Anbefalte fremgangsmåter for innhold med barn

Vi ønsker at du som skaper skal fortsette å ha det gøy og være kreativ, men vi ber deg følge retningslinjene for brukere. Tenk deg alltid om før du legger ut innhold på nettet, og be om tillatelse før du laster opp videoer på YouTube som viser andre personer.

Alle som legger ut innhold med mindreårige, må gjøre følgende:

• Respekter personvernet. Innhent samtykke fra den mindreåriges foreldre eller foresatte før du tar med den mindreårige i videoen din. Forsikre deg om at hen er frivillig med i videoen.
  • Moderer brukerkommentarene på videoene dine. Du har tilgang til verktøy som kan brukes til å filtrere og gjennomgå kommentarer, og du kan når som helst rapportere kommentarer som nettsøppel eller uriktig bruk.
  • Administrer innstillingene for tilgang og innbygging for videoen din. Du har flere muligheter til å kontrollere hvem som kan se videoen din, og hvordan den kan deles på eksterne nettsteder.

Forsikre deg om at du forstår og handler i samsvar med lov og rett. Du må overholde alle lover, regler og forskrifter knyttet til det å jobbe med mindreårige. Her er noen områder du bør være oppmerksom på:

• Tillatelser: Sjekk lokale lover og forskrifter for å finne ut om de mindreårige i videoene dine trenger arbeidstillatelse, -registrering eller -lisens. Du må også finne ut om du trenger tillatelse eller autorisasjon til å engasjere mindreårige.
  • Lønn/inntektsdeling: Du må følge gjeldende lover med hensyn til å betale mindreårige for jobben de gjør. I noen tilfeller kan det hende du må betale lønn til mindreårige. I andre tilfeller kan det hende du må gi en andel av inntekten fra videoene direkte til de mindreårige, eller holde av en andel til de mindreårige.
  • Skole og utdanning: Hvis du har med mindreårige i innholdet ditt, må du sørge for å følge alle gjeldende lover for å forhindre konflikt med nødvendig skolegang og utdanning.
  • Arbeidsmiljø, arbeidstid og pauser: Arbeidsmiljøet må være trygt for de mindreårige. De må få tilstrekkelig med hvile, utdanning og fritid hver dag. Mindreårige skal ikke jobbe kveld og natt. Du må også følge alle lokale lover som gjelder arbeidstid og begrensninger for antall arbeidstimer per dag/uke.