Hitta videor snabbare

Med automatiska förslag hittar du det du letar efter snabbare när du söker på YouTube. Dessa kallas sökförslag. Förslagen är möjliga söktermer som föreslås utifrån det du söker efter och sådant som andra har sökt efter tidigare.

Så fungerar förslag

YouTubes sökförslag bygger på faktorer som popularitet och likhet. När du väljer ett förslag visas resultaten för det du valde.

Härifrån hämtas sökförslagen

• Söktermer som du skriver.
  • Relevanta sökningar som du har gjort eller videor som du tittat på, om du är inloggad på ditt Google-konto och Webb- och appaktivitet är aktiverat.
  • Från det som andra söker efter, inklusive populära sökningar. Populära sökningar är ämnen som är populära i området där du bor. De förändras under dagens lopp och är inte kopplade till din sökhistorik.
Obs! Sökförslagen är inte svaret du söker efter. Inte heller uttrycker de någon annans eller YouTubes åsikt om söktermerna du skriver.

Orsaker till att sökförslagen inte visas

Om du inte ser några förslag kanske det beror på att algoritmen fann att:

• Söktermen inte är populär.
  • Söktermen är för ny. Det kan ta några dagar eller veckor innan förslag visas.
  • En nedsättande eller känslig term har kopplats till ett namn varpå en regel trädde i kraft.
  • Användare har rapporterat att förslaget är olämpligt.
  • Söktermen strider mot YouTubes policy. Läs mer om Policyer för autoslutförande.

Inaktivera anpassade förslag

Beroende på om du är inloggad eller utloggad kan du se anpassade förslag. Inaktivera anpassade sökförslag genom att radera din sökhistorik och visningshistorik eller inaktivera Webb- och appaktivitet. Läs mer om hur du inaktiverar Webb- och appaktivitet

Rapportera ett förslag

Vi gör vårt bästa för att undvika olämpliga sökförslag, men ibland blir det fel. Om ett förslag strider mot vår policy för autoslutförande rapporterar du det på webben så här:

1. I sökfältet, längst ned i förslagsrutan, klickar du på Rapportera sökförslag.
  2. Ge oss feedback.
  3. Välj Skicka.

Vi går igenom din feedback, men tar inte automatiskt bort rapporterade förslag.

Jag har juridiska synpunkter på förslaget

Om du vill begära borttagning av något som du anser är olagligt fyller du i det här formuläret.