Slik fungerer brukerengasjement

Engasjement-fanen på videonivå i YouTube Analytics får du oversikt over hva seerne dine ser på, og hvordan de interagerer med innholdet ditt. Kortet med viktige beregninger viser seertid (timer) og gjennomsnittlig seertidsbruk. Finn ut mer om hvordan engasjementsberegninger telles.

Se engasjementsrapportene dine

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Analytics.
  3. På menyen øverst velger du Engasjement.

Toppvideoer

I Toppvideoer-rapporten ser du hvilke av videoene dine som er mest populære. Du kan bruke den utvidede Analytics-rapporten til å se flere beregninger, for eksempel avspillinger og visninger.

Toppspillelister

I Toppspillelister-rapporten ser du hvilke av spillelistene som har hatt mest seertid. Det spiller ingen rolle om noen av videoene i spillelisten kommer fra andre kanaler. Du kan se spillelistedata selv om du aldri har lastet opp en video.

Toppinnlegg

I Toppinnlegg-rapporten ser du de mest populære innleggene dine basert på Liker-klikk eller stemmer på mobilenheter. Se flere detaljer, som klikkfrekvens, i den utvidede Analytics-rapporten.

Toppoverleggskort

I Toppoverleggskort-rapporten ser du hvilke overleggskort seerne dine har klikket mest på blant alle videoene på kanalen din.

Toppvideoer etter sluttskjermresultat

I Toppvideoer etter sluttskjermresultat-rapporten ser du hvilken sluttskjerm seerne dine klikket mest på blant alle videoene på kanalen din.

Sluttskjermelementtypene med flest klikk

I Sluttskjermelementtypene med flest klikk-rapporten ser du hvilken elementtype seerne dine har klikket mest på blant alle videoene på kanalen din.

Viktige øyeblikk for seerutvikling

I rapporten om viktige øyeblikk for seerutvikling ser du hvor godt de ulike øyeblikkene i videoen din fanger seernes oppmerksomhet. Du kan også bruke typisk seerutvikling til å sammenligne de siste ti videoene dine med omtrent samme varighet.

Liker kontra liker ikke (videonivå)

Liker (kontra liker ikke)-rapporten oppsummerer hvor mange som har klikket på Liker eller Liker ikke i videoene dine. Du kan legge til Liker (kontra Liker ikke)-beregningen ved hjelp av den utvidede Analytics-rapporten på kanalnivå.

Klikkfrekvens for sluttskjermelementtyper (videonivå)

I Klikkfrekvens for sluttskjermelementtyper-rapporten ser du hvor ofte seerne klikket på hvert av sluttskjermelementene i videoen din, altså klikkfrekvensen. Denne rapporten blir ikke tilgjengelig før du har klikket på en bestemt video.

Mest populære remikser

I denne rapporten ser du hvilke deler av innholdet ditt som er remikset for å lage Shorts-videoer. Rapporten viser også hvor mange ganger innholdet ditt er remikset, og hvor mange ganger disse remiksene er sett. For å få mer detaljert informasjon om remikser, klikk eller trykk på SE MER.

Vanlige spørsmål

Hvorfor ser jeg ikke data for en bestemt spilleliste?

YouTube Analytics viser bare data for offentlige spillelister med avspillinger i den valgte tidsperioden.

Spiller det noen rolle om jeg eier alle videoene i spillelisten eller ikke?

Nei. Denne rapporten viser data uavhengig av hvem som eier videoene.

Hvis jeg aldri har lastet opp en video, kan jeg se data for den mest populære spillelisten min?

Du kan fortsatt se data for spillelistene dine selv om du ikke har lastet opp dine egne videoer.

Hvorfor varierer antallet Liker-klikk?

Du kan oppleve at antallet Liker- og Liker ikke-klikk endres som følge av at enkelte slike klikk merkes som ugyldige og fjernes med jevne mellomrom. Finn ut mer om retningslinjene for Liker-klikk.
I sjeldne tilfeller kan du se flere Liker- og Liker ikke-klikk enn avspillinger. Dette er fordi disse beregningene justeres av forskjellige bekreftelsessystemer.

Hvorfor avviker antallet Liker-klikk for videoen min i Analytics fra antallet på videosiden?

Antallet «Liker» og «Liker ikke» i YouTube Analytics kan være annerledes enn det du ser under videoen på videosiden. Dette er et kjent problem, og teamet vårt jobber med å løse det. Inntil videre finner du det mest nøyaktige antallet på videosiden.

Beregninger du bør kjenne til

Gjennomsnittlig seertidsbruk

Anslått antall minutter som er sett i gjennomsnitt per avspilling for den valgte videoen og datoperioden.

Seertid (timer)

Hvor lenge seerne har sett på en video.

Avspillinger

Antall reelle avspillinger for kanalene eller videoene dine.

Klikk på overleggskort

Antall klikk på et bestemt overleggskort.

Antall viste overleggskort

Antall ganger et overleggskort er blitt vist. Ett enkelt overleggskort kan ha maksimalt én visning per avspilling.

Klikk på appetittvekkere for overleggskort

Antall klikk på en appetittvekker for overleggskort. Kortikonklikk tilskrives appetittvekkeren som ble vist sist.

Antall viste appetittvekkere for overleggskort

Totalt antall ganger en appetittvekker er blitt vist. Appetittvekkere kan vises flere ganger per avspilling.

Klikk per viste overleggskort

Hvor ofte seerne klikket på et kort da det ble vist.

Klikk per element vist på sluttskjerm

Hvor ofte seerne klikket på et element på sluttskjermen da det ble vist.

Klikk på sluttskjerm-elementer

Antall ganger et element på sluttskjermen ble klikket på.

Viste elementer på sluttskjerm

Antall ganger et element på sluttskjermen ble vist.

Appetittvekker-klikk per viste apetittvekker i overleggskort

Gjennomsnittlig antall klikk på en appetittvekker for hver visning av appetittvekkeren.