskiedenis op te bou of verifikasie te voltooi deur ID of video hier onder te gebruik.

ID- en videoverifikasie is nie vir alle skeppers beskikbaar nie. Jou huidige kenmerkgeskiktheidstatus in YouTube Studio sal enige tyd vir jou die stappe wys wat jy moet volg om toegang tot gevorderde kenmerke te kry.

Gebruik foon- en ID-/videoverifikasie om toegang te kry

Voltooi foonverifikasie

1. Meld op ’n rekenaar aan by YouTube Studio.
  2. Klik Instellings.
  3. Klik Kanaal.
  4. Klik Kenmerkgeskiktheid en dan Tussenkenmerke en dan VERIFIEER FOONNOMMER.
  5. Jy sal gevra word om ’n foonnommer in te voer. Ons sal ’n verifikasiekode per teksboodskap of stemoproep na daardie foonnommer stuur.

Nadat jy die foonverifikasiestap voltooi het, is die volgende stap om verifikasie met ID of video te voltooi.

Let wel: Jou ID-/videoverifikasie word gewoonlik uitgevee binne ’n paar maande nadat jy voldoende kanaalgeskiedenis opgebou het, of ná 2 jaar as jy nie gevorderde kenmerke gebruik het nie.

Voltooi ID-verifikasie

1. Meld aan by YouTube Studio
  2. Klik Instellings.
  3. Klik Kanaal
  4. Klik Kenmerk-geskiktheid  en dan  Gevorderde kenmerke  en dan TOEGANG TOT KENMERKE.
  5. Kies Gebruik jou ID, en klik dan Kry e-pos. Google sal ’n e-pos stuur. Jy kan ook ’n QR-kode pleks daarvan skandeer.
  6. Maak die e-pos op jou foon oop en tik op Begin verifikasie.
  7. Lees die verduideliking van hoe Google jou ID sal gebruik en hoe jou ID geberg sal word. Klik Ek stem in om voort te gaan.
  8. Volg die porboodskappe om ’n foto van jou ID te neem. Let wel: Maak seker dat die geboortedatum op jou ID ooreenstem met die geboortedatum wat in jou Google-rekening genoem word.
  9. Klik Dien in. Sodra dit ingedien is, sal ons jou ID kontroleer. Dit neem gewoonlik 24 uur.

Kom meer te wete oor hoe jou ID-verifikasiedata gebruik word.

Of

Voltooi videoverifikasie

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Klik Instellings .
  3. Klik Kanaal.
  4. Klik Kenmerkgeskiktheid en dan Gevorderde kenmerke en dan TOEGANG TOT KENMERKE.
  5. Kies Gebruik videoverifikasie, klik dan Volgende en Kry e-pos.
    • Google sal vir jou ’n e-pos stuur. Jy kan ook eerder ’n QR-kode skandeer.
  6. Maak die e-pos op jou foon oop en tik op Begin verifikasie.
  7. Volg die porboodskappe om ’n handeling uit te voer, soos om ’n kolletjie te volg of jou kop te draai.
  8. Wanneer jou verifikasievideo klaar opgelaai is, sal ons jou video kontroleer.
    • Kontrolering neem gewoonlik 24 uur. Jy sal ’n e-pos kry wanneer dit goedgekeur is.

Kom meer te wete oor hoe jou videoverifikasiedata gebruik word.

Gebruik kanaalgeskiedenis om toegang te kry

Om toegang tot gevorderde kenmerke te kry met gebruik van jou kanaalgeskiedenis, sal jy ook foonverifikasie moet voltooi.

Voltooi foonverifikasie

1. Meld op ’n rekenaar aan by YouTube Studio.
  2. Klik Instellings.
  3. Klik Kanaal.
  4. Klik Kenmerkgeskiktheid en dan Tussenkenmerke en dan VERIFIEER FOONNOMMER.
  5. Jy sal gevra word om ’n foonnommer in te voer. Ons sal ’n verifikasiekode per teksboodskap of stemoproep na daardie foonnommer stuur.

Jou kanaalgeskiedenisdata word gebruik om te bepaal of jou inhoud en aktiwiteit konsekwent YouTube se gemeenskapsriglyne gevolg het.

