Få en överblick över kanalens resultat

På fliken Översikt i YouTube Analytics får du en övergripande sammanfattning av resultatet för din kanal och dina videor på YouTube. På kortet med viktiga mätvärden ser du visningar, visningstid, prenumeranter och beräknade intäkter (om du deltar i YouTubes partnerprogram).

Obs! Vissa rapporter kanske inte är tillgängliga på mobila enheter.

Visa dina översiktsrapporter

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Fliken Översikt öppnas som standard. På kortet med viktiga mätvärden kan du se ikoner som visar när du har publicerat en video, till exempel en livestream .

Obs! Du kan se anpassade översiktsrapporter som visar jämförelser med ditt normala resultat. Dessa insikter förklarar varför antalet visningar kan vara högre eller lägre än vanligt.

Nytt innehåll

Den här rapporten ger dig en ögonblicksbild av din senaste videos visningar. Rapporten innehåller också information om klickfrekvens för exponeringar och genomsnittlig visningslängd.

Populäraste remixar

Den här rapporten visar ditt innehåll som har använts för att skapa Shorts-videor. Rapporten visar också hur många gånger ditt innehåll har remixats och antalet remixvisningar.

Populärast innehåll

Rapporten Toppvideor visar dina populäraste videor. Som standard visar rapporten toppvideorna efter antal visningar.

Realtid

Realtidsrapporten ger en tidig indikation på hur det går för dina senast publicerade videor. Rapporten innehåller även information om dina bästa videor och antal prenumeranter. Du kan även visa den utökade statistikrapporten för att jämföra resultaten för de senaste 60 minuterna och de senaste 48 timmarna.

Mätvärden att känna till

Visningar

Antalet giltiga visningar för dina kanaler eller videor.

Visningstid (timmar)

Hur länge tittarna har sett på din video.

Prenumeranter

Antal tittare som prenumererar på din kanal.

Beräknade intäkter

Totala beräknade intäkter (nettointäkter) från alla transaktioner och annonser som sålts av Google för det valda datumintervallet och området.

Genomsnittlig visningslängd

Uppskattat antal visade minuter i genomsnitt per visning för den valda videon under det valda datumintervallet.

Exponeringar

Hur många gånger dina miniatyrer har visats för tittare på YouTube via registrerade exponeringar.

Klickfrekvens för exponeringar

Hur ofta tittare har tittat på en video efter att ha sett en miniatyr.