Administrer indstillinger for livestream

Det er vigtigt at vælge de rigtige streamindstillinger, så du kan nå ud til det rigtige publikum og streame i den bedste kvalitet.

Bemærk! Denne artikel omhandler streams, hvor der anvendes en koder eller mobil, men ikke streams via webcam.

Genbrug streamindstillinger

Du kan nemt oprette en ny stream med samme indstillinger som en tidligere stream. Den nye stream kopierer indstillinger og metadata samt streamnøglen fra den tidligere stream. Du har mulighed for at ændre streamen, efter den er oprettet. Kom godt i gang ved at vælge din stream og klikke på Genbrug indstillinger.

Rediger metadata

Vælg disse indstillinger, når du opretter en stream, eller ved at klikke på Rediger på siden med streamindstillinger, eller når du planlægger en stream.

Siden Oplysninger

Privatliv

For brugere af YouTube på 13-17 år er adgangsindstillingen angivet til privat som standard. Hvis du er 18 år eller derover, er din adgangsindstilling angivet til offentlig som standard. Alle brugere kan ændre denne indstilling for at gøre deres livestreams offentlige, private eller skjulte.

Trafikkilder til Immersive Livestreams

Få flere oplysninger om, hvordan seere opdager Immersive Live med trafikkilder. Du kan finde afspilningsstedet for din udgivne Immersive Live og kilderne til dine seere i trafikkildesektionen i Lodret livefeed.

Type

Vælg din streamtype, f.eks. Gaming eller Personer og blogs, for at nå ud til det rigtige publikum.

Tags

Tags er beskrivende søgeord, som du kan føje til din video for at hjælpe seerne med at finde dit indhold. Tags kan være brugbare, hvis indholdet af din video ofte bliver stavet forkert. Derudover spiller tags en minimal rolle i opdagelsen af din video.

Planlæg

Når du planlægger din stream til senere, vises den muligvis i dine abonnenters feed som en kommende stream. Seerne kan klikke på "Indstil påmindelse" for at få en notifikation, når streamen skal til at begynde.

Siden Indtægtsgenerering

Du kan tjene penge på livestreams ved at aktivere annoncer og bruge Super Chat. Nogle kanaler har adgang til kanalmedlemskaber. Få flere oplysninger om, hvordan du tjener penge på din livestream.

Siden Administration af rettigheder

Administrer rettigheder for dit liveindhold, f.eks. hvor du vil aktivere indtægtsgenerering, aktivering af Content ID og angivelse af ejerskab. Slå Content ID til eller fra, og vælg en rettighedspolitik. Du kan f.eks. vælge en politik, der viser annoncer til seere i USA, men som sporer seere i den resterende del af verden. Få flere oplysninger om administration af rettigheder.

Siden Liveomdirigering

Når din stream er slut, kan du sende dine seere hen til en premierevideo eller en anden livestream. Her er nogle tips:

• Konfigurer din premierevideo, før du konfigurerer din livestream.
  • Husk at fortælle dine seere, at der går cirka 2 sekunder, fra livestreamen slutter, til skærmen opdaterer til premierevideoen.

Kommentarer og bedømmelser

Vælg, hvorvidt og hvordan du vil vise kommentarer. Vil du f.eks. tilbageholde kommentarer til gennemgang, og hvordan vil du sortere dem?

Streamindstillinger

Føj en trailer til din livestream

Gør dine seere spændte på at se din planlagte livestream ved at vise dem en trailer. Din trailer bliver afspillet for seerne på afspilningssiden, før livestreamen starter.

Trailere kan afspilles i streams, der er planlagt via fanen "Administrer" i Kontrolrum for live-events.

1. Upload din trailer til din YouTube-kanal, på samme måde som du normalt uploader indhold.
  2. Gå til YouTube Studio > Gå live.
  3. Opret en planlagt livestream, eller vælg en planlagt stream via fanen "Administrer".
  4. Øverst til højre skal du klikke på Rediger.
  5. Klik på Tilpas.
  6. Under "Trailer" skal du klikke på Tilføj.
  7. Vælg din trailervideo.
  8. Klik på Gem.

Kvalifikationskrav

Denne funktion er tilgængelig for youtubere med mere end 1.000 abonnenter og ingen strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet

Krav

• Videotype: Brug en hvilken som helst videotype, som er understøttet af YouTube.
  • Videolængde: Mellem 15 sekunder og 3 minutter.
  • Billedformat og opløsning: Vi anbefaler det samme billedformat og den samme opløsning som premierevideoen.
  • Rettigheder til lyd og video: Sørg for, at traileren ikke krænker andet indhold.
Sørg for, at der ikke er noget indhold, som overtræder vores retningslinjer for fællesskabet.

Streamnøgler

Streamnøgler fungerer som adgangskode og adresse for dine YouTube-streams. De fortæller din koder, hvor den skal sende feedet hen, og lader YouTube acceptere det. Du opretter en streamnøgle i YouTube, og angiver den i din koder.

Du kan genbruge den samme streamnøgle ved at oprette en tilpasset streamnøgle.  Under "Vælg streamnøgle" skal du klikke på Opret ny streamnøgle. Angiv dine foretrukne indstillinger, og klik på Opret. Din streamnøgle vil blive vist på listen over streamnøgler.

Streamwebadresse

Angiv denne webadresse i din koder, så den ved, hvor den skal sende dit streamfeed hen.

Streamforsinkelse

Streamforsinkelse er den forsinkelse, der opstår mellem din koder eller dit kamera, fra din begivenhed bliver optaget, til begivenheden bliver vist i din stream. Ved lav forsinkelse kan der opstå mere bufferlagring under afspilningen. Hvis du ikke interagerer med seerne, er det ikke så vigtigt at have en lav forsinkelse. Få flere oplysninger om streamforsinkelse.

Aktivér DVR

Når du aktiverer DVR, kan seerne sætte din stream på pause, spole tilbage og starte afspilningen igen, mens din stream er i gang. Når seerne genoptager afspilningen, vil begivenheden fortsætte derfra, hvor de satte den på pause. Få flere oplysninger om DVR på livestreams.

360°-video

Du kan streame i 360 grader ved hjælp af Live-events. 360°-videoer er med til at skabe en fornemmelse af selv at være til stede. YouTube understøtter kun sfærisk projektion til 360°-videoer på nuværende tidspunkt. Her er nogle tips:

YouTube understøtter inkorporering af livestreaming og afspilning af 360°-videoer på computere i browserne Chrome, Firefox, MS Edge og Opera. 360°-afspilning understøttes også i YouTube-appen og YouTube Gaming-appen.

Automatisk start og automatisk stop

Når disse indstillinger er slået til, kan du starte eller stoppe med at streame fra din koder. Når du kopierer en stream ved at vælge "Genbrug indstillinger", kopierer du også dine valg for automatisk start og automatisk stop.