Se på direktesendinger

Når du ser på direktesendinger og premierer på YouTube, kan du chatte med andre som ser på samtidig.

• Med direktesendinger kan du se på innhold i sanntid med andre YouTube-seere.
  • Premierer gjør det mulig å se på en ny video sammen med skapere og brukerfellesskapet deres i sanntid.

Finn og se på direktesendinger og premierer

Slik kan du finne kommende og aktive direktesendinger og premierer:

1. Gå til YouTube.com.
  2. Klikk på På vei opp til venstre.
  3. Klikk på Direkte-destinasjonen øverst.

Tips: Få et varsel når en direktesending eller premiere starter, ved å klikke på Få en påminnelse.

Finn og se på opptak av direktesendinger

Når en direktesending er over, kan eieren av en kanal legge ut høydepunkter fra eller et opptak av sendingen på kanalen sin. Høydepunkter og opptak vises som videoer. Eieren av kanalen kan velge å vise et opptak av direktechatten også.

Chat med andre

Når du ser på en direktesending eller premiere, kan du kommunisere med andre ved å sende meldinger i direktechatten. Husk å overholde YouTube-retningslinjene for brukere og retningslinjene for trygghet i direktesendinger.

I noen direktechatter kan du støtte skaperen ved å sende en Super Chat-melding eller et Super Stickers-merke.

Med Super Chat og Super Stickers kan seerne kjøpe fargerike, festede chatmeldinger og klistremerker under direktesendinger og premierer.

Finn ut mer om bruk av direktechat.

Bruk reaksjoner

Når du ser på en direktesending og chatten er åpen, kan du bruke reaksjoner til å respondere på det som skjer, mens det skjer. Du og andre seere får se anonymiserte reaksjoner, altså er det ikke mulig å se hvilke brukere som har reagert.

Du kan velge mellom hjerte, smilefjes, smellbongbong, rødmende ansikt og «100».

Hvis du ikke vil se reaksjoner, kan du bytte til horisontal fullskjermmodus på mobilenheten.