Sikre YouTube-kontoen din

Fra og med 1. november 2021 må inntektsgenererende skapere slå på totrinnsbekreftelse for Google-kontoen som er knyttet til YouTube-kanalen de har tilgang til YouTube Studio eller YouTube Studio-innholdsbehandlingen med. Finn ut mer

Når du sikrer YouTube-kontoen din, reduserer du sjansen for at kontoen eller kanalen din utsettes for hacking, kapring og andre sikkerhetsbrudd.

Merk: Hvis du tror kontoen din kan ha blitt hacket, kan du finne ut hvordan du sikrer den.

Hold YouTube-kontoen din trygg

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Lag et sterkt passord, og pass godt på det

Lag et sterkt passord

Et sterkt passord kan bidra til å verne om personopplysningene dine og forhindre at andre får tilgang til kontoen din.

Lag et sterkt og komplekst passord: Bruk minst åtte tegn. Det kan være en hvilken som helst kombinasjon av bokstaver, tall og symboler.

Lag et unikt passord: Ikke bruk passordet til YouTube-kontoen din på andre nettsteder. Hvis disse nettstedene blir hacket, kan hackeren bruke passordet til å få tilgang til YouTube-kontoen din.

Unngå personopplysninger og typiske ord: Ikke bruk personopplysninger som fødselsdato, typiske ord som «passord» eller vanlige mønstre som «1234».

Beskytt passordet mot hackere

Bli varslet når du skriver inn passordet på et nettsted som ikke tilhører Google, ved å slå på Passordvarsel for Chrome. Du blir for eksempel varslet hvis du skriver inn passordet på et falsk Google-nettsted. Da kan du velge å endre passordet til YouTube-kontoen din.

Administrer passordene dine

Du kan bruke passordlagring til å generere og administrere sterke og unike passord. Du bør bruke en anerkjent tjeneste for passordlagring, for eksempel den som er integrert i Chrome.
Tips: For å finne ut om noen av passordene som er lagret i Google-kontoen din, kan ha blitt avdekket, er svake eller brukes i flere kontoer, kan du bruke Passordsjekk.

Ikke del påloggingsinformasjonen din

Du må aldri dele passordene dine med noen. YouTube kommer aldri til å be om passordet ditt i en e-post, melding eller telefonsamtale. YouTube sender aldri ut skjemaer der du blir bedt om å fylle ut personopplysninger som personnummer, bankopplysninger eller passord.

Utfør sikkerhetssjekker med jevne mellomrom

Gå til Sikkerhetssjekk-siden for å få spesialtilpassede sikkerhetsanbefalinger for kontoen din, og følg disse tipsene for å gjøre kontoen din enda sikrere.

Legg til eller oppdater alternativer for kontogjenoppretting

Telefonnummeret og e-postadressen for gjenoppretting kan brukes til
  • å forhindre at andre bruker kontoen din uten tillatelse
  • å bli varslet hvis det registreres mistenkelig aktivitet på kontoen din
  • å gjenopprette kontoen din hvis du blir stengt ute

Slå på totrinnsbekreftelse

Totrinnsbekreftelse gjør det vanskeligere for hackere å få tilgang til kontoen din, selv om de stjeler passordet ditt. Her er alternativene:
Sikkerhetsnøkler er et enda tryggere bekreftelsesalternativ fordi de bidrar til å unngå nettfisking via SMS-koder.

Fjern mistenkelige personer fra kontoen din

Hvis du ikke gjenkjenner personene som administrerer kontoen din, kan det hende kontoen er hacket, og at hackeren har bekreftet eierskap over kontoen din for å sikre seg tilgang til noe. Avhengig av kontotypen kan du legge til eller fjerne brukere eller endre brukerroller.

Fjern nettsteder og apper du ikke trenger

For å beskytte YouTube-kontoen din bør du unngå å installere ukjente apper eller apper fra ukjente kilder. Administrer og fjern eventuelle apper du ikke trenger, fra de tilknyttede kontoene dine.

Oppdater programvaren, og sikkerhetskopiér kontoen din

Hvis nettleseren din, operativsystemet ditt eller appene dine er utdatert, er det ikke sikkert programvaren er beskyttet mot hackere. Hold programvaren din oppdatert, og sikkerhetskopiér kontoen din med jevne mellomrom.

Beskytt deg mot mistenkelig kommunikasjon og innhold

Nettfisking innebærer at en hacker utgir seg for å være en pålitelig person for å innhente personopplysninger. Personopplysninger kan omfatte følgende:

• økonomiske data
  • nasjonalt ID-nummer eller personnummer
  • kredittkortnumre

Hackere kan bruke e-poster, SMS-er eller nettsider til å utgi seg for å være institusjoner, familiemedlemmer eller kolleger.

YouTube kommer aldri til å be om passordet ditt, e-postadressen din eller annen kontoinformasjon. Ikke la deg lure hvis noen tar kontakt og later som om de er fra YouTube.

Unngå mistenkelige forespørsler
  • Ikke svar på mistenkelige e-poster, SMS-er, chatmeldinger, nettsider eller telefonsamtaler der du blir bedt om å oppgi personopplysninger eller økonomisk informasjon.
  • Ikke klikk på linker på nettsider eller i e-poster, meldinger eller forgrunnsvinduer fra ikke-klarerte nettsteder eller avsendere.
  • E-poster fra YouTube har alltid @youtube.com eller @google.com i adressen.

se etter mindre stavefeil i e-postadresser

Eksempel på mistenkelig e-post som kan være nettfisking

Unngå mistenkelige nettsider

Google Chrome og Søk er utviklet for å advare deg mot mistenkelig innhold og uønsket programvare.
Finn ut hvordan du administrerer slike advarsler i Chrome og Søk.

Rapportér nettsøppel eller nettfisking

For å beskytte deg mot nettfisking må du aldri skrive inn passordet ditt på noen annen side enn myaccounts.google.com. Hvis du finner videoer på YouTube som du tror kan være nettsøppel eller nettfisking, ber vi om at du rapporterer dem for gjennomgang hos YouTube-teamet. Du finner mer informasjon om nettsøppel og nettfisking hos National Cyber Security Alliance.
Tips: Finn ut mer om nettfisking ved å ta en quiz.

Angi og sjekk tillatelsene for kanalen din

Hvis du er skaper, kan du invitere andre til å administrere YouTube-kanalen din uten å gi dem tilgang til Google-kontoen din. Du kan gi følgende tillatelser til personer du inviterer:

• Administrator: kan legge til eller fjerne andre samt endre kanaldetaljene.
  • Redigerer: kan endre alle kanaldetaljer.
  • Seer: kan se (men ikke endre) alle kanaldetaljer.
  • Seer (begrenset): kan se (men ikke endre) alle kanaldetaljer bortsett fra inntektsinformasjon.

Finn ut mer om hvordan du angir og sjekker kanaltillatelser.

Merk: Hvis du har en merkevarekonto, kan du invitere andre til å administrere Google-kontoen og YouTube-kanalen din. Sjekk om du har en merkevarekonto, og finn ut hvordan du administrerer tillatelser for merkevarekontoer.