Läs mer om kommentarsinställningar

Du kan välja att dölja vissa kommentarer i väntan på granskning innan de visas på din video eller kanal. Läs mer om hur du ändrar dina kommentarsinställningar.

Kommentarsinställningar för videor

Följande kommentarsinställningar kan användas för enskilda videor.

Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning

Potentiellt olämpliga kommentarer spärras i väntan på granskning på sidan Kommentarer under fliken Väntar på granskning.
YouTubes system strävar efter att identifiera potentiellt olämpliga kommentarer, men det är inte alltid det blir rätt. I takt med att du granskar kommentarer blir systemet bättre på att hitta kommentarer som bör granskas.
YouTube kan spärra potentiellt olämpliga kommentarer i väntan på granskning på följande språk:
  • arabiska
  • engelska
  • franska
  • tyska
  • japanska
  • koreanska
  • portugisiska
  • ryska
  • spanska
  • turkiska
  • vietnamesiska
  • thai
  • indonesiska

Om det finns fler ord eller fraser du vill spärra i väntan på granskning kan du lägga till dem i din lista över blockerade ord.

Spärra alla kommentarer för granskning

Alla kommentarer måste godkännas manuellt innan de kan visas. Kommentarer kan granskas på sidan Kommentarer under fliken Väntar på granskning.
Läs mer om hur du granskar spärrade kommentarer.

Tillåt alla kommentarer

Alla kommentarer som görs på din video blir synliga direkt. Du kan visa dessa kommentarer på sidan Kommentarer under fliken Offentligt.
Tittare kan fortfarande rapportera olämpliga kommentarer och spam. Kommentarer som strider mot våra riktlinjer för communityn tas bort. Kommentarer som troligtvis är spam kan spärras för granskning automatiskt.

Inaktivera kommentarer

Om du stänger av kommentarer för din video kan tittare inte kommentera. ”Kommentarer har inaktiverats för den här videon. Läs mer.” visas under videon.

Inställningar för kommentarer på kanalnivå

Dolda användare

Du kan välja att dölja kommentarer från specifika personer för alla videor på din kanal.
Blockerade ord
Du kan skapa en lista över ord och fraser som du inte vill ska visas i kommentarer i listan över blockerade ord.
Kommentarer som matchar någon av dessa termer blockeras tills du granskat dem, såvida de inte har skapats av någon i din lista över godkända användare. Livechattmeddelanden med dessa ord blockeras också.
Kommentarer som innehåller blockerade ord kan granskas och godkännas på sidan Kommentarer på fliken Väntar på granskning.

Blockera kommentarer med länkar

Du kan spärra kommentarer som innehåller hashtaggar och webbadresser och granska dem.
Kommentarer med länkar blockeras inte om de läggs upp av dig, moderatorer eller godkända användare.
Livechattmeddelanden med webbadresser blockeras också.
Kommentarer med hashtaggar och länkar kan granskas och godkännas på sidan Kommentarer under fliken Väntar på granskning.

Standardinställningar för kommentarer

Du kan tillämpa samma kommentarsinställning på alla nya videouppladdningar. Befintliga videor påverkas inte om du ändrar standardinställningarna för nya videouppladdningar.
Du kan alltid välja andra kommentarsinställningar för enskilda videor efter uppladdning. Läs om hur du ändrar dina standardinställningar för kommentarer för nya videor.

Kommentarsinställningar för kanalsida

Du kan ändra inställningen för nya kommentarer på Diskussion- eller Community-fliken för kanalen. Läs om hur du ändrar kommentarsinställningarna för kanalen.

Vanliga frågor om kommentarsinställningar

Kan jag blockera vissa ord, länkar eller användare från en viss video?

Nej. Dolda användare, blockerade ord och länkblockering tillämpas automatiskt på alla videor och på din kanalsida.
Obs! Ändringar av dina kommentarsinställningar tillämpas endast på nya videor.

Kan jag granska kommentarer från dolda användare?

Nej. Kommentarer från dolda användare visas inte i YouTube Studio-betan.

Kan jag granska kommentarer som är blockerade för vissa ord eller länkar?

Ja. Kommentarer med blockerade ord eller länkar kan granskas och godkännas på sidan Kommentarer under fliken Väntar på granskning.

Om jag har inaktiverat kommentarer och sedan aktiverar dem igen, visas gamla kommentarer igen då?

Ja. Om du inaktiverar kommentarer och sedan aktiverar dem igen visas befintliga kommentarer igen.
Om du stänger av kommentarer visas inte befintliga kommentarer på visningssidan eller i YouTube Studio-betan.

Påverkas mina befintliga kommentarer om jag ändrar inställningarna?

Påverkas Påverkas inte
  • Kommentarer på nya videouppladdningar
  • Nya kommentarer på din kanalsida (dvs. Community- eller Diskussion-fliken)

Undantag: Om du stänger av kommentarer på din kanalsida blir alla tidigare kommentarer dolda.