Beveilig jou YouTube-rekening

Vanaf 1 November 2021 moet skeppers wat monetiseer, 2-stap-verifikasie aanskakel op die Google-rekening wat vir hul YouTube-kanaal gebruik word om toegang tot YouTube Studio of YouTube Studio-Inhoudbestuurder te kry. Meer inligting

Die beveiliging van jou YouTube-rekening help om te verhoed dat jou rekening of kanaal gekuberkraak, gekaap of gekompromitteer word.

Let wel: As jy dink dat jou rekening gekuberkraak is, vind uit hoe om dit te beveilig.

Beveilig jou YouTube-rekening

Skep ’n sterk wagwoord en hou dit veilig

Skep ’n sterk wagwoord

’n Sterk wagwoord help jou om jou persoonlike inligting veilig te hou en verhoed dat iemand anders by jou rekening inkom.

Skep ’n sterk en ingewikkelde wagwoord: Gebruik 8 karakters of meer. Dit kan enige kombinasie van letters, nommers en simbole wees.

Maak jou wagwoord uniek: Moenie jou YouTube-rekening se wagwoord op ander webwerwe gebruik nie. As ’n ander webwerf gekuberkraak word, kan die wagwoord gebruik word om by jou YouTube-rekening in te kom.

Vermy persoonlike inligting en algemene woorde: Moenie persoonlike inligting gebruik nie, soos jou verjaarsdae, algemene woorde soos “wagwoord”, of algemene patrone soos “1234.”

Beskerm jou wagwoord teen kuberkrakers

Word in kennis gestel wanneer jy jou wagwoord op ’n nie-Google webwerf invoer deur Wagwoordwaarsku vir Chrome aan te skakel. Jy sal byvoorbeeld ingelig word as jy jou wagwoord op ’n webwerf invoer wat Google naboots en dan kan jy jou YouTube-rekening se wagwoord verander.

Bestuur jou wagwoorde

’n Wagwoordbestuurder kan jou help om sterk, unieke wagwoorde te skep en te bestuur. Probeer Chrome of ’n ander vertroude wagwoordbestuurder gebruik.
Wenk: Om uit te vind of enige wagwoorde wat in jou Google-rekening gestoor is, dalk blootgestel, swak of vir verskeie rekeninge herbruik is, gebruik Wagwoordkontrole.

Moet nooit jou aanmeldinligting deel nie

Moet nooit jou wagwoorde uitgee nie. YouTube sal nooit deur ’n e-pos, boodskap of telefoonoproep vir jou wagwoord vra nie. YouTube sal nooit ’n vorm stuur en vir persoonlike inligting vra nie, soos jou identiteitnommer, finansiële data of wagwoorde.

Doen ’n gereelde sekuriteitkontrole

Gaan na die Sekuriteitkontrole-bladsy om gepersonaliseerde sekuriteitvoorstelle vir jou rekening te kry en volg hierdie wenke om jou rekening veiliger te maak.

Voeg rekeningherwinningopsies by of dateer dit op

Jou terugstelfoonnommer en e-posadres kan gebruik word om:
  • Iemand te blokkeer om jou rekening sonder jou toestemming te gebruik
  • Jou te waarsku as daar verdagte aktiwiteite in jou rekening is
  • Jou rekening terug te stel as jy ooit uitgesluit word

Skakel 2-stap-verifikasie aan

2-Stap-verifikasie help keer dat ’n kuberkraker by jou rekening inkom, al steel hulle jou wagwoord. Hier is jou opsies:
Sekuriteitsleutels is ’n sterker verifikasieopsie omdat dit help om uitvissingtegnieke wat SMS-kodes gebruik, te verhoed.

Verwyder verdagte persone vanuit jou rekening

As jy die persone wat jou rekening bestuur nie herken nie, is jou rekening moontlik gekuberkraak en iemand is besig om eienaarskap van jou rekening te verifieer om iets te kry. Jy kan, afhangende van jou rekeningtipe, persone verander of verwyder.

Verwyder webwerwe en apps wat jy nie nodig het nie

Om jou YouTube-rekening te beskerm, vermy die installering van onbekende apps of apps van onbekende bronne. Bestuur en verwyder enige onnodige apps vanaf jou gekoppelde rekeninge.

Dateer jou sagteware op en rugsteun jou rekening

As jou blaaier, bedryfstelsel of apps verouderd is, is die sagteware dalk nie veilig teen kuberkrakers nie. Hou jou sagteware opgedateer en rugsteun jou rekening gereeld.

Beskerm teen verdagte boodskappe en inhoud

Uitvissing is wanneer ’n kuberkraker hulself vermom as iemand wat betroubaar is sodat hulle persoonlike inligting kan kry. Persoonlike inligting kan die volgende insluit:

• Finansiële data
  • Nasionale ID/identiteitsnommer
  • Kredietkaartnommers

Kuberkrakers kan moontlik e-posse, SMS'e of webbladsye gebruik om voor te gee dat hulle instellings, familielede of kollegas is.

YouTube sal jou nooit vir jou wagwoord, e-posadres of ander rekeninginligting vra nie. Moenie geflous word as iemand jou kontak en maak of hulle van YouTube is nie.

Vermy verdagte versoeke
  • Moenie op verdagte e-posse, SMS'e, kitsboodskappe, webblaaie of telefoonoproepe antwoord wat persoonlike inligting of finansiële inligting vra nie.
  • Moenie op skakels klik in e-posse, boodskappe, webblaaie of opspringers vanaf onbetroubare webwerwe of senders nie.
  • YouTube-e-posse kom net vanaf @youtube.com- of @google.com-adresse.

kyk vir geringe spelfoute in e-posadresse

’n Voorbeeld van ’n verdagte uitvissing-e-pos

Vermy verdagte webblaaie

Google Chrome en Search is ontwerp om jou te waarsku teen verdagte inhoud en ongewenste sagteware.
Vind uit hoe om hierdie waarskuwings te bestuur in Chrome en Search.

Gee strooipos of uitvissing aan

Om jouself teen uitvissing te beskerm, moet jy nooit jou wagwoord op enige ander bladsy invoer as op myaccounts.google.com nie. As jy video's op YouTube vind wat jy dink dalk strooipos of uitvissing is, merk hulle asseblief met ’n vlag vir hersiening deur die YouTube-span. Vir meer inligting oor strooipos en uitvissing, kan jy die Nasionale Kuberveiligheidsalliansie besoek.
Wenk: Kom meer te wete oor uitvissing met ons uitvissingvasvra.

Stel en kontroleer toestemmings op jou kanaal

As jy ’n skepper is, kan jy iemand anders nooi om jou YouTube-kanaal te bestuur sonder om toegang tot jou Google-rekening te gee. Nooi iemand om toegang tot hulle kanaal te kry as ’n:

• Bestuurder: Kan ander mense byvoeg of verwyder en kanaalbesonderhede wysig.
  • Redigeerder: Kan alle kanaalbesonderhede wysig.
  • Kyker: Kan alle kanaalbesonderhede sien (maar nie wysig nie).
  • Kyker (beperk): Kan alle kanaalbesonderhede behalwe inkomste-inligting sien (maar nie wysig nie).

Vind uit hoe om jou kanaaltoestemmings te stel en kontroleer.

Let wel: As jy ’n handelsmerkrekening het, kan jy iemand nooi om jou Google-rekening en YouTube-kanaal te bestuur. Kyk of jy ’n handelsmerkrekening het en vind uit hoe om die toestemmings van handelsmerkrekeninge te bestuur.