Administrer varehyllen

Kvalifiserte skapere kan bruke varehyllen til å vise frem de offisielle merkevarene sine på YouTube. Hyllen vises på videosidene til kvalifiserte kanaler, men kanskje ikke for alle videoer.

I denne artikkelen går vi gjennom hvordan du organiserer varehyllen din, samt andre vanlige spørsmål om varehyllen.

Her kan du finne ut mer om hvordan du kommer i gang med varehyllen.

Organiser varehyllen

Det vises opptil tolv produkter på varehyllen. Følgende kan påvirke rekkefølgen varene vises i:

• Som standard velger forhandleren hvilke varer som skal vises, og i hvilken rekkefølge. Dette baseres blant annet på hvor nye produktene er, hvor godt de selger, samt tilgjengelighet.
  • Hvis du vil gjøre endringer i forhandlerens standardrekkefølge, kan du velge inntil tolv varer som skal vises på varehyllen, og organisere dem på kanal- eller videonivå.
Merk: For enkelte seere kan det hende vi viser et tilfeldig utvalg varer i tilfeldig rekkefølge på varehyllen. Et tilfeldig utvalg varer gir oss bedre mulighet til å forstå hvordan seerne samhandler med varehyllen, samt hvordan dette kan påvirke salget.

Organiser varehyllen for hele kanalen din

Slik organiserer du hyllen på kanalnivå

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  3. Klikk på Varer-fanen. Du ser dette alternativet bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  4. Klikk på Organiser på «Status»-kortet.
  5. Dra, slipp og organiser opptil tolv varer. Hvor mange varer seeren ser, avhenger av enheten vedkommende bruker:
    • På datamaskin: De første 4–5 varene vises, og seerne må bla videre på varehyllen for å se flere varer.
    • På mobilenheter: Det er bare den første varen som vises på mobilenheter. Seerne kan se flere varer ved å bla videre på varehyllen.
  6. Klikk på Lagre.
    • Hvis du tidligere har organisert varer for bestemte videoer, ser du to alternativer:
      • Lagre til videoer som ikke har tilpassede salgsvarer: Den nye organiseringen blir lagret slik at den gjelder for videoer der du ikke har organisert varene selv.
      • Lagre til alle videoene: Overstyrer all organisering på videonivå og angir den nylig organiserte hyllen som standardorganisering for hele kanalen.

Slik går du tilbake til automatisk organisering

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  3. Klikk på Varer-fanen. Du ser dette alternativet bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  4. Klikk på Organiser på kortet som viser status.
  5. Dra alle varene tilbake til produktlagerlisten og slipp dem der, eller opphev markeringen.
  6. Klikk på Lagre.

Organiser varehyllen for enkeltvideoer

På varehyllen for videoene dine vises de samme varene i samme rekkefølge som på varehyllen som er konfigurert for kanalen din. Du kan også velge inntil tolv varer som skal vises på enkeltvideoer, og organisere dem selv.
Hvis du ikke velger en bestemt varerekkefølge for enkeltvideoer, blir varene dine organisert på samme måte som på kanalen din.
Følg veiledningen nedenfor hvis du vil velge varerekkefølgen for enkeltvideoer.

Slik organiserer du hyllen for enkeltvideoer

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Videoer i menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil tilpasse varehyllen for.
  4. Klikk på Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  5. Klikk på Varer-fanen. Du ser dette alternativet bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  6. Klikk på Organiser på «Status»-kortet.
  7. Dra, slipp og organiser opptil tolv varer. Hvor mange varer seeren ser, avhenger av enheten vedkommende bruker:
    • På datamaskin: De første 4–5 varene vises, og seerne må bla videre på varehyllen for å se flere varer.
    • På mobilenheter: Det er bare den første varen som vises på mobilenheter. Seerne kan se flere varer ved å bla videre på varehyllen.
  8. Klikk på Ferdig.
  9. Klikk på Lagre øverst til høyre.

Slik går du tilbake til organisering på kanalnivå

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Videoer i menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen der du vil fjerne den videospesifikke organiseringen av varehyllen.
  4. Klikk på Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  5. Klikk på Varer-fanen. Du ser dette alternativet bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  6. Klikk på Organiser på kortet som viser status.
  7. Dra alle varene tilbake til produktlagerlisten og slipp dem der, eller opphev markeringen.
  8. Klikk på Lagre.