Jou kanaalgeskiedenis is ’n rekord van jou:

• Kanaalaktiwiteit (soos video-oplaaie, regstreekse strome en gehoorbetrokkenheid).
  • Persoonlike data wat met jou Google-rekening verband hou.
    • Wanneer en hoe die rekening geskep is.
    • Hoe dikwels dit gebruik word.
    • Jou metode om aan Google-dienste te koppel.

Die meeste aktiewe kanale het reeds voldoende kanaalgeskiedenis om gevorderde kenmerke te ontsluit sonder dat enige verdere optrede vereis word. Maar ons verstaan dat ons soms foute maak, en daarom bied ons ook ander verifikasie-opsies vir vinniger toegang.

Bou en onderhou jou kanaalgeskiedenis

Gevorderde kenmerke is ’n stel YouTube-kenmerke wat byvoorbeeld die volgende insluit: die vermoë om opmerkings vas te speld en hoër daaglikse oplaailimiete. Skeppers kan toegang tot gevorderde kenmerke ontsluit deur deurgaans YouTube se gemeenskapsriglyne te volg en voldoende kanaalgeskiedenis te bou. Geskiktheid sal vertraag word as daar nie aan ons beleide voldoen word nie. By kanale wat reeds toegang tot gevorderde kenmerke het, kan dit veroorsaak dat kwalifisering verbeur word.

Vind voorbeelde hieronder van handelinge wat kan lei tot vertragings of ’n meer beperkte vlak van kenmerktoegang vir ’n kanaal. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie:

• Ontvang ’n gemeenskapsriglynewaarskuwing
  • Om dieselfde inhoud herhaaldelik oor een of meer kanale te plaas of herhaaldelik inhoud op te laai wat jy nie besit nie en wat nie EDSA is nie
  • Herhaaldelike plasing van beledigende, haatlike, gevaarlike, seksuele, gewelddadige en/of teisterende video’s of opmerkings
  • Strooipos, swendelary, gebruik van misleidende metadata, onakkurate verslaggewing, of ander misleidende praktyke
  • Kuberafknouery
  • Nabootsing van ander mense
  • Oortreding van ons kinderveiligheidbeleid
  • Handhawing van kanale wat verband hou met ’n ander beleidskendingskanaal (byvoorbeeld, ’n herhalende strooiposstuurder of swendelaar wat veelvuldige kanale besit)
  • Ontvang van kopieregwaarskuwing

Kry weer toegang tot kenmerke

As jou toegang tot enige gevorderde kenmerke beperk is, sal jy ’n e-pos ontvang. Kanale kan weer toegang kry deur hul kanaalgeskiedenis te verbeter of deur verifikasie te verskaf. Gereelde aktiewe kanale wat konsekwent YouTube se gemeenskapsriglyne gevolg het, kan gewoonlik binne 2 maande voldoende kanaalgeskiedenis herbou.

Let wel: ID- en videoverifikasie is nie vir alle skeppers beskikbaar nie. Jou huidige kenmerkgeskiktheidstatus in YouTube Studio sal enige tyd vir jou die stappe wys wat jy moet volg om toegang tot gevorderde kenmerke te kry.

Foutspoor probleme

• As jy ’n boodskap kry wat sê “Gevorderde YouTube-kenmerke is nie vir hierdie rekening beskikbaar nie”
    beteken dit jy is aangemeld by ’n rekening waarvan jy nie die primêre eienaar is nie. Dit kan gebeur wanneer jy aangemeld is by ’n rekening wat onder ’n ouer se toesig is, of as jy by ’n handelsmerkrekening aangemeld is.
  • As jy ’n boodskap kry wat sê “Gaan jou blaaier na”
    is jou blaaier nie versoenbaar nie. Maak seker dat jou toestel na die jongste bedryfstelsel en blaaierweergawe opgedateer is.
  • As jy ’n boodskap kry wat sê “ID-verifikasie werk nie met hierdie foon se kamera nie”
    is jou kamera nie versoenbaar nie. Meld aan met ’n foon wat ’n volle HD-kamera het wat agtertoe wys om jou ID in te dien.
  • As jy ’n boodskap kry wat sê “ ’n Ander app gebruik dalk jou kamera. Maak oop apps toe en probeer weer”
    beteken dit dat ’n ander app jou kamera gebruik. Maak apps wat oop is toe en probeer weer.

