Protegir el compte de YouTube

A partir de l'1 de novembre, els creadors que monetitzen el seu contingut hauran d'activar la verificació en dos passos al Compte de Google que utilitza el teu canal de YouTube per accedir a YouTube Studio o al Gestor de continguts de Studio. Més informació

Si protegeixes el teu compte de YouTube, evitaràs que estigui en perill, que el segrestin o que el pirategin.

Nota: si creus que el teu compte s'ha piratejat, segueix aquests passos per protegir-lo.

Secure Your YouTube Account

Crear una contrasenya segura i guardar-la

Crear una contrasenya segura

Una contrasenya segura t'ajuda a protegir la teva informació personal i impedeix que algú altre accedeixi al teu compte.

Crea una contrasenya segura i complexa: utilitza 8 caràcters o més. Pot ser qualsevol combinació de lletres, xifres i símbols.

Fes-la única: no utilitzis la contrasenya del teu compte de YouTube en altres llocs web. Si pirategen un altre lloc web, poden fer servir la contrasenya per accedir al teu compte de YouTube.

Evita la informació personal i les paraules habituals: no facis servir informació personal com el teu aniversari, ni paraules o patrons habituals com "contrasenya" o "1234".

Protegir la teva contrasenya dels hackers

Per rebre notificacions quan introdueixis la contrasenya en un lloc web que no sigui de Google, activa l'extensió Alerta de protecció de contrasenya a Chrome. Per exemple, si introdueixes la contrasenya del teu compte de YouTube en un lloc web que està suplantant la identitat de Google, rebràs una notificació i podràs canviar la contrasenya.

Gestionar les contrasenyes

Un gestor de contrasenyes pot ajudar-te a crear i gestionar contrasenyes úniques i segures. Prova d'utilitzar el de Chrome o un altre gestor de contrasenyes de confiança.

Consell: per saber si alguna de les contrasenyes desades al teu Compte de Google ha quedat exposada, és poc segura o s'utilitza per a diversos comptes, utilitza la funció Comprovació de contrasenya.

No compartir mai la informació d'inici de sessió

No facilitis mai les teves contrasenyes. YouTube no et demanarà mai la contrasenya per correu electrònic, missatge o trucada, ni tampoc t'enviarà mai un formulari demanant informació personal, com ara el número d'identitat, dades financeres o contrasenyes.

Comprovar la seguretat regularment

Ves a la pàgina Comprovació de seguretat per obtenir recomanacions de seguretat personalitzades per al teu compte i segueix aquests consells per fer-lo més segur.

Afegir o actualitzar les opcions de recuperació del compte

Pots utilitzar el teu número de telèfon i la teva adreça electrònica de recuperació per fer les accions següents:
  • Bloquejar un usuari perquè no pugui utilitzar el teu compte sense el teu permís.
  • Avisar-vos si es detecta activitat sospitosa al compte.
  • Recuperar el vostre compte si mai se us bloqueja l'accés.

Activar la verificació en dos passos

La verificació en dos passos ajuda a evitar que un pirata informàtic accedeixi al teu compte, encara que et robi la contrasenya. Tens aquestes opcions:
Les claus de seguretat són un mètode de verificació segur perquè eviten tècniques de pesca de credencials que utilitzen codis de missatges de text.

Suprimir persones sospitoses d'un compte

Si no reconeixes les persones que et gestionen el compte, és possible que te l'hagin piratejat i que algú n'estigui verificant la propietat per guanyar alguna cosa. Pots modificar o suprimir l'accés al teu compte en funció del tipus de compte que tinguis.

Suprimir llocs web i aplicacions que no necessites

Per protegir el teu compte de YouTube, evita instal·lar aplicacions desconegudes o que provinguin de fonts desconegudes. Gestiona i suprimeix qualsevol aplicació que no necessitis des dels comptes connectats.

Actualitzar el programari i crear còpies de seguretat d'un compte

Si el navegador, el sistema operatiu o les aplicacions no estan actualitzats, pot ser que el programari no estigui protegit dels pirates informàtics. Mantén el programari actualitzat i crea una còpia de seguretat del teu compte regularment.

Protegir-se de missatges i contingut sospitosos

La pesca de credencials té lloc quan un pirata informàtic es fa passar per algú de confiança per obtenir informació personal, com ara dades financeres, el número del document nacional d'identitat o de la seguretat social o bé números de targetes de crèdit.

És possible que els pirates informàtics es facin passar per institucions, membres de la família o amics a través de correus electrònics, missatges de text i pàgines web, entre d'altres.

YouTube no et demanarà mai la contrasenya, l'adreça electrònica ni altres dades del compte. No et deixis enganyar si algú et contacta fent-se passar per treballador de YouTube.

Evitar les sol·licituds sospitoses

• No responguis a correus electrònics, missatges de text, pàgines web, trucades o missatges instantanis sospitosos en què se't sol·liciti informació personal o financera.
  • No facis clic en enllaços de correus electrònics, missatges, pàgines web o finestres emergents que provinguin de llocs web o remitents que no siguin de confiança.
  • Els correus electrònics de YouTube només s'envien des d'adreces @youtube.com o @google.com.

Exemple d'un correu electrònic de pesca de credencials sospitós

Evitar les pàgines web sospitoses

Google Chrome i la Cerca de Google estan dissenyats per avisar-vos de contingut sospitós i programari no desitjat.
Obtén informació sobre com pots gestionar aquests advertiments a Chrome i a la Cerca.

Informar de contingut brossa o de pesca de credencials

Per protegir-te de la pesca de credencials, no introdueixis mai la contrasenya en cap altra pàgina que no sigui myaccounts.google.com. Si trobes vídeos a YouTube que creus que poden ser contingut brossa o de pesca de credencials, marca'ls perquè l'equip de YouTube els revisi. Per obtenir més informació sobre el contingut brossa i la pesca de credencials, visita el lloc web de la National Cyber Security Alliance (aliança nacional per a la seguretat a Internet dels Estats Units).
Consell: obtén més informació sobre la pesca de credencials amb aquest qüestionari sobre el tema.

Definir i comprovar els permisos del teu canal

Si ets un creador, pots convidar una altra persona a gestionar el teu canal de YouTube sense donar-li accés al teu Compte de Google. Pots triar entre els nivells d'accés següents:

• Gestor: pot afegir o suprimir altres persones i editar la informació del canal.
  • Editor: pot editar tota la informació del canal.
  • Espectador: pot veure tota la informació del canal, però no editar-la.
  • Espectador (amb limitacions): pot veure tota la informació del canal (excepte la dels ingressos), però no editar-la.

Obtén informació sobre com pots definir i comprovar els permisos al canal.

Nota: si tens un compte de marca, pots convidar una altra persona per gestionar el teu Compte de Google o el teu canal de YouTube. Esbrina si tens un compte de marca i obtén informació sobre com pots gestionar els permisos al compte de marca.