Oorsig van kopieregbestuurnutsgoed

YouTube het verskeie nutsgoed wat kopieregeienaars kan gebruik om hul inhoud met kopiereg op YouTube te beskerm en te bestuur. Kopieregbestuurnutsgoed is vir verskillende soorte skeppers ontwerp – van dié wat af en toe oplaai tot gevestigde mediamaatskappye.

Ons kopieregbestuurnutsgoed sluit in:

Die kopieregverwyderingwebvorm is by verstek vir almal op YouTube beskikbaar om te gebruik. Die beskikbaarheid van die ander kopieregbestuurnutsgoed word gegrond op:

• Bewese behoefte aan gereelde kopieregbestuur
  • Beskikbare hulpbronne om jou regte en inhoud te bestuur
  • Kennis van YouTube se kopieregstelsel

Terwyl ons daaraan werk om die beskikbaarheid van ons nutsgoed uit te brei, is ons ook daartoe verbind om te beskerm teen beduidende ontwrigtings wat tot die misbruik daarvan kan lei.

Vir ongereelde kopieregbestuur

Kopieregverwyderingwebvorm

Almal met ’n YouTube-rekening het toegang tot ons kopieregverwyderingwebvorm. As jou kopieregbeskermde werk sonder jou toestemming opgelaai is, kan jy ons webvorm gebruik om ’n verwydering weens kopiereg in te dien om te versoek dat die inhoud uit YouTube verwyder word.

Vir die meeste kopieregeienaars is die webvorm die vinnigste en maklikste manier om ’n verwydering weens kopiereg te versoek. Die kopieregeienaar, of ’n agent wat gemagtig is om namens die eienaar op te tree, moet die webvorm indien.

Kom meer te wete oor die indiening van ’n kopieregverwyderingversoek.

Vir gereelde kopieregbestuur

Om die regte nutsding vir jou gereelde kopieregbestuurbehoeftes te kry, kan jy begin deur hierdie vorm in te vul. Maak seker dat jy met dieselfde YouTube-rekening aangemeld is as wat jy vroeër gebruik het om verwyderingversoeke deur ons webvorm in te dien.

Jou antwoorde sal ons meer inligting oor jou behoeftes met betrekking tot kopieregbestuur gee sodat ons die nutsding kan soek wat reg is vir jou. Nadat jy die vorm ingedien het, sal ons jou antwoorde nagaan en vir jou ons aanbevelings e-pos gegrond op:

• Hoe gereeld jy video’s oplaai
  • Hoe gereeld jou video’s heropgelaai word
  • Of jy ’n rekening namens ’n maatskappy bestuur
  • Jou geskiedenis van die indiening van versoeke deur ons webvorm. Spesifiek hoe jou vorige webvormversoeke ’n begrip van kopiereg en ’n behoefte aan gereelde verwyderings toon.

Jy kan hieronder meer inligting oor ons nutsgoed vir gereelde kopieregbestuur kry:

Copyright Match Tool

Die Copyright Match Tool kan outomaties video’s identifiseer wat kopieë of potensiële kopieë van ander video’s op YouTube is. Die nutsding soek video’s wat ooreenstem met ander video’s wat reeds na YouTube opgelaai is of wat vanweë ’n verwyderingversoek verwyder is. Wanneer passings gekry word, kan jy handelinge kies om uit te voer, soos om:

• E-pos vir die oplaaier van die passende inhoud te stuur
  • Verwydering van die inhoud te versoek
  • Die passing te argiveer

Die Copyright Match Tool gebruik dieselfde passingtegnologie as Content ID, maar dis makliker om te bestuur en vereis minder hulpbronne.

Kom meer te wete oor die Copyright Match Tool.

Inhoudverifikasie-program

Jy sal dalk vir ons Inhoudverifikasie-program kwalifiseer as jy gereeld inhoud moet verwyder en vroeër baie geldige verwyderingversoeke ingedien het. Die program gee kopieregeienaars ’n nutsding om inhoud te soek wat hulle meen skendend is, en om op een slag die verwydering van baie video’s te versoek.

Die kopieregverwyderingwebvorm is die beste opsie as jy nie op ’n deurlopende grondslag baie video’s hoef te soek en te verwyder nie.

Kom meer te wete oor die Inhoudverifikasie-program.

Content ID

Content ID is beskikbaar vir kopieregeienaars met die mees komplekse kopieregbestuurbehoeftes, soos platemaatskappye of rolprentateljees. Om vir Content ID te kwalifiseer, moes kopieregeienaars vroeër baie geldige verwyderingversoeke ingedien het, en moet hulle die hulpbronne hê om Content ID te bestuur – onder ander kriteria.

Content ID is ’n passingstelsel wat outomaties inhoud identifiseer wat dalk skendend is. Wanneer video’s na YouTube opgelaai word, word hulle geskandeer teenoor ’n databasis lêers wat deur kopieregeienaars ingedien is. As Content ID inhoud kry wat met een van jou werke ooreenstem, kan jy kies om handelinge uit te voer soos om:

• ’n Hele video te blokkeer om gekyk te word
  • Die video te monetiseer deur advertensies daarby te plaas, en soms inkomste te deel met die oplaaier.
  • Die video se kykertalstatistieke na te spoor

Hierdie handelinge kan spesifiek vir ’n land/streek wees. Byvoorbeeld, ’n video kan in een land/streek gemonetiseer en in ’n ander geblokkeer of nagespoor word.

Kom meer te wete oor Content ID.

Notas

• Selfs onopsetlike misbruik van Content ID kan ernstige gevolge vir YouTube en skeppers inhou.
  • Content ID kom met komplekse kontroles wat deurlopende bestuur en ’n gevorderde begrip van kopiereg vereis.
  • Kopieregeienaars wat Content ID gebruik, moet ook seker maak dat hul inhoud vir Content ID kwalifiseer en veilig is vir geoutomatiseerde passingtegnologie.
  • Baie kopieregeienaars verkies om ’n derdepartydiensverskaffer te gebruik om hul regte met Content ID te bestuur. Hierdie Content ID-diensverskaffers tree teen ’n tarief namens kopieregeienaars op. Jy kan een in hierdie indeks kry.
Hou in gedagte:
  • Die gebruik van enige kopieregbestuurnutsgoed om ’n verwyderingversoek in te dien, begin ’n regsproses.
  • Die misbruik van enige van hierdie nutsgoed, soos om vals inligting in te dien, kan tot die opskorting van jou rekening of ander wetlike gevolge lei.
  • Voordat jy verwyderingversoeke indien, is dit belangrik om in elke situasie te oorweeg of billike gebruik, billike handelgebruik of ander uitsonderings op kopiereg van toepassing is.