Hvis du vil gå tilbake til automatisk organisering, kan du gjøre det på kanalnivå.

Vis frem varene dine flere steder enn på varehyllen

Butikkfane på kanalsiden

Alle kanaler med aktivert varehylle og minst én vare som kan vises på hyllen, får automatisk en butikkfane på kanalsiden. På denne fanen finner du alle varene som er på varehyllen din for øyeblikket. Du kan linke til butikkfanen fra kommentarer, beskrivelser og foruminnlegg ved å lime inn nettadressen

Fest en vare i en direktesending

Hvis du sender direkte og er kvalifisert for varehyllen, kan du promotere én vare øverst i direktesendingsfeeden din.

Fest en vare underveis i en direktesending

1. Start en direktesending via kontrollrommet for direktesendinger.
  2. Klikk på Varer-fanen under forhåndsvisningen av direktesendingen.
  3. Velg varen du ønsker å promotere > klikk på varen, eller dra den til «Festet vare»-panelet > klikk på Fest i chatten.
  4. Varen din vises nå øverst i direktesendingen.

Løsne en vare fra en direktesending

1. Gå til kontrollrommet for direktesendinger.
  2. Klikk på Varer-fanen under forhåndsvisningen av direktesendingen.
  3. Klikk på Løsne.

Få mer ut av butikklinkene i videobeskrivelsene dine

Hvis kanalen din bruker varehyllen, kan du legge til en link til den offisielle butikken din i videobeskrivelsen. Når brukerne klikker på linken, får de en forhåndsvisning av de offisielle varene dine direkte på YouTube. Dermed kan seerne gå gjennom varesortimentet ditt uten å få seeropplevelsen avbrutt. Når de er klare til å kjøpe noe, kan de klikke igjen for å gå til den offisielle butikken din og fullføre handelen.

Vis varer på sluttskjermer

Hvis du oppfyller kravene for varehyllen, kan du legge til varer på sluttskjermene dine. Følg denne veiledningen:
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Videoer på menyen til venstre.
  3. Finn videoen der du vil legge til varer på en sluttskjem etterfulgt av klikk på Redigerer.
  4. Slik legger du til varer:
    • Hvis videoen allerede har en sluttskjerm: Klikk på en tom plass etterfulgt av klikk på Varer.
    • Hvis videoen ikke har noen sluttskjerm: Klikk på Legg til en sluttskjerm etterfulgt av velg malen din.
  5. Plassér varesluttskjermen på ønsket tidspunkt og sted på skjermen.

Vanlige spørsmål om varehyllen

Hvordan viser jeg frem varene mine på varehyllen?

Så snart du har opprettet eller endret varene dine hos den offisielle vareforhandleren din og sendt dem inn til YouTube, blir de gjennomgått for å sjekke samsvar med retningslinjene våre. Denne evalueringen tar vanligvis noen få virkedager.
Hvordan vet jeg om varene mine er under evaluering?
Slik ser du evalueringsstatusen for varene dine:
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  3. Klikk på Varer-fanen. Du ser dette alternativet bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  4. Klikk på Organiser på kortet som viser status.
  5. På «Organiser varer»-panelet ser du følgende:
    • Varer som er under evaluering, er markert som «Under evaluering».
    • Varer på panelet uten dette merket er allerede evaluert og klare til å vises på hyllen.

Jeg har noen varer som jeg ikke finner i YouTube Studio

Kontakt vareforhandleren hvis du har spørsmål om bestemte varer som ikke dukker opp i «Organiser varer»-panelet.

Varehyllen vises ikke i videoen min. Hvorfor ikke?

Varehyllen vises ikke hvis

• videoen din er klassifisert som laget for barn
  • funksjonen for billettsalg eller donasjoner allerede er slått på for videoen
  • det finnes et opphavsrettskrav mot videoen
  • seeren ikke befinner seg i et land eller en region der varehyllen er tilgjengelig
  • seeren ser på videoen i en mobilnettleser, på en smart-TV eller på en spillkonsoll
  • du ikke har noen godkjente varer på lager