Sjekk abonnentvarsler

Skapere lurer ofte på hvordan varsler påvirker videoavspillingene deres. På kortene «Bjellevarsler til abonnenter» og «Antall bjellevarsler sendt» i YouTube Studio kan du finne ut mer om hva slags innvirkning varsler har. Disse kortene vises automatisk når du har nok abonnenter som kan nås. Finn ut mer om alternativer for varsler på YouTube.

Har abonnentene mine fått varsler?

Se beregninger for bjellevarsler til abonnenter

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Analytics på menyen til venstre.
  3. Velg Målgruppe.
  4. Finn kortet «Bjellevarsler til abonnenter».

Finn ut mer om beregninger for bjellevarsler til abonnenter

Kortet «Bjellevarsler til abonnenter» gir deg et inntrykk av hvor stor andel av abonnentene dine som mottar varsler fra kanalen din, blant annet varsler om nye videoopplastinger, premierer og direktesendinger.

Abonnenter som har slått på «Alle varsler» for kanalen din: Beregningen «Abonnenter som har slått på 'Alle varsler' for kanalen din» viser hvor stor andel av abonnentene dine som har valgt å motta alle varsler.

Abonnenter som har slått på «Alle varsler» for kanalen din og aktivert varsler for YouTube-kontoen sin: Beregningen «Abonnenter som har slått på 'Alle varsler' for kanalen din og aktivert varsler for YouTube-kontoen sin» viser hvor stor andel av abonnentene dine som har slått på alle varsler for kanalen din. Disse abonnentene har også aktivert varsler for Google-kontoen og enheten sin.

Abonnenter som har slått på bjellen for kanalen din, men slått av YouTube-varsler for kontoen sin eller mobilappen, er ikke med i denne beregningen. Abonnenter som har «aktivert varsler på YouTube», er logget på og kan motta varsler på minst én enhet. Disse abonnentene har slått på kontovarsler ett av følgende steder:

• På datamaskin: under Innstillinger etterfulgt av Varsler etterfulgt av Kanalabonnementer ELLER
  • På mobil: under Innstillinger etterfulgt av Varsler etterfulgt av Abonnementer

Disse abonnentene har også aktivert YouTube-varsler på minst én enhet:

• På datamaskin: Slå på Innstillinger etterfulgt av Varsler etterfulgt av Skrivebordvarslinger.
  • På mobil: Sørg for at varsler for YouTube-appen er aktivert i enhetsinnstillingene.

Se beregninger for antallet bjellevarsler som er sendt

«Antall bjellevarsler sendt»-kortet vises automatisk på Rekkevidde-fanen i YouTube Analytics når du har mange nok abonnenter. Dette kortet er bare tilgjengelig for enkeltvideoer.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på tittelen eller miniatyrbildet for videoen.
  4. På menyen til venstre velger du Analytics etterfulgt av Rekkevidde.
  5. Finn kortet «Antall bjellevarsler sendt».

Finn ut mer om beregninger for antallet bjellevarsler som er sendt

• Antall bjellevarsler sendt: antall bjellevarsler som er sendt til de av abonnentene dine som både får alle varslene fra kanalen din og har slått på YouTube-varsler i kontoen og på enheten sin.
  • CTR (klikkfrekvens) for varsler: hvor stor andel av seerne som klikket på bjellevarselet de mottok om videoen din.
  • Avspillinger etter bjellevarsler: avspillinger du har fått fra seere som klikket på et bjellevarsel og umiddelbart så på videoen din. Dette tallet inkluderer ikke seere som så bjellevarselet og så på videoen senere. I rekkevidderapporten kan du se avspillingene inndelt etter appvarsler versus e-postoppdateringer.

Vanlige spørsmål om bjellevarsler

Hva betyr «slått på 'Alle varsler' for kanalen din»?

Det finnes forskjellige versjoner av bjellen, og disse skal gjøre det enklere for seerne å skille mellom de forskjellige nivåene for YouTube-varsler:

•  Alle: Abonnentene mottar alle varsler fra kanalen din, unntatt eventuelle varsler som overskrider den daglige grensen.
  • Personlig tilpasset: Abonnentene mottar et tilpasset utvalg varsler fra kanalen.
  • Ingen: Abonnentene ser denne versjonen av bjellen hvis de ikke kan motta varsler fra kanalen din på grunn av innstillingene på enheten de bruker.

Beregningen «Abonnenter som har slått på 'Alle varsler' for kanalen din» inkluderer ikke abonnenter som har valgt å motta personlig tilpassede varsler, og heller ikke abonnenter som har slått av varsler fra kanalen din via abonnementsadministreringen eller kanalinnstillingene. Finn ut mer om innstillinger som påvirker varsler.

Hvordan får jeg seerne mine til å abonnere på alle varsler fra kanalen min?

Noen seere ønsker ikke å få alle varsler fra alle kanalene de abonnerer på. For noen kan det oppleves som masete å få alle varsler, og dette kan føre til at de velger å ikke motta varsler i det hele tatt.

Du kan oppfordre abonnentene dine til å velge varslingsnivået som passer best for dem. Hvis du har noen seere som vil ha alle varsler, men ikke får det til, kan du sende dem til feilsøkingsverktøyet for varsler.

Resultatene mine ligger under «Typisk på YouTube»-verdiområdet. Er det et dårlig tegn?

