Administrer innstillingene for direktesendinger

Ved å velge riktige innstillinger for direktesendingene dine kan du nå ut til rett publikum og sikre høy kvalitet.

Merk: Denne artikkelen gjelder bare for direktesendinger via enkoder eller mobil, altså ikke webkamera.

Gjenbruk innstillingene fra en tidligere direktesending

Du kan enkelt opprette en ny direktesending med de samme innstillingene som en tidligere sending. I så fall kopieres alle tilknyttede metadata og innstillinger samt strømnøkkelen over til den nye sendingen. Du kan justere innstillingene for direktesendingen etter at den er opprettet. For å komme i gang velger du direktesendingen din og klikker på Bruk innstillingene på nytt.

Rediger metadata

Du kan velge disse innstillingene når du oppretter en direktesending, eller ved å klikke på Rediger på siden med innstillinger eller når du planlegger en direktesending.

Side med detaljer

Tilgang

For YouTube-brukere mellom 13 og 17 år er tilgangsinnstillingen som standard satt til privat. Hvis du er over 18 år, er tilgangsinnstillingen som standard satt til offentlig. Alle brukere kan endre denne innstillingen for å gjøre direktesendingen sin offentlig, privat eller ikke-oppført.

Trafikkilder for omsluttende direktesendinger

Med trafikkilder kan du finne ut mer om hvordan seerne finner omsluttende direktesendinger. I delen for trafikkilder for den vertikale direktefeeden finner du avspillingsstedet for den publiserte direktesendingen og informasjon om hvor seerne kom fra.

Type

Velg hvilken type direktesending du vil starte, for eksempel «Gaming» eller «Personer og blogger», slik at du kan nå den riktige målgruppen.

Etiketter

Etiketter er beskrivende søkeord du kan legge til i videoen, slik at det blir enklere for seerne å finne innholdet ditt. Det kan være lurt å bruke etiketter hvis innholdet i videoen din ofte blir feilstavet. Ellers har ikke etiketter så mye å si for hvor enkelt det er å oppdage en video.

Tidsplan

Når du planlegger en direktesending for et senere tidspunkt, kan det hende den vises som kommende i feeden til abonnentene dine. Seerne kan klikke på «Angi påminnelse» for å blir varslet når direktesendingen er i ferd med å starte.

Siden for inntektsgenerering

Du kan tjene penger på direktesendinger ved å slå på annonser og bruke Super Chat. Noen kanaler har tilgang til kanalmedlemskap. Finn ut mer om hvordan du tjener penger på direktesendinger.

Siden for rettighetsadministrering

Her kan du administrere rettighetene i direktesendt innhold – blant annet ved å angi eierskap og hvor innholdet skal generere inntekter, eller slå Content ID av eller på. Slå Content ID av/på, og velg retningslinjer for rettigheter. Du kan for eksempel velge retningslinjer som gjør at annonser vises til seere i USA, men som sporer seere i resten av verden. Finn ut mer om rettighetsadministrering.

Live Redirect-siden

Når sendingen er ferdig, kan du viderekoble seerne dine til en premiere eller en annen direktesending. Her er noen tips:

• Konfigurer en premiere før du oppretter en direktesending.
  • Husk å fortelle seerne dine at de må vente ca. to sekunder etter at direktesendingen er over, før premieren lastes inn på skjermen.

Kommentarer og vurderinger

Velg om du vil vise kommentarer, og i så fall hvordan – for eksempel om du vil holde kommentarer tilbake for vurdering, og hvordan de skal sorteres.

Innstillinger for direktesendinger

Legg til en trailer for direktesendingen din

Gjør fansen spent på den planlagte direktesendingen din ved å vise en trailer. Traileren spilles av for seerne på videosiden før direktesendingen starter.

Trailere kan bare spilles av for direktesendinger som er planlagt via «Administrer»-fanen i kontrollrommet for direktesendinger.

1. Last opp traileren på YouTube-kanalen din på samme måte som du ville lastet opp en vanlig video.
  2. Gå til YouTube Studio > Send direkte.
  3. Opprett en planlagt direktesending, eller velg en planlagt direktesending på «Administrer»-fanen.
  4. Klikk på Rediger øverst til høyre.
  5. Klikk på Tilpass.
  6. Under «Trailer» klikker du på Legg til.
  7. Velg trailervideoen din.
  8. Klikk på Lagre.

Kvalifikasjonskrav

Funksjonen er tilgjengelig for skapere som har minst 1000 abonnenter, og som ikke har noen advarsler om brudd på retningslinjene for brukere

Krav

• Videotype: Du kan bruke alle videotypene som støttes av YouTube.
  • Videolengde: fra 15 sekunder til 3 minutter.
  • Høyde/bredde-forhold og oppløsning: Vi anbefaler at du har samme høyde/bredde-forhold og oppløsning som i premierevideoen.
  • Lyd- og bilderettigheter: Sørg for at traileren ikke krenker opphavsretten til andre.
Sørg for at innholdet ikke bryter retningslinjene for brukere.

Strømnøkkel

Strømnøkler er på en måte passordet og adressen til YouTube-strømmen din. Strømnøkkelen forteller enkoderen hvor den skal sende feeden, og at YouTube skal godta den. Du oppretter en strømnøkkel på YouTube, og deretter angir du den i enkoderen.

Hvis du vil bruke den samme strømnøkkelen på nytt, oppretter du en egendefinert strømnøkkel. Klikk på Opprett en ny strømnøkkel under «Velg strømnøkkel». Angi ønskede innstillinger, og klikk på Opprett. Strømnøkkelen din dukker opp i listen over strømnøkler.

Nettadresse for direktesending

Skriv inn denne nettadressen i enkoderen din for å fortelle den hvor den skal sende strømfeeden.

Tidsforsinkelser i direktesendinger

Tidsforsinkelser i direktesendinger vil si at det er en tidsforskyvning mellom det som tas opp på enkoderen eller kameraet, og det som vises i direktesendingen. Korte tidsforsinkelser kan føre mer bufring under avspillingen. Hvis du ikke kommuniserer med seerne dine, er det ikke så nøye med en kort tidsforsinkelse. Finn ut mer om tidsforsinkelser i direktesendinger.

Slå på opptaksfunksjonen

Hvis du har slått på opptaksfunksjonen, kan seerne spole tilbake i sendingen, sette den på pause og gjenoppta den. Når en seer gjenopptar avspillingen, fortsetter den fra tidspunktet der vedkommende satte den på pause. Finn ut mer om opptak i direktesendinger.

360-video

Du kan strømme i 360 grader med Direktesendinger. Med 360-graders video kan du gi seerne dine en oppslukende opplevelse. YouTube støtter foreløpig bare 360-graders videoer med ekvirektangulær projeksjon. Her er noen tips:

YouTube støtter overføring og avspilling av 360-graders direktesendinger på datamaskin i nettleserne Chrome, Firefox, MS Edge og Opera. 360-graders avspilling støttes også i YouTube- og YouTube Gaming-appene.

Autostart og autostopp

Når disse innstillingene er slått på, kan du starte eller stoppe direktesendingen fra enkoderen din. Hvis du kopierer en direktesending ved å velge «Bruk innstillingene på nytt», kopieres også valgene for autostart og autostopp.