Livestriimin luominen enkooderilla

Nämä ohjeet koskevat uutta Live-tapahtumien hallintaa. Jos et pysty seuraamaan näitä ohjeita, käytät luultavasti Creator Studion perinteistä versiota.

Livestriimin lähettäminen enkooderin kautta tarjoaa käyttöösi enemmän vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi lähettää pelikuvaa ja käyttää ulkoisia ääni- tai videolaitteita tai useita kameroita. Jos et halua käyttää enkooderia, voit lähettää livestriimin verkkokameran avulla (tähän ei tarvita erillisiä ohjelmistoja).

1. Lataa ja määritä enkooderi.
  2. Varmista, että olet ottanut livestriimauksen käyttöön kanavallasi.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta latauskuvaketta .
  4. Klikkaa Aloita live-lähetys.
  5. Valitse yläreunasta Striimaa.
  6. Kirjoita striimille nimi ja kuvaus ja valitse sen tietosuoja-asetus. Voit lisätä tapahtumalle myös oman pikkukuvan, ajoittaa livestriimisi myöhempään ajankohtaan tai ottaa kaupallistamisen käyttöön (jos saatavilla).
  7. Käynnistä enkooderi. Palaa live-tapahtumien hallintapaneeliin ja odota, että esikatselu alkaa.
  8. Valitse oikeasta reunasta Aloita live‑lähetys.
  9. Lopeta sisällön lähettäminen valitsemalla Lopeta striimaus. Kaikki alle 12 tunnin mittaiset striimit arkistoidaan automaattisesti. Näet aiemmat, tämänhetkiset ja tulevat striimit YouTube Studion hallintapaneelin Live-välilehdellä. Katso lisätietoja
Huom. Voit muokata ja käynnistää aiemmin ajoittamiasi livestriimejä Muokkaa-välilehdeltä.
Etsitkö Striimaa nyt- tai Tapahtumat-toimintoa? Palaa Creator Studion perinteiseen versioon. Voit siirtyä takaisin Creator Studion vanhaan versioon menemällä YouTube Studion betaversion hallintapaneeliin ja valitsemalla alhaalta Creator Studion perinteinen versio.

Lisäominaisuudet

• Uuden striimin luominen entisen pohjalta: Voit luoda uuden striimin helposti aiemman striimin asetusten pohjalta. Toiminto kopioi valitsemasi striimin sisällönkuvaustiedot, asetukset ja striimausavaimen uuteen striimiin. Voit muokata näitä asetuksia striimin luomisen jälkeen. Aloita valitsemalla striimi ja klikkaamalla Kopioi ja luo.
  • Omat striimausavaimet: Käytä samaa striimausavainta useasti ja järjestä striimisi tallentamalla omia striimausavaimia.
    1. Luo uusi striimi Striimaa-välilehdeltä.
    2. Mene Striimin asetukset ‑välilehdelle.
    3. Etsi Valitse striimausavain ‑kohta ja valitse Luo uusi striimausavain.
    4. Lisää nimi ja kuvaus, valitse siirtonopeus ja klikkaa Luo.
    5. Oma striimausavaimesi tulee näkyviin Valitse striimausavain ‑listaan. Valitse se ennen livelähetyksen aloittamista.
  • Kohokohdan luominen: Voit tallentaa suosikkihetkesi livestriimistä luomalla lyhyitä kohokohtavideoita.
    1. Kun striimaus on kestänyt vähintään minuutin, oikeaan yläkulmaan ilmestyy kohokohtakuvake
    2. Valitse kohokohtakuvake
    3. Leikkaa video haluamastasi kohdasta vetämällä ankkuria vasemmalle tai oikealle. Videon vähimmäiskesto on 30 sekuntia ja enimmäiskesto kaksi tuntia.
    4. Lisää videolle nimi, kuvaus ja yksityisyysasetus.
    5. Valitse Tallenna. Videosi URL‑osoite tulee näkyviin vasempaan alakulmaan.
    6. Mene YouTube Studion betaversion hallintapaneelissa olevaan videonhallintaohjelmaan. Kun video on käsitelty, se näkyy videoluettelossasi kohdassa Lataa.
  • Mainoksen lisääminen yhdellä klikkauksella: Voit lisätä videoon sisältyvän mainoksen nopeasti striimiisi.
    • Kun striimaaminen on käynnissä, lisää mainoksen paikka striimiin klikkaamalla oikean yläkulman Lisää mainos ‑kuvaketta.
    • Striimin aikana on tärkeää, että mainoskatkojen pituus on määritetty ennalta. Striimaa mainoskatkon aikana vain hyväksyttyä sisältöä tai näytä este siltä varalta, että mainosjakaumaa ei ole saatavilla.

Livestriimin asetusten muuttaminen

Asetukset:
  • Ota DVR käyttöön: DVR:n avulla katsojat voivat kelata livestriimiä taaksepäin. Asetus on oletuksena käytössä.
  • 360 asteen video: 360 asteen videot vievät katsojan keskelle lähetystä. Katso lisätietoja 360 asteen videoista.
  • Salli upotus: Salli katsojien upottaa video sivustolle tai blogiin.
  • Striimauksen optimointi: Striimin viive tarkoittaa aikaa ennen kuin kuvattu sisältö näkyy katsojan ruudulla. Katso lisätietoja eri viiveasetuksista.
  • Lisätty viive: Voit lisätä livestriimiin 30 tai 60 sekunnin viiveen.
  • Tekstitykset: Ota tekstitykset käyttöön. Katso lisätietoja tekstityksistä.

Tiedot: Täällä voit sallia upotuksen, asettaa ikärajoituksen tai lisätä ilmoituksen maksetusta mainossisällöstä.

Muuntaminen: Täällä voit tarkistaa ja kopioida striimausavaimen ja striimin URL-osoitteen.

Rahallistaminen: Jos täytät rahallistamisen ehdot, täällä voit ottaa sen käyttöön tai poistaa käytöstä.

Live-chat: Täällä voit ottaa käyttöön live-chatin, live-chatin uudelleentoiston, hidastetun tilan ja vain jäsenille tarkoitetun chatin. Katso lisätietoja live-chatista.

Livestriimien ylläpito
Näet nykyiset, tulevat ja aiemmat livestriimisi YouTube Studion hallintapaneelissa. Tee näin:
  1. Mene YouTube Studioon tai osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa Videot.
  3. Klikkaa Live-välilehteä.
    • Livenä nyt: tällä hetkellä käynnissä olevat livestriimit.
    • Tulossa: videot, joiden striimaus on ajoitettu myöhempään ajankohtaan.
    • Livestriimin uudelleentoisto: aiemmin livenä striimatut videot.

Näet ajoitetut livestriimit ja voit käynnistää ne myös Live-tapahtumien hallinnasta.

1. Valitse ylhäältä Muokkaa.
  2. Klikkaa livestriimiä, jonka haluat käynnistää.
  3. Klikkaa Livetapahtuman hallintapaneeli > Aloita live-lähetys.