Abonnenter som har slått på «Alle varsler» for kanalen din

Mange kanaler havner utenfor dette området, men gjør det fortsatt bra. Varsler er bare én av mange trafikkilder for avspillinger (andre kilder kan være Neste-spillelisten, startsiden og søk). De forskjellige trafikkildene utgjør ulike prosentandeler av den totale trafikken for hver kanal.

Det er flere ting som påvirker om en abonnent ønsker å motta alle kanalvarsler. Varslingsnivået abonnenten velger, kan være påvirket av blant annet opplastingshyppighet, videoemner eller abonnementer på andre kanaler.

Abonnenter som har slått på «Alle varsler» for kanalen din og aktivert varsler på YouTube

Hvis kanalen din ligger innenfor det typiske verdiområdet for abonnenter som har slått på alle varsler for kanalen, men under verdiområdet for abonnenter som har aktivert generelle varsler, kan du vurdere å informere seerne om feilsøkingsverktøyet. Disse seerne har vist at de er interessert i å få alle varsler, ved å slå på bjellen. De er kanskje ikke klar over at de ikke kan få varsler.

Kan jeg se beregninger for abonnentvarsler for tidligere tidsperioder?

Kortet «Bjellevarsler til abonnenter» viser bare nåværende beregninger. Tidligere verdier er ikke tilgjengelige.

Øker abonnentberegningene mine umiddelbart når jeg får nye abonnenter?

Abonnentberegningene oppdateres daglig, men har en forsinkelse på to dager. Hvis du legger ut en video på mandag og får nye abonnenter, ser du dette i beregningene dine først på onsdag.

Vanlige spørsmål om antallet bjellevarsler som er sendt

Hvordan bør jeg bruke kortet «Antall bjellevarsler sendt»?

Kortet «Antall bjellevarsler sendt» bør brukes sammen med kortet «Bjellevarsler til abonnenter»:
  • Kortet «Bjellevarsler til abonnenter» viser hvor mange av abonnentene dine som har klikket på bjellen for å få alle varsler fra kanalen din. Her kan du også se hvor mange av disse abonnentene som kan få varsler, basert på enhets- og kontoinnstillingene deres.
  • Kortet «Antall bjellevarsler sendt» viser hvor mange som fikk det aktuelle bjellevarselet, klikket på det og så på videoen. Dette kortet viser også hvor mange abonnenter du hadde som kunne få det aktuelle bjellevarselet, da videoen ble publisert.

Hvorfor er CTR-verdien for varsler ulik CTR-verdien for miniatyrbildet?

CTR-verdien for varsler viser hvor mange personer som så et bjellevarsel om videoen din og deretter klikket på det. CTR-verdien for miniatyrbildet viser hvor mange personer som så miniatyrbildet til videoen på YouTube og deretter klikket på det. Finn ut mer om visninger og CTR.

Hvorfor er CTR-verdien for varsler lavere enn CTR-verdien for visninger?

Det er vanlig at CTR-verdien for varsler er lavere enn CTR-verdien for visninger.
Folk får varsler hele dagen, men de har ikke alltid tid til å se på videoer. De er kanskje på jobb eller midt i middagen. CTR-verdien for visninger beregnes ut fra aktivitet på YouTube. Verdien er basert på atferden til seere som aktivt leter etter YouTube-videoer å se på – ikke folk som holder på med andre ting.
Hvorfor ble ikke alle varslene mine sendt ut?
Dette er de vanligste årsakene til at prosentandelen av bjellevarsler som er sendt ut, kan være under 100 %:
  • Det maksimale antallet videovarsler er allerede sendt ut for kanalen din. Grensen er tre videovarsler i løpet av 24 timer.
  • Du har publisert mer enn tre videoer i løpet av kort tid.
  • Antallet abonnenter har endret seg betydelig de siste 24 timene. Finn ut mer.
  • Du endret tilgangsinnstillingene for videoen før alle varslene var blitt sendt ut.
  • Du har hoppet over å sende varsler om denne videoen.
Hvilken innvirkning har endringer i antall abonnenter på prosentandelen av bjellevarsler som blir sendt ut?
Det er vanlig at antallet abonnenter ofte endrer seg. Hvis antallet abonnenter av en eller annen grunn endrer seg betydelig rett før du publiserer en video, kan det hende du ser at mindre enn 100 % av bjellevarslene er sendt ut.
I slike tilfeller blir alle de aktuelle abonnentene varslet, men på grunn av forsinkelser i rapporteringen kan det hende du likevel ser mindre enn 100 % på kortet.

Resultatene mine ligger under «Typisk på YouTube»-området for CTR for varsler. Er det et dårlig tegn?

Det er flere ting som påvirker om en abonnent åpner et varsel. Kanskje passer det ikke så godt å klikke på varselet, for eksempel på grunn av tidspunktet eller hva hen holder på med.
Mange kanaler havner utenfor dette området, men gjør det fortsatt bra. Varsler er bare én av mange trafikkilder for avspillinger. Andre kilder kan være Neste-spillelisten, startsiden, søk, eksterne kilder og Abonnementer-feeden. De forskjellige trafikkildene utgjør ulike prosentandeler av den totale trafikken for hver enkelt kanal.

Kan jeg se tidligere tidsperioder på kortet «Antall bjellevarsler sendt»?

Du har ikke tilgang til historiske verdier på kortet «Antall bjellevarsler sendt». Selv om du endrer datoperioden i YouTube Analytics, endres ikke dataene på dette kortet.