YouTube-tilin suojaaminen

YouTube-tilisi suojaaminen auttaa estämään tilisi hakkeroinnin, kaappauksen tai vaarantumisen.

Huom. Jos uskot tilisi tulleen hakkeroiduksi, suojaa se näiden ohjeiden avulla.

Secure Your YouTube Account

Luo vahva salasana ja pidä se turvassa

Vahvan salasanan luominen

Vahva salasana auttaa pitämään henkilötiedot turvassa ja estää muiden pääsyn tilillesi.

Keksi vahva ja monimutkainen salasana: Salasanassa on oltava vähintään kahdeksan merkkiä. Voit käyttää mitä tahansa kirjainten, numeroiden ja erikoismerkkien yhdistelmää.

Valitse salasana, jota et käytä missään muualla: Älä käytä YouTube-tilin salasanaa muilla sivustoilla. Jos toinen sivusto hakkeroidaan, salasanaa voidaan käyttää YouTube-tilille kirjautumiseen.

Vältä henkilötietoja tai yleisiä sanoja: Älä käytä henkilötietoja, kuten syntymäpäivää, yleisiä sanoja, kuten "salasana", tai yleisiä numerosarjoja, kuten 1234.

Salasanan suojaaminen hakkereilta

Jos haluat saada ilmoituksen, kun salasanaasi käytetään Googlen ulkopuolisella sivustolla, ota Chromen salasanavaroitus käyttöön. Saat ilmoituksen, jos esimerkiksi lisäät salasanasi Googlea esittävälle sivustolle, ja voit vaihtaa YouTube-tilisi salasanan.

Salasanojen ylläpito

Salasanojen ylläpito-ohjelma voi auttaa luomaan ja ylläpitämään vahvoja ja yksilöllisiä salasanoja. Kokeile Chromen salasanojen ylläpidon tai muun luotettavan palvelun käyttöä.

Vinkki: Voit selvittää Salasanan tarkistuksella, ovatko jotkin Google-tilillesi tallennetuista salasanoista vaarantuneet tai heikkoja tai käytetäänkö niitä useilla tileillä.

Älä koskaan kerro kirjautumistietojasi muille

Älä koskaan kerro salasanojasi muille. YouTube ei koskaan pyydä sinua kertomaan salasanaasi sähköpostilla, viestillä tai puhelun aikana. YouTube ei koskaan pyydä henkilötietojasi, kuten henkilötunnusta, taloudellisia tietoja tai salasanoja lomakkeella.

Tee säännöllinen tietosuojatarkistus

Tietosuojatarkistuksella saat esimerkiksi tiliäsi koskevia personoituja tietosuojasuosituksia, joiden avulla voit parantaa tilisi tietosuojaa.

Tilin palautusvaihtoehtojen lisääminen tai päivittäminen

Palauttamisen puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen avulla voimme
  • estää toista henkilöä käyttämästä tiliäsi ilman lupaasi
  • ilmoittaa sinulle tililläsi havaitusta epäilyttävästä toiminnasta
  • palauttaa tilisi kirjautumisongelmien sattuessa.

Ota käyttöön kaksivaiheinen vahvistus

Kaksivaiheinen vahvistus estää hakkereita pääsemästä tilillesi, vaikka he varastaisivat salasanasi. Valittavissasi ovat seuraavat vaihtoehdot:
Suojausavaimet ovat vahvoja vahvistustapoja, koska ne estävät tietojenkalasteluyritykset, jotka hyödyntävät tekstiviestikoodeja.

Epäilyttävien henkilöiden poistaminen

Jos et tunnista tiliäsi ylläpitäviä henkilöitä, tilisi on voitu hakkeroida, ja joku on vahvistanut tilisi omistajuuden jonkin hyödyn saavuttamiseksi. Voit tehdä muutoksia tai poistaa henkilöitä tilisi tyypistä riippuen.

