De statistieken voor meldingen van abonnees in Analytics

Gebruik de kaart 'Belmeldingen aan abonnees' op het tabblad Publiek van YouTube Analytics om te achterhalen welk percentage van je abonnees meldingen van je kanaal kan ontvangen. Deze kaart wordt automatisch weergegeven als je genoeg abonnees kunt bereiken.Raadpleeg de probleemoplosser voor meldingen voor hulp bij problemen met meldingen.

Statistieken voor meldingen van abonnees bekijken

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Selecteer Publiek.
  4. Zoek de kaart 'Belmeldingen aan abonnees'.

Meer informatie over de statistieken voor meldingen van abonnees

Met de kaart 'Belmeldingen aan abonnees' kun je zien welk percentage van je abonnees alle meldingen voor nieuwe video's van je kanaal kan ontvangen.

De kaart wordt niet geüpdatet met de datumkiezer. Alleen je huidige percentages zijn beschikbaar en worden dagelijks geüpdatet. Houd er rekening mee dat wijzigingen in deze statistieken waarschijnlijk geleidelijk zijn naarmate je kanaal groeit.

Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal

Kijkers ontvangen standaard alleen gepersonaliseerde meldingen wanneer ze zich abonneren op een kanaal. Als ze op de bel klikken, krijgen ze alle meldingen over nieuwe video's van je kanaal. Meldingen over nieuwe video's omvatten nieuwe video-uploads, premières en live streams. Meer informatie over meldingsopties op YouTube.

De statistiek 'Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal' staat voor het percentage abonnees dat ervoor heeft gekozen alle meldingen te ontvangen.

Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal en YouTube-meldingen hebben ingeschakeld

YouTube-kijkers kunnen op allerlei plaatsen hun YouTube-meldingen beheren. De statistiek 'Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal en YouTube-meldingen hebben ingeschakeld' geeft aan welk percentage van de abonnees alle meldingen voor je kanaal heeft ingeschakeld en meldingen voor hun YouTube-account en apparaat heeft ingeschakeld.

Als abonnees op de bel klikken voor je kanaal, maar YouTube-meldingen voor hun account of mobiele app in het algemeen uitschakelen, tellen ze niet mee voor deze statistiek. Abonnees die YouTube-meldingen hebben ingeschakeld, moeten zijn ingelogd en meldingen kunnen ontvangen op ten minste één apparaat. Deze abonnees hebben accountmeldingen op een van de volgende twee manieren ingeschakeld:

• Op desktops bij Instellingen en dan Meldingen en dan Kanaalabonnementen
  • Op mobiele apparaten bij Instellingen en dan Meldingen en dan Abonnementen

Ook hebben ze YouTube-meldingen ingeschakeld op ten minste één apparaat:

• Op computers moet de optie Instellingen en dan Meldingen en dan Bureaubladmeldingen ingeschakeld zijn
  • Op mobiele apparaten moeten meldingen van de YouTube-app ingeschakeld zijn in de apparaatinstellingen

Gebruikelijk op YouTube

Onder elke statistiek voor meldingen van abonnees wordt het bereik 'Gebruikelijk op YouTube' weergegeven. De helft van alle kanalen op YouTube valt binnen dit bereik.

Bereiken worden weergegeven zodat je veel context hebt voor deze nieuwe statistiek. Als je kanaal buiten dit bereik valt, is dit niet noodzakelijkerwijs een teken van slechte prestaties. Veel succesvolle kanalen bevinden zich onder deze bereiken om verschillende redenen.

Veelgestelde vragen

Wat betekent 'heeft 'Alle meldingen' ingeschakeld voor je kanaal'?

Er zijn verschillende versies van de bel, zodat kijkers de verschillende typen YouTube-meldingen eenvoudiger kunnen begrijpen:

• Alle: abonnees ontvangen alle meldingen van je kanaal, behalve meldingen die de dagelijkse limieten overschrijden.
  • Gepersonaliseerd: abonnees ontvangen een aangepaste subset met meldingen van je kanaal.
  • Geen: abonnees krijgen deze versie van de bel te zien als ze geen meldingen van je kanaal kunnen ontvangen vanwege hun apparaatinstellingen.

De statistiek 'Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal' omvat geen abonnees die gepersonaliseerde meldingen ontvangen of die meldingen van je kanaal hebben uitgeschakeld in Abonnementsbeheer of de kanaalinstellingen. Meer informatie over instellingen die van invloed zijn op meldingen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kijkers alle meldingen van mijn kanaal willen ontvangen?

Sommige kijkers willen niet alle meldingen ontvangen van elk kanaal waarop ze zich abonneren. Voor sommigen kan een grote hoeveelheid meldingen overweldigend zijn en ertoe leiden dat de kijker de meldingen helemaal uitschakelt.

Raad je abonnees aan het juiste meldingsniveau te kiezen. Als je kijkers hebt die alle meldingen willen ontvangen, maar problemen hebben met het ontvangen ervan, stuur je hen de probleemoplosser voor meldingen.

Ik kom uit onder het bereik 'Gebruikelijk voor YouTube'. Is dat erg?

Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal

Veel kanalen vallen niet binnen dit bereik en presteren nog steeds goed. Meldingen zijn slechts een van de vele verkeersbronnen voor weergaven (zoals 'Volgende', 'Homepage', 'Zoeken', 'Externe bronnen' en 'Abonnementsfeed'). Verschillende kanalen krijgen verschillende percentages verkeer van verschillende verkeersbronnen. Als een laag percentage van je verkeer afkomstig is van meldingen, is dit niet per se slecht.

Er zijn veel factoren van invloed op de vraag of een abonnee altijd alle kanaalmeldingen wil ontvangen. De keuze van een abonnee om meldingen te ontvangen, kan worden beïnvloed door factoren zoals uploadfrequentie, video-onderwerpen, andere kanaalabonnementen, individuele meldingsvoorkeuren, enzovoort.

Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal en YouTube-meldingen hebben ingeschakeld

Als je binnen het gebruikelijke bereik valt voor abonnees die alle meldingen voor je kanaal hebben ingeschakeld, maar onder het bereik valt voor abonnees die meldingen hebben ingeschakeld, kun je kijkers vragen de probleemoplosser voor meldingen te gebruiken. Deze kijkers hebben interesse getoond in het ontvangen van alle meldingen door op de bel te klikken. Ze weten mogelijk niet dat ze geen meldingen kunnen ontvangen.

Kan ik mijn statistieken voor meldingen van abonnees voor eerdere perioden bekijken?

De kaart 'Belmeldingen aan abonnees' geeft alleen de huidige statistieken weer. Historische waarden zijn niet beschikbaar.

Stijgen mijn statistieken voor meldingen van abonnees meteen als ik nieuwe abonnees ontvang?

Abonneestatistieken worden dagelijks geüpdatet, maar hebben een vertraging van twee dagen. Als je op maandag een video post en nieuwe abonnees krijgt, worden deze op woensdag in je statistieken weergegeven.

Handige statistieken

Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal Het percentage van je abonnees dat ervoor kiest alle meldingen van je kanaal te ontvangen.
Abonnees die 'Alle meldingen' hebben ingeschakeld voor je kanaal en YouTube-meldingen hebben ingeschakeld Het percentage van je abonnees dat ervoor heeft gekozen alle meldingen van je kanaal te ontvangen en hoeveel abonnees deze meldingen ook daadwerkelijk kunnen ontvangen op basis van hun YouTube- en apparaatinstellingen.