Optimale løsninger til indhold med børn

Vi vil gerne have, at youtubere fortsat skal have det sjovt og være kreative, men vi beder dig om at følge vores retningslinjer for fællesskabet. Du skal altid tænke dig godt om, før du slår indhold op online, og bede om tilladelse, før du uploader en video med en person på YouTube.

Alle, der uploader indhold med mindreårige, skal gøre følgende:

• Respektere privatlivet. Sørge for at få samtykke fra den mindreåriges forælder eller værge, før du viser vedkommende i din video. Sørg for, at deltagelsen i din video er frivillig.
  • Moderere brugerkommentarerne til videoerne. Der findes værktøjer, som kan bruges til at filtrere og gennemgå kommentarer, og du kan altid rapportere kommentarer til os pga. spam eller misbrug.
  • Administrer din videos indstillinger for privatliv og integrering. Du har flere muligheder for at styre, hvem der kan se din video, og hvordan den deles på eksterne websites.

Sørg for, at du forstår og overholder loven. Du skal overholde alle love, regler og bestemmelser vedrørende arbejde med mindreårige. Nogle områder, du bør kende til, er:

• Tilladelser: Gennemgå lokale love og regler for at finde ud af, om mindreårige i dine videoer har brug for en tilladelse, registrering eller licens for at arbejde. Undersøg også, om du har brug for en tilladelse eller autorisation til at ansætte mindreårige.
  • Løn/omsætningsdeling: Du skal overholde de gældende love vedrørende betaling af mindreårige for deres arbejde. I nogle tilfælde kan du være forpligtet til at betale løn til mindreårige. I andre tilfælde kan du være forpligtet til at give en del af videoernes omsætning direkte til de mindreårige eller sætte en andel til side, som er øremærket til de mindreårige.
  • Skole og uddannelse: Mindreåriges deltagelse i dit indhold skal overholde alle gældende love om at undgå afbrydelser i deltagernes skolegang og uddannelse.
  • Arbejdsmiljø, arbejdstid og pauser: Arbejdsmiljøet skal være sikkert for mindreårige. De skal have tid til hvile, uddannelse og fritid hver dag. Mindreårige bør ikke arbejde om aftenen. Du skal også overholde alle lokale love om arbejdstid og begrænsninger på antallet af arbejdstimer pr. dag/uge.