Prestatiegegevens van kaarten en eindschermen bekijken

Gebruik het tabblad Betrokkenheid van YouTube Analytics om te zien hoe vaak kijkers op je kaarten en eindschermen klikken. Kaart- en eindschermprestaties kunnen je een goed idee geven van hoe betrokken je kijkers zijn wanneer ze je video's bekijken.

Ontdek hoe je kaarten en eindschermen toevoegt aan je video's.

Rapporten over kaarten en eindschermen bekijken

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Selecteer Betrokkenheid in het menu bovenaan.

Beste kaarten

In het rapport 'Beste kaarten' zie je op welke kaarten je kijkers het meest hebben geklikt in alle video's op je kanaal. Dit zijn de effectiefste kaarten van je kanaal.

Populairste typen eindschermelementen

In het rapport 'Populairste typen eindschermelementen' wordt weergegeven op welk type element je kijkers het meest hebben geklikt in je hele kanaal. Eindschermen kunnen links naar andere YouTube-video's, afspeellijsten, kanalen en abonneerknoppen bevatten. Leden van het YouTube-partnerprogramma kunnen ook links naar andere sites toevoegen. In dit rapport zie je welke van deze typen eindschermen de meeste klikken genereren.

Klikfrequentie voor beste eindschermelement

In het rapport 'Klikfrequentie voor het beste eindschermelement' zie je hoe vaak kijkers op elk eindschermelement in je video hebben geklikt. Dit rapport is alleen beschikbaar nadat je op een specifieke video hebt geklikt.

Handige statistieken

Aantal klikken kaart Het aantal klikken op een specifieke kaart.
Vertoonde kaarten Het aantal keer dat een kaart is getoond. Elke kaart kan maximaal één vertoning per weergave hebben.
Aantal klikken kaartteaser Het aantal klikken op een kaartteaser. Klikken op kaartpictogrammen worden toegekend aan de laatst vertoonde teaser.
Vertoonde kaartteasers Het totaal aantal keer dat een teaser is weergegeven. Teasers kunnen meerdere vertoningen per weergave hebben.
Klikken per vertoonde kaart Hoe vaak kijkers op een kaart hebben geklikt toen deze werd weergegeven.
Klikken per weergegeven eindschermelement Hoe vaak kijkers op een eindschermelement hebben geklikt toen het werd weergegeven.
Klikken op eindschermelement Het aantal keren dat er op een eindschermelement is geklikt.
Weergegeven eindschermelementen Het aantal keren dat een eindschermelement is weergegeven.
Teaserklikken per vertoonde kaartteaser Het gemiddelde aantal klikken per vertoonde teaser.