Bestuur regstreekse stroominstellings

Die keuse van die korrekte stroominstellings kan jou help om die regte gehoor te bereik en die beste gehalte stroom te kry.

Let wel: Hierdie artikel is vir strome wat ’n enkodeerder of selfoon gebruik, maar nie webkamerastrome nie.

Hergebruik stroominstellings

Jy kan maklik ’n nuwe stroom skep deur dieselfde instellings as ’n vorige stroom te gebruik. Die nuwe stroom sal die vorige stroom se metadata, instellings en die stroomsleutel kopieer. Jy sal ’n kans hê om die stroom te verander nadat dit geskep is. Om te begin, kies jou stroom en klik Hergebruik instellings.

Redigeer metadata

Kies hierdie instellings wanneer jy 'n stroom skep of deur op Wysig te klik vanaf die stroominstellingsbladsy, of wanneer jy 'n stroom skeduleer.

Besonderhedebladsy

Privaatheid

For users aged 13–17 on YouTube, your default privacy setting is set to private. If you’re 18 or over, your default privacy setting is set to public. All streamers can change this setting to make their live stream public, private, or unlisted.

Verkeerbronne vir meesleurende regstreekse stroom

Kry meer inligting oor hoe kykers Meesleurend Regstreeks ontdek met verkeerbronne. Jy kan die terugspeelligging van jou gepubliseerde Meesleurend Regstreeks, en bronne van jou kykers, kry in die verkeerbronafdeling van die vertikale regstreekse stroom.

Tipe

Om die korrekte gehoor te bereik, kies jou tipe stroom, soos Speletjies of Mense en Blogs.

Merkers

Merkers is beskrywende sleutelwoorde wat jy by jou video kan voeg om kykers te help om jou inhoud te vind. Merkers kan nuttig wees as jou video se inhoud dikwels verkeerd gespel word. Andersins speel merkers 'n minimale rol in jou video se ontdekking.

Skedule

Wanneer jy jou stroom vir later skeduleer, kan dit dalk as opkomende in jou intekenaarstroom verskyn. Kykers kan "Stel onthounota" klik om 'n kennisgewing te kry wanneer die stroom amper gaan begin.

Monetiseringbladsy

Jy kan inkomste op regstreekse strome verdien deur advertensies te aktiveer en Superklets te gebruik. Sommige kanale het toegang tot kanaallidmaatskappe. Kom meer te wete oor die monetisering van jou regstreekse stroom.

Regtebestuurbladsy

Bestuur regte op jou regstreekse inhoud, soos waar om te monetiseer, skakel Content ID aan/af en stel eienaarskap. Skakel Content ID aan/af en kies ’n regtebeleid. Jy kan byvoorbeeld ’n beleid kies wat advertensies aan kykers in die Verenigde State wys, maar kykers in die res van die wêreld naspoor. Kom meer te wete oor regtebestuur.

Live Redirect-bladsy

Nadat jou stroom geëindig het, kan jy jou gehoor na 'n Première of 'n ander regstreekse stroom stuur. Hier is ’n paar wenke:

• Stel jou Première op voordat jy jou regstreekse stroom opstel.
  • Onthou om vir jou gehoor te sê dat wanneer die regstreekse stroom eindig, wag vir ~2 sekondes vir hul skerms om na die Première te herlaai.

Opmerkings en graderings

Kies of en hoe jy opmerkings wil wys, soos om opmerkings te hou vir hersiening en hoe om dit te sorteer.

Stroominstellings

Voeg 'n voorskou by jou regstreekse stroom

Maak jou gehoor opgewonde oor jou geskeduleerde regstreekse stroom deur 'n voorskou te wys. Jou voorskou sal vir kykers op die kykbladsy speel voordat die regstreekse stroom begin.

Voorskoue kan op strome gespeel word wat vanaf die “Bestuur”-oortjie in Regstreekse Beheerkamer geskeduleer is.

1. Laai jou voorskou na jou YouTube-kanaal op soos jy met ’n gewone oplaai sou doen.
  2. Gaan na YouTube Studio > Gaan Regstreeks.
  3. Skep 'n geskeduleerde regstreekse stroom of kies 'n geskeduleerde stroom vanaf die "Bestuur"-oortjie.
  4. Vanaf regs bo, klik Wysig.
  5. Klik Pasmaak.
  6. Onder “Voorskou,” klik Voeg by.
  7. Kies jou voorskou-video.
  8. Klik Stoor.

Geskiktheid

Hierdie kenmerk is beskikbaar vir skeppers wat meer as 1 000 intekenare het en geen gemeenskapsriglynewaarskuwings het nie.

Vereistes

• Videotipe: Gebruik enige YouTube-gesteunde videotipe.
  • Videolengte: 15 sekondes – 3 minute.
  • Aspekverhouding en resolusie: Ons beveel dieselfde aspekverhouding en resolusie aan as die première-video.
  • Oudio- en videoregte: Maak seker dat die voorskou nie ander inhoud skend nie.
Maak seker daar is geen inhoud wat ons gemeenskapsriglyne sal skend nie.

Stroomsleutel

Stroomsleutels is soos jou YouTube-stroom se wagwoord en adres. Hulle vertel jou enkodeerder waarheen om jou stroom te stuur en laat YouTube dit aanvaar. Jy sal 'n stroomsleutel in YouTube skep en dit dan in jou enkodeerder invoer.

Om dieselfde stroomsleutel te hergebruik, moet jy 'n gepasmaakte stroomsleutel skep.  Klik Skep nuwe stroomsleutel onder “Kies stroomsleutel”. Voer jou voorkeurinstellings in en klik Skep. Jou stroomsleutel sal in die stroomsleutellys verskyn.

Stroom-URL

Voer hierdie URL in jou enkodeerder in om dit te sê waarheen om jou stroomvoer te stuur.

Stroomtraagheid

Stroomtraagheid is die vertraging tussen jou enkodeerder of kamera wat ’n geleentheid vasvang en die geleentheid wat op jou stroom gewys word. Laer traagheid kan meer terugspeelbufferwerking beteken. As jy nie met jou gehoor kommunikeer nie, is 'n laer traagheid nie so belangrik nie. Kom meer te wete oor stroomtraagheid.

Aktiveer DVR

As jy DVR aktiveer, kan kykers tydens jou stroom onderbreek, terugspoel en voortgaan. Sodra 'n kyker speel hervat, sal die geleentheid voortgaan waar hulle onderbreek het. Kom meer te wete oor DVR op regstreekse strome.

360-video

Jy kan in 360 grade stroom deur regstreekse geleenthede te gebruik. 360 grade-video’s help jou om ’n meesleurende kykervaring te bied. YouTube ondersteun tans slegs gelykreghoekige projeksie vir 360-video’s. Hier is ’n paar wenke:

YouTube steun regstreekse strominginname en terugspeel van 360 grade-video’s op rekenaars in Chrome-, Firefox-, MS Edge- en Opera-blaaiers. 360 grade-terugspeel word ook in die YouTube- en YouTube Gaming-apps gesteun.

Outobegin en outostop

Wanneer hierdie instellings aan is, kan jy vanaf jou enkodeerder begin of ophou stroom. Deur 'n stroom te kopieer deur "Hergebruik instellings" te kies, sal jou outobegin- en outostopkeuses ook gekopieer word.