Rekommendationer för innehåll med barn

Vi vill att våra kreatörer ska fortsätta vara kreativa och ha kul, men vi ber dig också att följa våra riktlinjer för communityn. Tänk efter innan du lägger upp innehåll online och be om tillåtelse innan du laddar upp en video på YouTube där någon medverkar.

Alla som lägger upp innehåll med minderåriga måste göra följande:

• Respektera integriteten. Om minderåriga ska medverka i din video måste du ha tillstånd från deras föräldrar eller vårdnadshavare. Dessutom ska deras deltagande vara frivilligt.
  • Moderera videornas användarkommentarer. Du har tillgång till verktyg för att filtrera och granska kommentarer, och du kan alltid flagga kommentarer som spam eller trakasserier.
  • Hantera din videos inställningar för integritet och inbäddning. Du har flera alternativ för att kontrollera vem som kan se din video och hur den delas på externa webbplatser.

Se till att du förstår och följer lagen. Du måste följa alla tillämpliga lagar, regler och förordningar för att arbeta med minderåriga. Här är några områden som du bör känna till:

• Tillstånd: Gå igenom lokala lagar och förordningar för att ta reda på om minderåriga behöver särskilda tillstånd, intyg eller uppfylla andra krav för att kunna medverka i dina videor. Ta också reda på om du behöver något tillstånd eller godkännande för att anställa minderåriga.
  • Lön/intäktsdelning: Du måste följa gällande lagar om ersättning till minderåriga för deras arbete. I vissa fall kanske du ska betala lön till dem. I andra fall kanske du ska ge en andel av dina videointäkter till de minderåriga direkt, eller sätta av en andel som skyddas åt de minderåriga.
  • Skola och utbildning: Om minderåriga medverkar i ditt innehåll måste du följa alla tillämpliga lagar för att se till att deras skolgång eller utbildning inte påverkas.
  • Arbetsmiljö, timmar och pauser: Arbetsmiljön måste vara säker för minderåriga. De ska ha tid till vila, utbildning och fritidssysslor varje dag. De får inte arbeta under kvälls- eller nattetid. Du behöver också följa alla lokala lagar kring arbetstid och gränser för arbetstimmar per dag och vecka.