Meer informatie over instellingen voor reacties

We hebben de controleopties voor reacties vereenvoudigd en de twee beheertabbladen Te beoordelen en Waarschijnlijk spam samengevoegd in YouTube Studio. Reacties die automatisch door YouTube worden vastgehouden, vind je nu op het gecombineerde tabblad Te beoordelen. Deze worden maximaal 60 dagen vastgehouden.

Je kunt bepaalde reacties beoordelen voordat ze bij je video of op je kanaal worden weergegeven. Ontdek hoe je de instellingen voor reacties wijzigt.

Instellingen voor reacties op video's

De volgende instellingen voor reacties kun je gebruiken voor afzonderlijke video's.

Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen
Mogelijk ongepaste reacties worden maximaal 60 dagen voor beoordeling vastgehouden op de pagina Reacties, op het tabblad Te beoordelen. Je kunt deze reacties alleen bekijken in YouTube Studio en niet op de weergavepagina.
YouTube kan mogelijk ongepaste reacties in meer dan 100 talen vasthouden voor beoordeling.
Het systeem van YouTube zoekt mogelijk ongepaste reacties, maar zit er wel eens naast. Doordat jij de reacties beoordeelt, leert het systeem steeds beter welke reacties moeten worden vastgehouden voor beoordeling.
Als er meer woorden of zinnen zijn die je eerst wilt beoordelen, kun je deze toevoegen aan je lijst met geblokkeerde woorden.

Alle reacties eerst beoordelen

Alle reacties moeten handmatig worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven. Reacties worden maximaal 60 dagen voor beoordeling vastgehouden op de pagina Reacties, op het tabblad Te beoordelen.

Alle reacties toestaan

Alle reacties die bij je video worden achtergelaten, zijn meteen zichtbaar. Je kunt deze reacties zien op de pagina Reacties, op het tabblad Gepubliceerd.
Kijkers kunnen nog steeds ongepaste reacties en spam melden. Reacties die onze communityrichtlijnen schenden, kunnen worden verwijderd. Reacties die waarschijnlijk spam zijn, kunnen automatisch maximaal 60 dagen in YouTube Studio worden vastgehouden voor beoordeling.

Reacties uitschakelen

Als je de reacties bij je video uitschakelt, kunnen kijkers geen reacties achterlaten. Onder je video staat dan 'Reacties zijn uitgeschakeld voor deze video. Meer informatie'

Instellingen voor reacties op kanaalniveau

Verborgen gebruikers

Je kunt ook reacties van specifieke kijkers verbergen bij alle video's op je kanaal.
Geblokkeerde woorden
Je kunt woorden en zinnen die je uit reacties wilt weren aan je lijst met geblokkeerde woorden toevoegen.
Als een reactie deze of vergelijkbare termen bevat, kan de reactie maximaal 60 dagen voor beoordeling worden vastgehouden, tenzij de reactie afkomstig is van iemand op je lijst met goedgekeurde gebruikers. Berichten in live chats met deze termen worden ook geblokkeerd.
Reacties met geblokkeerde woorden kun je beoordelen en goedkeuren op de pagina Reacties, op het tabblad Te beoordelen.

Reacties met links blokkeren

Je kunt reacties die hashtags en URL's bevatten, vasthouden voor beoordeling. Dit doe je zo:
  1. Open YouTube Studio.
  2. Klik aan de linkerkant op Instellingen en dan Community.
  3. Selecteer Links blokkeren op het tabblad Geautomatiseerde filters.
Reacties met links worden niet geblokkeerd als ze door jou, moderators of goedgekeurde gebruikers zijn gepost.
Live chatberichten met URL's worden ook geblokkeerd.
Reacties met hashtags en links kunnen maximaal 60 dagen voor beoordeling en goedkeuring worden vastgehouden op de pagina Reacties, op het tabblad Te beoordelen.

Standaardinstellingen voor reacties

Je kunt dezelfde instellingen voor reacties toepassen op alle nieuwe video-uploads. Als je de standaardinstellingen voor nieuwe video-uploads verandert, heeft dit geen invloed op bestaande video's.
Na de upload kun je ook nog andere instellingen voor reacties kiezen voor afzonderlijke video's. Ontdek hoe je de standaardinstellingen voor reacties wijzigt voor nieuwe video's.

Instellingen voor reacties op de homepage van het kanaal

Je kunt je instellingen voor nieuwe reacties wijzigen op het tabblad Discussie of het tabblad Community van je kanaal. Ontdek hoe je de instellingen voor reacties op je kanaal wijzigt.

Veelgestelde vragen over de instellingen voor reacties

Kan ik bepaalde woorden, links of gebruikers blokkeren voor een specifieke video?

Nee. Als je gebruikers verbergt of links en woorden blokkeert, is dat automatisch van toepassing op al je video's en de homepage van je kanaal.
Opmerking: Wijzigingen in je instellingen voor reacties zijn alleen van toepassing op nieuwe video's.

Kan ik reacties van verborgen gebruikers beoordelen?

Nee. Reacties van verborgen gebruikers worden niet weergegeven in YouTube Studio.

Kan ik reacties beoordelen die zijn geblokkeerd omdat er specifieke woorden of links in staan?

Ja. Reacties met geblokkeerde woorden of links kunnen maximaal 60 dagen voor beoordeling en goedkeuring worden vastgehouden op de pagina Reacties, op het tabblad Te beoordelen.

Als ik reacties uitschakel en dan weer inschakel, komen mijn oude reacties dan terug?

Ja. Als je de reacties uit- en weer inschakelt, worden bestaande reacties weer zichtbaar.
Als je reacties uitschakelt, zijn bestaande reacties niet zichtbaar op de weergavepagina en in YouTube Studio.

Heeft het gevolgen voor bestaande reacties als ik mijn instellingen wijzig?

Gevolgen voor Geen gevolgen voor
  • Reacties op nieuwe video-uploads.
  • Nieuwe reacties op de homepage van je kanaal (bijvoorbeeld op de tabbladen Community en Discussie).

Uitzondering: Als je de reacties op de homepage van je kanaal uitschakelt, worden alle eerdere reacties verborgen.