Gereelde vrae

Hoekom vra YouTube vir my foonnommer/videoverifikasie/geldige ID?

YouTube beëindig miljoene kanale per jaar weens inhoud en gedrag wat oortree. Baie van hierdie kanale word deur dieselfde individue en groepe geskep, wat dieselfde soorte kenmerke gebruik of misbruik om kykers, skeppers en adverteerders te beroof, te bedrieg of te misbruik. Die verifikasie van jou identiteit is een manier waarop ons aandag aan misbruik gee, bepaal of jy voorheen ons beleid oortree het, en herhaalaansoeke beperk.

Hoe word my ID- en videoverifikasiedata gebruik?

Foonnommer

As jy kies om ’n foonnommer in te dien, sal ons dit gebruik om:

• Vir jou ’n verifikasiekode te stuur.

ID-verifikasie

Sodra jy ’n geldige ID (soos ’n paspoort of rybewys) ingedien het, sal ons dit gebruik om die volgende te bevestig:

• Jou geboortedatum
  • Dat jou ID op datum en geldig is
  • Dat jy nie voorheen weens die oortreding van YouTube se beleide geskors is nie

Dit sal ons ook help om teen bedrog en misbruik te beskerm en kan ons verifikasiestelsels verbeter.

Jou ID- of videoverifikasie sal outomaties binne 2 jaar van jou Google-rekening uitgevee word. Dit word gewoonlik uitgevee binne ’n paar maande nadat jy voldoende kanaalgeskiedenis opgebou het, of ná 1 jaar as jy nie gevorderde kenmerke gebruik het nie. Kom meer te wete oor hoe om jou verifikasiedata uit te vee.

Videoverifikasie

’n Videoverifikasie is ’n kort video van ’n persoon se gesig. Ons sal hierdie video gebruik om ons te help om die volgende te verifieer:

• Dat jy ’n regte mens is
  • Dat jy oud genoeg is om Google-dienste te gebruik
  • Dat jy nie weens die oortreding van YouTube se beleide geskors is nie

Dit sal ons ook help om teen bedrog en misbruik te beskerm en kan ons verifikasiestelsels verbeter.

Jou ID- of videoverifikasie sal outomaties binne 2 jaar van jou Google-rekening uitgevee word. Dit word gewoonlik uitgevee binne ’n paar maande nadat jy voldoende kanaalgeskiedenis opgebou het, of ná 1 jaar as jy nie gevorderde kenmerke gebruik het nie. Kom meer te wete oor hoe om jou verifikasiedata uit te vee.

Databehoud en -uitwissing

Jy kan enige tyd jou ID- of videoverifikasie uitvee in jou Google-rekening. Let daarop dat jy nie gevorderde YouTube-kenmerke kan gebruik as jy enige een uitvee voordat jy jou YouTube-kanaalgeskiedenis gevestig het nie, tensy jy:

•  Jou YouTube-kanaalgeskiedenis vestig

Of

• ID- of videoverifikasie weer voltooi

Om te verseker dat individue of groepe nie ons beperkings ontduik deur nuwe rekeninge te skep nie, kontroleer ons of jy dalk voorheen YouTube se beleide oortree het en beperk herhaalde aansoeke. Google sal dalk jou ID- of jou video- en gesigherkenningsdata vir ’n tydperk stoor om teen misbruik te beskerm.

Hierdie data sal vir ’n maksimum van 3 jaar behou word vanaf jou laaste interaksie met YouTube.

As jy nie ’n ID- of videoverifikasie wil verskaf om gevorderde kenmerke te ontsluit nie, hoef jy dit nie te doen nie. Jy kan altyd eerder voldoende kanaalgeskiedenis opbou. Teen die tyd wat jy gereed is om gevorderde kenmerke te ontsluit, sou jy waarskynlik al voldoende geskiedenis opgebou het.

Wanneer jy ons dienste gebruik, vertrou jy ons met jou inligting. Ons verstaan dat dit ’n groot verantwoordelikheid is en ons werk hard om jou inligting te beskerm en jou in beheer te stel. Google se privaatheidsbeleid is hier van toepassing, nes dit op al ons produkte en kenmerke van toepassing is.

Let wel: Ons verkoop nooit jou persoonlike inligting aan enigiemand nie.

