Bestuur beperkings op jou inhoud

Beperkings kan kykers verhinder om jou video’s te kyk of jou gemeenskapplasings te sien. Beperkings kan ook videomonetisering raak as jy in die YouTube Vennootprogram is. Byvoorbeeld, ’n video is dalk onvanpas vir kykers jonger as 18 of daar is dalk ’n hangende kopieregkwessie.

Gaan beperkings op jou video na

YouTube Studio-app vir Android

1. Maak die YouTube Studio-app oop.
  2. Tik op Inhoud op die onderste kieslys.
  3. Soek en kies die video met ’n beperking op die Video’s-oortjie. Om jou video’s te filtreer, moet jy tik op Filtreer  en jou filter(s) onder Beperkings kies:
    1. Vir kinders gemaak: Vir kinders gemaak (deur jou gestel), Gestel op vir kinders gemaak (deur YouTube), Nie vir kinders gemaak nie, of Nie gestel nie.
  4. Kies Beperkings op die Besonderhede-bladsy om ’n opsomming van jou videobeperking en status van kontrolerings te kry.
    1. Vir ouderdomsbeperking en advertensiegeskiktheid kan jy ’n appèl indien. Vir kopieregeise kan jy die eis betwis.

Soorte beperkings

Kopiereg

As jy ’n video oplaai wat inhoud met kopiereg bevat, kan jou video ’n Content ID-eis of kopieregwaarskuwing kry.

Bepalings en beleide

As jou video of plasing vanweë ’n gebruikbepalingskwessie deur YouTube verwyder, beperk of privaat gemaak is, sal jy “Gebruikbepalings” in die “Beperkings”-kolom sien. Jy sal byvoorbeeld ’n gebruikbepalingskwessie sien as:

Ouderdomsbeperkings

As jou video nie geskik is vir kykers jonger as 18 nie, kan dit as inhoud met ’n ouderdomsbeperking beskou word.

Gemaak vir kinders

As jou inhoud as gemaak vir kinders gestel is, sal ons sekere kenmerke beperk om aan toepaslike wette te voldoen.

Advertensiegeskiktheid

As jy in die YouTube Vennootprogram is en jou inhoud word geïdentifiseer as nie geskik vir die meeste adverteerders nie, sal jou video dalk beperkte of geen advertensies wys nie.