Beskyt din YouTube-konto

Fra og med den 1. november 2021 skal indtægtsgenererende youtubere aktivere totrinsverificering på den Google-konto, som deres YouTube-kanal bruger til at få adgang til YouTube Studio eller YouTube Studio CMS. Få flere oplysninger

Ved at sikre din YouTube-konto mindsker du risikoen for, at din konto eller kanal bliver hacket, hijacket eller kompromitteret.

Bemærk! Hvis du tror, din konto er blevet hacket, kan du få flere oplysninger om, hvordan du sikrer den.

Beskyt din YouTube-konto

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Opret en stærk adgangskode, og beskyt den

Opret en stærk adgangskode

En stærk adgangskode er med til at beskytte dine personlige oplysninger og forhindrer andre i at få adgang til din konto.

Opret en stærk og avanceret adgangskode: Brug 8 tegn eller flere. Det kan være en hvilken som helst kombination af bogstaver, tal og symboler.

Gør din adgangskode unik: Brug ikke adgangskoden til din YouTube-konto på andre websites. Hvis det andet website bliver hacket, kan adgangskoden bruges til at få adgang til din YouTube-konto.

Undgå personlige oplysninger og almindelige ord: Brug ikke personlige oplysninger som din fødselsdag, almindelige ord som "adgangskode" eller almindelige mønstre som "1234".

Beskyt din adgangskode mod hackere

Få en notifikation, når du angiver din adgangskode på et website, der ikke tilhører Google, ved at aktivere Password Alert i Chrome. Du får f.eks. en notifikation, når du angiver din adgangskode på et website, der udgiver sig for at være Google, og derefter kan du ændre adgangskoden til din YouTube-konto.

Administrer dine adgangskoder

En adgangskodeadministrator kan hjælpe dig med at generere og administrere stærke, unikke adgangskoder. Prøv at bruge Chromes eller en anden adgangskodeadministrator, du har tillid til.
Tip! Du kan bruge Adgangskodetjek til at finde ud af, om nogen af adgangskoderne på din Google-konto kan være sårbare, er svage eller bruges til flere konti.

Del aldrig dine loginoplysninger

Giv aldrig dine adgangskoder til andre. YouTube beder aldrig om din adgangskode via mail, besked eller telefonopkald. YouTube vil aldrig sende en formular for at bede om personlige oplysninger såsom id-nummer, økonomiske oplysninger eller adgangskoder.

Udfør sikkerhedstjek regelmæssigt

Gå til siden Sikkerhedstjek for at få personlige sikkerhedsanbefalinger til din konto, og følg disse tips for at gøre din konto mere sikker.

Tilføj eller opdater indstillinger for kontogendannelse

Dit telefonnummer og din mailadresse til gendannelse kan bruges til at:
  • Forhindre andre i at bruge din konto uden din tilladelse
  • Underrette dig, hvis der registreres mistænkelig aktivitet på din konto
  • Gendanne din konto, hvis du bliver låst ude

Aktivér totrinsverificering

Totrinsverificering er med til at forhindre hackere i at få adgang til din konto, også selvom de har din adgangskode. Du har følgende muligheder:
Sikkerhedsnøgler er en stærkere bekræftelsesmulighed, fordi de hjælper med at forhindre phishing-teknikker, der benytter sig af sms-koder.

Fjern mistænkelige personer fra din konto

Hvis du ikke kan genkende de personer, der administrerer din konto, kan din konto være blevet hacket, og nogen er ved at bekræfte ejerskab af din konto for at opnå noget. Du kan redigere eller fjerne personer afhængigt af din kontotype.

Fjern websites og apps, du ikke har brug for

Du kan beskytte din YouTube-konto ved at undgå at installere ukendte apps eller apps fra ukendte kilder. Administrer og fjern apps, du ikke har brug for, fra dine tilknyttede konti.

Opdater din software, og sikkerhedskopiér din konto

Hvis din browser, dit operativsystem eller dine apps er forældede, kan deres software være sårbar over for hackere. Hold softwaren opdateret, og sikkerhedskopiér jævnligt din konto.

Beskyt dig selv mod mistænkelige meddelelser og indhold

Phishing er, når en hacker forklæder sig som en, du kan stole på, for at få fat i personlige oplysninger. Personlige oplysninger kan omfatte:

• Økonomiske data
  • Nationalt id-nummer/personnummer
  • Kreditkortnumre

Hackere kan bruge mails, sms-beskeder eller websider til at foregive at være institutioner, familiemedlemmer eller kolleger.

YouTube beder dig aldrig om din adgangskode, din mailadresse eller andre kontooplysninger. Lad dig ikke narre, hvis nogen kontakter dig og foregiver at være fra YouTube.

Undgå mistænkelige anmodninger
  • Besvar ikke mistænkelige mails, sms-beskeder, chatbeskeder, websites eller telefonopkald, hvor du bliver bedt om dine personlige eller økonomiske oplysninger.
  • Undgå at klikke på links i mails, beskeder, på websider eller i pop op-vinduer fra websider eller afsendere, du ikke har tillid til.
  • Mails fra YouTube kommer kun fra adresser, der slutter på @youtube.com eller @google.com.

tjek, om der er små stavefejl i mailadresserne

Et eksempel på en mistænkelig phishingmail

Undgå mistænkelige websider

Google Chrome og Søgning er udviklet til at advare dig om mistænkeligt indhold og uønsket software.
Se, hvordan du håndterer disse advarsler i Chrome og Søgning.

Rapportér spam eller phishing

Du kan beskytte dig mod phishing ved aldrig at indtaste din adgangskode på nogen anden side end myaccounts.google.com. Hvis du støder på videoer på YouTube, som du mener kan være spam eller phishing, skal du rapportere dem, så de kan blive gennemgået af YouTube-teamet. Du kan få flere oplysninger om spam og phishing hos National Cyber Security Alliance.
Tip! Få flere oplysninger om phishing med vores quiz om phishing.

Angiv og tjek tilladelser på din kanal

Hvis du er youtuber, kan du invitere andre til at administrere din YouTube-kanal uden at give dem adgang til din Google-konto. Inviter nogen til at få adgang til kanalen som:

• Administrator: Kan tilføje eller fjerne andre og redigere kanaloplysninger.
  • Redaktør: Kan redigere alle kanaloplysninger.
  • Seer: Kan se (men ikke redigere) alle kanaloplysninger.
  • Seer (begrænset): Kan se (men ikke redigere) alle kanaloplysninger bortset fra oplysninger om omsætning.

Få flere oplysninger om, hvordan du angiver og tjekker tilladelser på din kanal.

Bemærk! Hvis du har en brandkonto, kan du invitere nogen til at administrere din Google-konto og din YouTube-kanal. Tjek, om du har en brandkonto, og få flere oplysninger om, hvordan du administrerer tilladelser for en brandkonto.