Administrer begrensninger på videoene dine

Videobegrensninger kan hindre seere i å se videoene dine. Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan det også påvirke inntektsgenereringen. Det kan for eksempel hende at videoen ikke er egnet for seere under 18 år, eller at den har et utestående opphavsrettsproblem.

Du kan også sjekke begrensningene i YouTube Studio-appen på en mobilenhet.

Sjekk begrensninger på videoen din

Slik sjekker du om det finnes begrensninger på videoene dine:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Finn videoene dine i listen på Videoer-fanen, og merk av i «Begrensninger»-kolonnen. For å filtrere videoene dine klikker du på Filtrer filter results. Velg ett eller flere filtre:
    • Aldersbegrensning: for seere over 18 år eller ingen aldersbegrensning.
    • Opphavsrettskrav: opphavsrettskrav.
    • Laget for barn: Laget for barn (angitt av deg), Laget for barn (angitt av YouTube), Ikke laget for barn eller Ikke angitt.
  • Hvis du ser en begrensning i listen, kan du holde markøren over den for å finne ut mer og be om gjennomgang.

Ulike typer begrensninger

Opphavsrettskrav

Hvis du laster opp en video som inneholder opphavsrettsbeskyttet materiale, kan det hende du mottar et Content ID-krav eller en opphavsrettsadvarsel.

Vilkår og retningslinjer

Hvis videoen din er fjernet, begrenset eller angitt som privat av YouTube på grunn av brudd på vilkårene for bruk, ser du «Vilkår for bruk» i «Begrensninger»-kolonnen. Dette kan for eksempel skyldes noe av dette:

Aldersbegrensning

Hvis videoen din ikke er egnet for seere under 18 år, kan den bli vurdert som aldersbegrenset innhold.

Laget for barn

Hvis innholdet ditt er klassifisert som laget for barn, begrenser vi enkelte funksjoner i henhold til gjeldende lover.

Egnethet for annonser

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram og innholdet ditt er vurdert som uegnet for de fleste annonsører, kan det hende at videoen din spilles av med få eller ingen annonser