Sikre Google-kontoen som er knyttet til YouTube-kanalen din

Passnøkler gir den sterkeste beskyttelsen mot trusler som nettfisking. Finn ut mer om passnøkler.

Vi vet at du jobber hardt for å lage videoer av høy kvalitet og gi seerne en best mulig opplevelse. Derfor er det viktig å beskytte Google-kontoen som er knyttet til YouTube-kanalen din, for å forhindre at kontoen eller kanalen din blir hacket, kapret eller utsatt for sikkerhetsbrudd.

Hvis du er eieren av kanalen, er det viktig at du deler anbefalte fremgangsmåter for kontosikkerhet med alle andre som har tilgang til kanalen din. Finn andre tips om hvordan du kan holde deg trygg på nettet.

Tror du YouTube-kanalen din er blitt hacket? Finn ut hvordan du gjenoppretter og sikrer den.
Mistet du tilgangen til Google-kontoen din av andre årsaker (ikke kanalhacking)? Finn ut hvordan du får tilgang igjen.

Hold YouTube-kontoen din trygg

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Sikre Google-kontoen din

Gå til Sikkerhetssjekk-siden for å se personlig tilpassede sikkerhetsanbefalinger, og følg fremgangsmåten nedenfor for å beskytte kontoen din på en bedre måte fremover.

Forebyggende tiltak mot skadelig programvare

Skadelig programvare er en type programvare som kan skaffe seg tilgang til kontoen din, overvåke aktiviteten din og stjele personlige data som informasjonskapsler og passord. For å forhindre at kontoen din blir utsatt for skadelig programvare anbefaler vi at du gjør følgende:

• Bruk antivirusprogramvare
  • Sørg for at Safe Browsing med økt beskyttelse er aktivert, før du klikker på eller laster ned filer fra sponsorer eller andre brukere i Chrome.

Slå på Safe Browsing med økt beskyttelse

En av metodene du kan bruke for å oppdage mistenkelige linker, er å aktivere Safe Browsing med økt beskyttelse for kontoen din. Safe Browsing med økt beskyttelse fungerer automatisk i bakgrunnen for å gi raskere, proaktiv beskyttelse mot farlige nettsteder, nedlastinger og utvidelser.

Med Safe Browsing med økt beskyttelse får du sikkerhetsskanning i sanntid, slik at du er trygg når du bruker Google-produkter i Google Chrome.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet til venstre.
  3. Rull til «Safe Browsing med økt beskyttelse for kontoen din».
  4. Velg Administrer Safe Browsing med økt beskyttelse.
  5. Slå Safe Browsing med økt beskyttelse på eller av.

Finn ut mer om Safe Browsing med økt beskyttelse.

Slå på totrinnsbekreftelse og få reservekoder

Med totrinnsbekreftelse er det enklere å forhindre at hackere får tilgang til kontoen din, selv om de skulle få tak i passordet ditt. Velg mellom disse alternativene:
Sikkerhetsnøkler og passnøkler er et bedre alternativ for bekreftelse fordi de forhindrer nettfiskingsteknikker som omfatter koder på tekstmelding.

Opprett et sett med reservekoder

Med reservekoder kan du bevise at du eier kontoen din. De er en måte å få tilgang til kontoen din igjen på hvis du mister telefonen eller datamaskinen din, eller hvis du ikke kan bruke den vanlige metoden for totrinnsbekreftelse. Du kan skrive ut en kopi av reservekodene for å oppbevare dem på et trygt sted.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet til venstre.
  3. Under «Slik logger du på Google», klikker du på «Totrinnsbekreftelse» etterfulgt av. Du må kanskje logge på.
  4. Klikk på Fortsett etterfulgt av under «Reservekoder».
  5. Her kan du
    • motta reservekoder: For å legge til reservekoder klikker du på Motta reservekoder .
    • skrive ut reservekodene: Klikk på Skriv ut Print Icon.
      Og utføre andre handlinger.

Finn ut mer om reservekoder.

Konfigurer et sterkt passord og lag passnøkler

Et sterkt passord kan bidra til å verne om personopplysningene dine og forhindre at andre får tilgang til kontoen din. Bruk Google Passordlagring for å opprette og lagre sterke, unike passord i Google-kontoen din, slik at du ikke trenger å huske dem.

Lag et sterkt og komplekst passord: Bruk minst åtte tegn. Det kan være en hvilken som helst kombinasjon av bokstaver, tall og symboler.

Lag et unikt passord: Ikke bruk passordet til YouTube-kontoen din på andre nettsteder. Hvis disse nettstedene blir hacket, kan hackeren bruke passordet til å få tilgang til YouTube-kontoen din.

Unngå personopplysninger og typiske ord: Ikke bruk personopplysninger som fødselsdato, typiske ord som «passord» eller vanlige mønstre som «1234».

Lag passnøkler

Passnøkler er et enkelt og sikkert alternativ til passord. Med en passnøkkel kan du logge på Google-kontoen din med fingeravtrykket, en skanning av ansiktet eller skjermlåsen på enheten, for eksempel en PIN-kode.

Passnøkler gir den sterkeste beskyttelsen mot trusler som nettfisking. Når du har laget en passnøkkel, kan du bruke den til å logge enkelt på Google-kontoen din og noen tredjepartsapper eller -tjenester samt bekrefte identiteten din når du gjør sensitive endringer.

For å konfigurere en passnøkkel må du kanskje logge på Google-kontoen din eller bekrefte at du er deg.

Slik lager du en passnøkkel på telefonen eller datamaskinen du bruker:

1. Gå til https://myaccount.google.com/signinoptions/passkeys.

2. Trykk på Lag en passnøkkel etterfulgt av Fortsett.
    • Du må låse opp enheten.

Hvis du vil lage passnøkler på flere enheter, gjentar du denne fremgangsmåten på hver enhet.

Finn ut mer om passnøkler.

Opprett en nødplan for kontogjenoppretting

Telefonnummeret og e-postadressen for gjenoppretting kan brukes til
  • å forhindre at andre bruker kontoen din uten tillatelse
  • å bli varslet hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din
  • å gjenopprette kontoen din hvis du blir stengt ute
Gå gjennom og oppdater telefonnummeret og e-postadressen for gjenoppretting regelmessig.