YouTube-praktijkgids

Content ID-problemen oplossen

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor partners die Content ID gebruiken. Dat is het YouTube-systeem voor overeenkomsten.

Op het tabblad Problemen van je Content Manager staan acties die je aandacht vereisen en die van invloed kunnen zijn op je items, referenties of claims. Als je items die actie vereisen niet beoordeelt, kan dit leiden tot verlies van eigendom en/of opbrengst. Dit zijn enkele voorbeelden van problemen die actie vereisen:

Referentie-overlappingen

Controleer de segmenten van je referenties die overlappen met referenties van andere contenteigenaren en geef aan welke partij de exclusieve rechten op de overlappende segmenten bezit. Zo kan Content ID claims aan de juiste referentie koppelen.

Ongeldige referenties

Controleer alle mogelijk ongeldige referenties en geef aan of een segment in aanmerking komt voor Content ID. Alle claims die op basis van dit mogelijk ongeldige referentiesegment worden ingediend, worden ingesteld op 'In behandeling' tot er een oplossing is gevonden voor het segment.

Eigendomsconflicten

Eigendomsconflicten voor items ontstaan wanneer meerdere contenteigenaren een eigendomspercentage van 100% claimen voor een item in een bepaald gebied. Controleer de details van het item en zorg ervoor dat je eigendom actueel is, verzoek om eigendom of neem contact op met de andere eigenaren om het conflict op te lossen.

Potentiële en betwiste claims en claims waartegen bezwaar is gemaakt

Controleer potentiële claims (mogelijke claims in afwachting van beoordeling, claims die zijn doorgestuurd voor beoordeling vanwege het partnerbeleid), betwiste claims en claims waartegen gebruikers bezwaar hebben ingediend. Onderneem vervolgens actie voor deze claims.