YouTube-tilin suojaaminen

Sisältönsä kaupallistaneiden tubettajien on 1. marraskuuta 2021 mennessä laitettava päälle kaksivaiheinen vahvistus YouTube-kanavalla käytettävällä Google-tilillä. Tämä vaaditaan YouTube Studion tai YouTube Studio Content Managerin käyttämiseksi. Lue lisää

YouTube-tilin suojaaminen auttaa estämään tilin tai kanavan hakkeroinnin, kaappauksen tai vaarantumisen.

Huom. Jos epäilet tilisi tulleen hakkeroiduksi, lue lisää sen suojaamisesta.

YouTube-tilin suojaaminen

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Luo vahva salasana ja pidä se turvassa

Vahvan salasanan luominen

Vahva salasana auttaa pitämään henkilötiedot turvassa ja estää muita pääsemästä tilillesi.

Keksi vahva ja monimutkainen salasana: Salasanassa on oltava vähintään kahdeksan merkkiä. Voit käyttää mitä tahansa kirjainten, numeroiden ja erikoismerkkien yhdistelmää.

Valitse salasana, jota et käytä missään muualla: Älä käytä YouTube-tilin salasanaa muilla sivustoilla. Jos toinen sivusto hakkeroidaan, salasanaa voidaan käyttää YouTube-tilille kirjautumiseen.

Vältä henkilötietoja tai yleisiä sanoja: Älä käytä salasanassa henkilötietoja, kuten syntymäpäivää, yleisiä sanoja, kuten "salasana", tai yleisiä numerosarjoja, kuten 1234.

Salasanan suojaaminen hakkereilta

Jos haluat saada ilmoituksen, kun salasanaasi käytetään Googlen ulkopuolisella sivustolla, ota Chromen salasanavaroitus käyttöön. Saat ilmoituksen, jos esimerkiksi lisäät salasanasi Googlea esittävälle sivustolle, ja voit vaihtaa YouTube-tilisi salasanan.

Salasanojen ylläpito

Salasanojen ylläpito-ohjelma voi auttaa luomaan ja ylläpitämään vahvoja ja yksilöllisiä salasanoja. Kokeile Chromen salasanojen ylläpidon tai muun luotettavan palvelun käyttöä.
Vinkki: Voit selvittää Salasanan tarkistuksella, ovatko jotkin Google-tilillesi tallennetuista salasanoista vaarantuneet tai heikkoja tai käytetäänkö niitä useilla tileillä.

Älä koskaan paljasta muille kirjautumistietojasi

Älä koskaan jaa salasanojasi muille. YouTube ei koskaan pyydä sinua kertomaan salasanaasi sähköpostilla, viestillä tai puhelun aikana. YouTube ei koskaan pyydä henkilötietojasi, kuten henkilötunnusta, taloudellisia tietoja tai salasanoja lomakkeella.

Tarkista tietosuoja säännöllisesti

Tietosuojatarkistuksesta saat esimerkiksi tiliäsi koskevia personoituja tietosuojasuosituksia, joiden avulla voit parantaa tilisi tietosuojaa.

Tilin palautusvaihtoehtojen lisääminen tai päivittäminen

Varapuhelinnumeron ja -sähköpostiosoitteen avulla voimme
  • estää toista henkilöä käyttämästä tiliäsi ilman lupaasi
  • ilmoittaa sinulle tililläsi havaitusta epäilyttävästä toiminnasta
  • palauttaa tilisi kirjautumisongelmien sattuessa.

Ota käyttöön kaksivaiheinen vahvistus

Kaksivaiheinen vahvistus estää hakkereita pääsemästä tilillesi, vaikka he varastaisivat salasanasi. Käytettävissä ovat seuraavat vaihtoehdot:
Suojausavaimet ovat vahvoja vahvistustapoja, koska ne estävät tietojenkalasteluyritykset, jotka hyödyntävät tekstiviestikoodeja.

Epäilyttävien henkilöiden poistaminen

Jos et tunnista tiliäsi ylläpitäviä henkilöitä, tilisi on voitu hakkeroida, ja joku on vahvistanut tilisi omistajuuden jonkin hyödyn saavuttamiseksi. Voit tehdä muutoksia tai poistaa henkilöitä tilisi tyypistä riippuen.