Ek het reeds verifikasie verskaf, hoekom word ek gevra om weer te verifieer?

Om te verseker dat ons verantwoordelike datapraktyke volg, word jou ID- of videoverifikasie outomaties uitgevee sodra jy genoeg kanaalgeskiedenis bereik, of kan dit uitgevee word as jy vir 1 jaar nie gevorderde kenmerke gebruik nie. Jy kan ook kies om jou ID- of videoverifikasie enige tyd in jou Google-rekening uit te vee.

As jou verifikasie uitgevee word, sal jy genoeg kanaalgeskiedenis moet hê of ID- of videoverifikasie weer moet indien om voort te gaan om gevorderde kenmerke te gebruik.

Hoe kan ek my verifikasiedata uitvee?

Belangrik: Jy sal toegang tot gevorderde kenmerke verloor as jy jou ID- of videoverifikasie uitvee voordat jy jou kanaalgeskiedenis gevestig het.
  1. Meld by jou Google-rekening aan.
  2. Klik Persoonlike inligting aan die linkerkant.
  3. Klik identiteitdokument of videoverifikasie.
  4. Klik Vee Uit Delete.
Hoekom word ’n slimfoon vereis? Kan ek nie net ’n video of ’n foto van my ID oplaai nie?

’n Slimfoon word vereis omdat dit bykomende sekuriteit verskaf wat dit moeiliker maak vir swendelaars en strooiposstuurders om skade te doen.

Ek het nie die verifikasiekode op my foon ontvang nie. Wat is fout?

Jy behoort die kode onmiddellik te kry. As jy dit nie gekry het nie, kan jy ’n nuwe kode versoek. Maak seker dat jy nie een van hierdie algemene probleme ondervind nie:

• SMS-aflewering kan vertraag word. Vertragings kan gebeur in digbevolkte gebiede of as jy nie ’n sterk sein het nie. Probeer die stemoproepopsie as jy langer as ’n paar minute gewag het en steeds nie ons SMS ontvang het nie.
  • As jy reeds 2 kanale met 1 foonnommer geverifieer het, moet jy ’n ander foonnommer verifieer. Om misbruik te help voorkom, beperk ons die aantal kanale wat met elke foonnommer geassosieer kan word.
  • Sommige lande/streke en diensverskaffers steun nie SMS’e van Google af nie. Die meeste selfoondiensverskaffers steun SMS’e van Google af. As jou diensverskaffer nie teksboodskappe van Google steun nie, kan jy die stemoproep-opsie probeer of ’n ander foonnommer gebruik.
My geldige ID- of videoverifikasie is geweier. Wat kan ek doen?

Jy sal per e-pos in kennis gestel word as jou eerste probeerslag afgewys is. Ons beveel aan dat jy die wenke in jou e-pos nagaan.

As die tweede probeerslag onsuksesvol was, moet jy 30 dae wag voordat jy enige van die verifikasiemetodes weer probeer. As jy dink jou tweede videoverifikasie moes goedgekeur gewees het, kan jy daarteen appelleer en ons laat weet hoekom.

Jy kan ook wag en eerder kanaalgeskiedenis opbou.

Hoekom sien ek nie die opsie om ID- of videoverifikasie te voltooi nie?

ID- en videoverifikasie is nie vir alle skeppers beskikbaar nie. In so geval moet jy voldoende kanaalgeskiedenis opbou om toegang tot gevorderde kenmerke te kry. Jou huidige kenmerkgeskiktheidstatus in YouTube Studio sal enige tyd vir jou die stappe wys wat jy moet neem om toegang tot gevorderde kenmerke te kry.
Hoe werk dit vir kanale wat veelvuldige gebruikers het?

As jy ’n handelsmerkrekening het:

Kwalifiseer net die primêre eienaar van die kanaal om identiteitverifikasie uit te voer. Na gelang van hul verifikasiestatus sal alle gebruikers van die kanaal toegang tot dieselfde kenmerke as die primêre eienaar hê.

As jy nie ’n handelsmerkrekening het nie:

Kwalifiseer net die eienaar van die kanaal om identiteitverifikasie uit te voer. Na gelang van hul verifikasiestatus sal alle gebruikers van die kanaal toegang tot dieselfde kenmerke as die eienaar hê.