Tarpeettomien sivustojen ja sovellusten poistaminen

Vältä lataamasta tuntemattomia sovelluksia tai sovelluksia tuntemattomista lähteistä. Poista tarpeettomat sovellukset yhdistetyistä tileistä.

Ohjelmiston päivittäminen ja tilin varmuuskopiointi

Jos selaimesi, käyttöjärjestelmäsi tai sovelluksesi on vanhentunut, ohjelmisto ei välttämättä ole turvassa hakkereilta. Pidä ohjelmistosi ajan tasalla ja varmuuskopioi tilisi säännöllisesti.

Suojaa laitteesi epäilyttäviltä viesteiltä ja sisällöltä

Tietojenkalastelussa hakkerit esittävät olevansa luotettavia henkilöitä, jotka tarvitsevat henkilötietojasi, kuten taloustietoja, henkilötunnuksen tai credit-kortin numeron.

Hakkerit voivat ottaa sinuun yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, tekstiviestitse tai verkkosivujen kautta ja esittää edustavansa tiettyä laitosta tai olevansa perheenjäsen tai kollega.

YouTube ei koskaan kysy sinulta salasanaa, sähköpostiosoitetta tai muita tilitietoja. Älä luota huijareihin, jotka ottavat yhteyttä ja esiintyvät YouTuben työntekijöinä.

Epäilyttävien pyyntöjen välttäminen

• Älä vastaa epäilyttäviin sähköposteihin, teksti- tai pikaviesteihin, verkkosivujen kyselyihin tai puheluihin, joissa pyydetään henkilö- tai taloustietojasi.
  • Älä klikkaa linkkejä sähköposteissa, viesteissä, verkkosivuilla tai ponnahdusikkunoissa, jos ne ovat peräisin epäluotettavilta sivustoilta tai lähettäjiltä.
  • YouTuben sähköpostiviestit tulevat vain osoitteista @youtube.com tai @google.com.

Esimerkki epäilyttävästä tietojenkalasteluviestistä

Epäilyttävien verkkosivujen välttäminen

Google Chrome ja Haku on suunniteltu varoittamaan epäilyttävästä sisällöstä ja ei-toivotuista ohjelmistoista.
Lue lisää näiden varoitusten muuttamisesta Chromessa ja Haussa.

Roskapostista tai tietojenkalastelusta ilmoittaminen

Älä koskaan lisää salasanaasi muualle kuin myaccounts.google.com-sivustolle. Jos löydät YouTubesta videoita, joiden uskot olevan roskapostia tai tietojenkalastelua, ilmoita niistä YouTube-tiimille. Lisätietoja roskasisällöstä ja tietojenkalastelusta on National Cyber Security Alliancen sivuilla.
Vinkki: Saat lisätietoja tietojenkalastelusta aiheeseen liittyvästä kyselystä.

Kanavan pääsyoikeuksien asettaminen ja tarkistaminen

Sisällöntuottajana voit kutsua muita käyttäjiä ylläpitämään YouTube-kanavaasi myöntämättä heille pääsyä Google-tilillesi. Kutsu käyttäjä kanavasi ylläpitämistä varten ja valitse hänen käyttöoikeustasonsa seuraavasti:

• Ylläpitäjä – voi lisätä tai poistaa käyttäjiä ja muokata kanavan tietoja.
  • Muokkaaja – voi muokata kaikkia kanavan tietoja.
  • Katselija – voi katsoa (mutta ei muokata) kanavan tietoja.
  • Katselija (rajoitettu) – voi katsoa (mutta ei muokata) kanavan kaikkia muita tietoja paitsi tulotietoja.

Katso lisätietoja kanavan pääsyoikeuksien asettamisesta ja tarkistamisesta.

Huom. Jos sinulla on bränditili, voit kutsua toisen käyttäjän ylläpitämään Google-tiliäsi ja YouTube-kanavaasi. Näin tarkistat, onko sinulla bränditili ja näin ylläpidät bränditilin pääsyoikeuksia.