Tarpeettomien sivustojen ja sovellusten poistaminen

Vältä lataamasta tuntemattomia sovelluksia tai sovelluksia tuntemattomista lähteistä. Poista tarpeettomat sovellukset yhdistetyistä tileistä.

Ohjelmiston päivittäminen ja tilin varmuuskopiointi

Jos selaimesi, käyttöjärjestelmäsi tai sovelluksesi on vanhentunut, ohjelmisto ei välttämättä ole turvassa hakkereilta. Pidä ohjelmistosi ajan tasalla ja varmuuskopioi tilisi säännöllisesti.

Suojaudu epäilyttäviltä viesteiltä ja sisällöltä

Tietojenkalastelussa hakkerit esittävät olevansa luotettavia tahoja saadakseen henkilökohtaisia tietoja. Näitä tietoja voivat olla

• taloustiedot
  • kansallinen henkilötunnus
  • luottokorttien numerot.

Hakkerit voivat esiintyä instituutioiden edustajina, perheenjäseninäsi tai työkavereinasi ja lähestyä sinua sähköposteilla, tekstiviesteillä tai verkkosivujen kautta.

YouTube ei koskaan kysy sinulta salasanaa, sähköpostiosoitetta tai muita tilitietoja. Varo huijareita, jotka ottavat yhteyttä esiintyen YouTuben työntekijöinä.

Epäilyttävien pyyntöjen välttäminen
  • Älä vastaa epäilyttäviin sähköposteihin, teksti- tai pikaviesteihin, verkkosivujen kyselyihin tai puheluihin, joissa pyydetään henkilökohtaisia tietojasi tai taloustietojasi.
  • Älä klikkaa linkkejä sähköposteissa, viesteissä, verkkosivuilla tai ponnahdusikkunoissa, jos ne ovat peräisin epäluotettavilta sivustoilta tai lähettäjiltä.
  • YouTuben sähköpostiviestit tulevat vain osoitteista @youtube.com tai @google.com.

tarkista sähköpostiosoitteet kirjoitusvirheiden varalta

Esimerkki epäilyttävästä tietojenkalastelusähköpostista

Epäilyttävien verkkosivujen välttäminen

Google Chrome ja Haku on suunniteltu varoittamaan epäilyttävästä sisällöstä ja ei-toivotuista ohjelmistoista.
Lue lisää näiden varoitusten muuttamisesta Chromessa ja Haussa.

Roskapostista tai tietojenkalastelusta ilmoittaminen

Älä koskaan lisää salasanaasi muualle kuin myaccounts.google.com-sivustolle. Jos löydät YouTubesta videoita, joiden uskot olevan roskapostia tai tietojenkalastelua, ilmoita niistä YouTube-tiimille. Lisätietoja roskasisällöstä ja tietojenkalastelusta on National Cyber Security Alliancen sivuilla.
Vinkki: Saat lisätietoja tietojenkalastelusta aiheeseen liittyvästä kyselystä.

Kanavan pääsyoikeuksien asettaminen ja tarkistaminen

Sisällöntuottajana voit kutsua muita käyttäjiä ylläpitämään YouTube-kanavaasi myöntämättä heille pääsyä Google-tilillesi. Kutsu käyttäjä kanavasi ylläpitämistä varten ja valitse hänen käyttöoikeustasonsa seuraavasti:

• Ylläpitäjä – voi lisätä tai poistaa käyttäjiä ja muokata kanavan tietoja.
  • Muokkaaja – voi muokata kaikkia kanavan tietoja.
  • Katselija – voi katsoa (mutta ei muokata) kaikkia kanavan tietoja.
  • Katselija (rajoitettu) – voi katsoa (mutta ei muokata) kanavan kaikkia muita tietoja paitsi tulotietoja.

Katso lisätietoja kanavan pääsyoikeuksien asettamisesta ja tarkistamisesta.

Huom. Jos sinulla on bränditili, voit kutsua toisen käyttäjän ylläpitämään Google-tiliäsi ja YouTube-kanavaasi. Tarkista, onko sinulla bränditili ja lue lisää bränditilin pääsyoikeuksien ylläpitämisestä.