Kaupan tuotteiden ylläpito YouTubessa

YouTube Shoppingin avulla ehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat esitellä tuotteitaan ja virallisia brändättyjä oheistuotteitaan YouTubessa. Katsojat voivat näillä alueilla selata ja ostaa tuotteitasi

• kanavan kaupasta
  • videon kuvauksesta
  • videoiden ja livestriimien alla tai vieressä näkyvästä tuotehyllystä
  • videoiden, Shorts-videoiden ja livestriimien Shopping-painikkeen kautta
  • kokoelmista.

Voit järjestellä näillä alustoilla esiteltäviä tuotteita YouTube Studiossa tai YouTube Studio ‐mobiilisovelluksessa. Voit muokata tuotteiden järjestystä tarpeidesi mukaan joko kanavan tai yksittäisten videoiden tasolla.

Voit esitellä tuotteitasi myös linkittämällä kanavan kauppaan tai luomalla ja jakamalla kokoelmia, jotka kiinnostavat katsojia.

YouTube Shopping: Kaupan tuotteiden tagaaminen ja esitteleminen

Tuotteiden valinta kanavalle

Kun yhdistät kaupan ja sinulla on vähintään yksi näytettäväksi sopiva tuote, hyväksyttävät tuotteet näkyvät automaattisesti

• videoiden kuvauksissa
  • kanavan etusivun Kauppa-välilehdellä.

Tuotteiden järjestys valikoituu automaattisesti aktivoinnin optimoimiseksi, ja siinä huomioidaan esimerkiksi hinta, suosio ja saatavuus. Voit valita, missä järjestyksessä tuotteet näkyvät koko kanavalla ja kaupassa.

Kanavatason järjestelyjä ei sovelleta livestriimeihin.

Näin voit muuttaa tuotteiden järjestystä koko kanavalla ja kaupassa YouTube Studion kautta:

1. Klikkaa Ansaitse.
  2. Klikkaa Shopping-välilehteä.
    • Jos muutat oletusvalintaa ensimmäistä kertaa, klikkaa Luo oma valinta.
    • Jos olet muuttamassa aiempaa valintaa, klikkaa Muokkaa.
  3. Vedä, pudota ja järjestä paikoilleen enintään 30 tuotetta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Voit palauttaa automaattisen järjestyksen kanavalle ja kauppaan YouTube Studion kohdasta Ansaitse: Klikkaa Shopping-välilehteä ja sitten Takaisin automaattiseen valintaan ja sitten Tallenna.

Tuotteiden valinta tietylle sisällölle

Yhteen pitkään videoon tai Shorts-videoon voi tagata enintään 30 tuotetta, ja niiden järjestystä voi myös muuttaa. Näin voit vaikuttaa yleisösi ostokokemukseen. Voit myös tagata livestriimiin enintään 30 tuotetta ja muuttaa niiden järjestystä.

Linkki kanavan kauppaan

Voit lisätä Kauppa-välilehden URL-osoitteen kommentteihin, kuvaukseen ja yhteisöpostauksiin kopioimalla ja liittämällä. Voit myös lisätä kanavan kauppaan ohjaavan linkin videoiden kuvauksiin ja muihin mediakanaviin. Kun katsoja klikkaa linkkiä, hän voi esikatsella kauppasi tuotteita videon katselua keskeyttämättä. Halutessaan ostaa jonkin tuotteen katsoja voi klikata linkkiä uudelleen ja siirtyä kauppaasi ostoksia varten.

Tuotteissa ilmenevien ongelmien käsitteleminen

Kun luot tai muokkaat tuetulla jälleenmyyjällä tai alustalla olevia tuotteitasi, ne tarkastetaan. Tällä varmistetaan, että tuotteet ovat käytäntöjemme mukaisia. Siihen menee yleensä muutama arkipäivä.

Näet tuotteiden tarkastuksen tilan YouTube Studiosta:

1. Klikkaa vasemmasta valikosta Ansaitse.
  2. Klikkaa Shopping-välilehteä.
  3. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
Huom. Automaattisella tarkastuksella varmistetaan, että tuotteet ovat Google Kauppiaskeskuksen ja YouTuben käytäntöjen mukaisia. Jos tuotteet eivät noudata molempien käytäntöjä, ne eivät näy YouTube Studiossa. Jos tuotteisiin tehdään mitä tahansa muutoksia (esimerkiksi nimeen, kuvaukseen tai kuvaan), tuote tarkastetaan uudelleen. Siihen menee yleensä muutama arkipäivä.

Jos tietyt tuotteesi puuttuvat Järjestä kohteet ‑paneelista, ota yhteyttä käyttämääsi jälleenmyyjään tai alustaan.

Muista, että Shopping-ominaisuudet eivät näy sisältösi yhteydessä seuraavissa tapauksissa:

Shopping-ominaisuuksien poistaminen kanavalta tai tietystä sisällöstä

Voit milloin tahansa poistaa Shopping-ominaisuudet kanavaltasi tilapäisesti tai katkaista yhteyden kauppaan kokonaan.

Jos haluat poistaa Shopping-ominaisuudet yksittäisestä videosta tai Shorts-videosta, poista siitä kaikki tuotetagit.

Shopping-ominaisuuksien poistaminen kanavalta tilapäisesti

Näin poistat Shopping-ominaisuudet kerralla koko kanavalta YouTube Studiossa tietokoneella:

1. Klikkaa vasemmasta valikosta Ansaitse.
  2. Klikkaa Shopping-välilehteä.
  3. Poista tuotehylly tilapäisesti laittamalla Shopping-valitsin pois päältä.

Näin poistat Shopping-ominaisuudet kerralla koko kanavalta Androidin tai iPhonen YouTube Studio ‐mobiilisovelluksella :

1. Napauta alavalikosta Ansaitse.
  2. Napauta Shopping-välilehteä.
  3. Napauta Kanavalla olevat tuotteet ‑kohdan vierestä Lisää ".
  4. Valitse Laita pois päältä .