Beskyt din YouTube-konto

En stærk adgangskode er med til at beskytte dine personlige oplysninger og forhindrer andre i at få adgang til din konto.

Trin 1: Opret en stærk adgangskode, og beskyt den

Opret en stærk adgangskode

Sørg for, at adgangskoden er lang og let at huske: Brug mindst 8 tegn. Det kan være en hvilken som helst kombination af bogstaver, tal og symboler.

Gør din adgangskode unik: Brug ikke adgangskoden til din YouTube-konto på andre websites. Hvis det andet website bliver hacket, kan adgangskoden bruges til at få adgang til din YouTube-konto.

Undgå personlige oplysninger og almindelige ord: Brug ikke personlige oplysninger som din fødselsdag, almindelige ord som "adgangskode" eller almindelige mønstre som "1234"

Beskyt din adgangskode mod hackere

Få besked, når du indtaster din adgangskode på et website, der ikke tilhører Google, ved at aktivere Password Alert i Chrome. Du får f.eks. besked, hvis du indtaster din adgangskode på et website, der efterligner Google, og så kan du ændre din adgangskode til YouTube.

Administrer dine adgangskoder

En adgangskodeadministrator kan hjælpe dig med at generere og administrere stærke, unikke adgangskoder. Prøv at bruge Chromes eller en anden adgangskodeadministrator, du har tillid til.

Tip! Du kan bruge Adgangskodetjek til at finde ud af, om nogen af adgangskoderne på din Google-konto kan være sårbare, er svage eller bruges til flere konti.

Del aldrig dine adgangskoder

Udlevér aldrig dine adgangskoder. YouTube beder aldrig om din adgangskode via mail, besked eller telefonopkald. YouTube sender aldrig en formular og beder om personlige oplysninger såsom id-nummer, økonomiske oplysninger eller adgangskoder.

Trin 2: Udfør jævnlige sikkerhedstjek

Gå til Sikkerhedstjek for at få personlige sikkerhedsanbefalinger til din konto, og følg disse tips for at gøre din konto mere sikker.

Tilføj eller opdater indstillinger for kontogendannelse

Dit telefonnummer og din mailadresse til gendannelse kan bruges til at:
  • Forhindre andre i at bruge din konto uden din tilladelse
  • Underrette dig, hvis der registreres mistænkelig aktivitet på din konto
  • Gendanne din konto, hvis du bliver låst ude

Aktivér totrinsbekræftelse

Totrinsbekræftelse er med til at forhindre, at en hacker får adgang til din konto, selvom vedkommende stjæler din adgangskode. Her er dine valgmuligheder:
Undgå almindelige phishingteknikker i forbindelse med sms-koder ved at vælge et stærkere ekstra bekræftelsestrin som f.eks. en sikkerhedsnøgle.
Konfigurer mindst én backupmetode som et alternativt andet trin, så du kan logge ind, selv hvis dine andre bekræftelsestrin ikke er tilgængelige. Få mere at vide om, hvordan du konfigurerer totrinsbekræftelse.

Fjern mistænkelige personer fra din konto

Hvis du ikke kan genkende de personer, der administrerer din konto, kan din konto være blevet hacket, og nogen er ved at bekræfte ejerskab af din konto for at opnå noget. Du kan redigere eller fjerne personer afhængigt af din kontotype.

Fjern websites og apps, du ikke har brug for

Du kan beskytte din YouTube-konto ved at undgå at installere ukendte apps eller apps fra ukendte kilder. Administrer og fjern apps, du ikke har brug for, fra dine tilknyttede konti.

Opdater software, og sikkerhedskopiér din konto

Hvis din browser, dit operativsystem eller dine apps er forældede, kan din software være sårbar over for hackere. Hold softwaren opdateret, og sikkerhedskopiér jævnligt din konto.

Trin 3: Beskyt dig selv mod mistænkelige meddelelser og indhold

Phishing er, når en hacker forklæder sig som en, du kan stole på, for at få fat i personlige oplysninger som f.eks. økonomiske oplysninger, nationalt id-nummer/cpr-nummer eller betalingskortnumre.

Hackere kan give sig ud for at være institutioner, familiemedlemmer eller kolleger ved at bruge mails, sms'er, websider og mere.

YouTube beder dig aldrig om din adgangskode, din mailadresse eller andre kontooplysninger. Lad dig ikke narre, hvis nogen kontakter dig og foregiver at være fra YouTube.

Undgå mistænkelige anmodninger

• Besvar ikke mistænkelige mails, sms-beskeder, chatbeskeder, websites eller telefonopkald, hvor du bliver bedt om dine personlige eller økonomiske oplysninger.
  • Undgå at klikke på links i mails, beskeder, på websider eller i pop op-vinduer fra websider eller afsendere, du ikke har tillid til.
  • Mails fra YouTube kommer kun fra adresser, der slutter på @youtube.com eller @google.com.

Et eksempel på en mistænkelig phishingmail

Undgå mistænkelige websider

Google Chrome og Søgning er udviklet til at advare dig om mistænkeligt indhold og uønsket software.
Se, hvordan du håndterer disse advarsler i Chrome og Søgning.

Rapportér spam eller phishing

Du kan beskytte dig mod phishing ved aldrig at indtaste din adgangskode på nogen anden side end myaccounts.google.com. Hvis du støder på videoer på YouTube, som du mener kan være spam eller phishing, skal du rapportere dem, så de kan blive gennemgået af YouTube-teamet. Du kan få flere oplysninger om spam og phishing hos National Cyber Security Alliance.
Tip! Få flere oplysninger om phishing med vores quiz om phishing.

Din YouTube-aktivitet kan være mistænkelig i følgende tilfælde:

• Din YouTube-kanal har ændringer af dit profilbillede, dine beskrivelser, indstillinger for mail eller sendte beskeder, som du ikke kan genkende.
  • Din YouTube-kanal har videoer, som du ikke har uploadet, eller kommentarer, som du ikke har skrevet.

Følg denne vejledning for at beskytte din konto.