Oheistuotehyllyn ylläpito

Oheistuotehylly on paikka, jossa kelpoisuusehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat esitellä virallisia brändättyjä oheistuotteitaan YouTubessa. Hylly näkyy kelvollisten kanavien videosivulla – se ei välttämättä näy kaikilla videosivuilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan oheistuotehyllyn järjestämisestä ja vastataan käyttäjien tavallisimpiin kysymyksiin.

Katso täältä ohjeet oheistuotehyllyn käytön aloittamiseen.

Oheistuotehyllyn järjestäminen

Kanavan oheistuotehyllyn järjestäminen

Oheistuotehyllyllä voi näyttää enintään 12 tuotetta. Oletusarvoisesti jälleenmyyjäsi valitsee tuotteet ja niiden näyttöjärjestyksen, joka perustuu muun muassa tuotteen uutuuteen, myyntiin ja saatavuuteen. Voit myös valita ja järjestää itse enintään 12 tuotetta,
jotka näkyvät valitsemassasi järjestyksessä kaikilla kanavasi videoilla. Voit tehdä muutoksia myös yksittäisten videoiden hyllyihin.

Näin järjestät kanavasi oheistuotehyllyn

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  5. Vedä, pudota ja järjestä enintään 12 tuotetta. Laitteesta riippuen käyttäjälle saatetaan näyttää vähemmän tuotteita.
    • Tietokoneella: Ensimmäiset 4–5 tuotetta näytetään ja katsojat voivat liikuttaa hyllyä nähdäkseen lisää tuotteita.
    • Mobiililaitteella: Vain ensimmäinen tuote näytetään mobiililaitteilla. Katsojat voivat katsella muita tuotteita napauttamalla hyllyä.
  6. Klikkaa Tallenna.
    • Jos olet aiemmin järjestänyt tuotteita tietyille videoille, näet kaksi vaihtoehtoa:
      • Tallenna videoille, joilla ei ole omaa esillepanoa: Uusi järjestys tallennetaan sellaisiin videoihin, joiden oheistuotehyllyä ei ole yksilöity.
      • Tallenna kaikille videoille: Korvaa kaikki videokohtaiset järjestykset ja asettaa uuden hyllyjärjestyksen vakioksi koko kanavalle.

Paluu automaattiseen järjestämiseen

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  5. Vedä ja pudota kaikki tiedostot takaisin varastoluetteloon tai tyhjennä valinnat.
  6. Klikkaa Tallenna.

Yksittäisten videoiden oheistuotehyllyn järjestäminen

Oletuksena videoiden ja kanavan oheistuotehyllyillä näytetään samat tuotteet samassa järjestyksessä. Voit kuitenkin myös valita ja järjestää enintään 12 tuotetta erikseen yksittäisille videoille.
Jos et valitse videoille erikseen tiettyä tuotejärjestystä, oheistuotteet järjestetään samalla tavalla koko kanavallasi.
Seuraavissa ohjeissa kerrotaan, miten voit valita tuotejärjestyksen yksittäisille videoille.

Näin järjestät yksittäisen videon oheistuotehyllyn

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa videota, jonka oheistuotehyllyn haluat yksilöidä.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  5. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  6. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  7. Vedä, pudota ja järjestä enintään 12 tuotetta. Laitteesta riippuen käyttäjälle saatetaan näyttää vähemmän tuotteita.
    • Tietokoneella: Ensimmäiset 4–5 tuotetta näytetään ja katsojat voivat liikuttaa hyllyä nähdäkseen lisää tuotteita.
    • Mobiililaitteella: Vain ensimmäinen tuote näytetään mobiililaitteilla. Katsojat voivat tarkastella muita tuotteita napauttamalla hyllyä.
  8. Klikkaa Valmis.
  9. Valitse oikeasta ylänurkasta Tallenna.

Paluu kanavakohtaiseen järjestämiseen

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa videota, josta haluat poistaa oheistuotehyllyn videokohtaisen yksilöinnin.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  5. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  6. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  7. Vedä ja pudota kaikki tiedostot takaisin varastoluetteloon tai tyhjennä valinnat.
  8. Klikkaa Tallenna.

Automaattiseen järjestämiseen paluu onnistuu kanavatasolla.

Oheistuotehyllyn yleiset kysymykset

Miten saan oheistuotteeni näkyviin hyllylle?

Kun luot tai muokkaat oheistuotteita virallisen jälleenmyyjäsi palvelussa ja lähetät ne YouTubeen, tarkastamme, että tuotteet ovat käytäntöjemme mukaisia. Tämä tarkastus kestää yleensä muutaman arkipäivän.
Mistä tiedän, ovatko oheistuotteeni tarkastettavana?
Näin näet oheistuotteidesi tarkastuksen tilan:
  1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortissa kohtaa Järjestä.
  5. Järjestä kohteet ‑paneelissa:
    • Tarkastettavana olevien tuotteiden kohdalla lukee Tarkastus käynnissä.
    • Jos tuotteen kohdalla ei ole tätä merkintää, se on tarkastettu ja valmis näytettäväksi hyllyllä.

En löydä kaikkia oheistuotteitani YouTube Studion betaversiosta

Jos jotkin oheistuotteesi puuttuvat Järjestä kohteet ‑paneelista, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi.