Oheistuotehyllyn ylläpito

Oheistuotehylly on paikka, jossa kelpoisuusehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat esitellä virallisia brändättyjä oheistuotteitaan YouTubessa. Hylly näkyy kelvollisten kanavien videosivulla, mutta ei välttämättä kaikilla videosivuilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan oheistuotehyllyn järjestämisestä ja vastataan käyttäjien tavallisimpiin kysymyksiin.

Katso täältä ohjeet oheistuotehyllyn käytön aloittamiseen.

Oheistuotehyllyn järjestäminen

Oheistuotehyllyllä voi näyttää katsojille enintään 12 tuotetta. Tuotteiden näyttöjärjestys määräytyy seuraavasti:

• Oletusarvoisesti jälleenmyyjäsi valitsee tuotteet ja niiden näyttöjärjestyksen, joka perustuu muun muassa tuotteen uutuuteen, myyntiin ja saatavuuteen.
  • Voit myös halutessasi muuttaa jälleenmyyjän oletusarvoista järjestystä oheistuotehyllyssäsi. Valitse enintään 12 tuotetta hyllylläsi näytettäväksi ja aseta ne haluamaasi järjestykseen joko koko kanavalle tai tiettyyn videoon.
Huom. Saatamme satunnaistaa oheistuotehyllyn järjestyksen pienelle katsojaryhmälle. Oheistuotteiden järjestyksen satunnaistaminen auttaa ymmärtämään katsojien tapaa käyttää oheistuotehyllyä ja sen mahdollista vaikutusta myyntiin.

Kanavan oheistuotehyllyn järjestäminen

Näin järjestät kanavasi oheistuotehyllyn

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  5. Vedä, pudota ja järjestä enintään 12 tuotetta. Laitteesta riippuen käyttäjälle saatetaan näyttää vähemmän tuotteita.
    • Tietokoneella: Ensimmäiset 4–5 tuotetta näytetään ja katsojat voivat liikuttaa hyllyä nähdäkseen lisää tuotteita.
    • Mobiililaitteella: Vain ensimmäinen tuote näytetään mobiililaitteilla. Katsojat voivat katsella muita tuotteita napauttamalla hyllyä.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Jos olet aiemmin järjestänyt tuotteita tietyille videoille, näet kaksi vaihtoehtoa:
    • Tallenna videoille, joilla ei ole omaa esillepanoa: Uusi järjestys tallennetaan sellaisille videoille, joiden oheistuotehyllyä ei ole yksilöity.
    • Tallenna kaikille videoille: Korvaa kaikki videokohtaiset järjestykset ja asettaa uuden hyllyjärjestyksen vakioksi koko kanavalle.

Paluu automaattiseen järjestämiseen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  5. Vedä ja pudota kaikki tiedostot takaisin varastoluetteloon tai tyhjennä valinnat.
  6. Klikkaa Tallenna.

Yksittäisten videoiden oheistuotehyllyn järjestäminen

Oletuksena videoiden ja kanavan oheistuotehyllyillä näytetään samat tuotteet samassa järjestyksessä. Voit kuitenkin myös valita ja järjestää enintään 12 tuotetta erikseen yksittäisille videoille.
Jos et valitse videoille erikseen tiettyä tuotejärjestystä, oheistuotteet järjestetään samalla tavalla koko kanavallasi.
Seuraavissa ohjeissa kerrotaan, miten voit valita tuotejärjestyksen yksittäisille videoille.

Näin järjestät yksittäisen videon oheistuotehyllyn

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa videota, jonka oheistuotehyllyn haluat yksilöidä.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  5. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  6. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  7. Vedä, pudota ja järjestä enintään 12 tuotetta. Laitteesta riippuen käyttäjälle saatetaan näyttää vähemmän tuotteita.
    • Tietokoneella: Ensimmäiset 4–5 tuotetta näytetään ja katsojat voivat liikuttaa hyllyä nähdäkseen lisää tuotteita.
    • Mobiililaitteella: Vain ensimmäinen tuote näytetään mobiililaitteilla. Katsojat voivat tarkastella muita tuotteita napauttamalla hyllyä.
  8. Klikkaa Valmis.
  9. Valitse oikeasta ylänurkasta Tallenna.

Paluu kanavakohtaiseen järjestämiseen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa videota, josta haluat poistaa oheistuotehyllyn videokohtaisen yksilöinnin.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  5. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  6. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  7. Vedä ja pudota kaikki tiedostot takaisin varastoluetteloon tai tyhjennä valinnat.
  8. Klikkaa Tallenna.

Automaattiseen järjestämiseen paluu onnistuu kanavatasolla.

Tuotteiden esitteleminen muualla kuin hyllyssä

Kanava-sivun Kauppa-välilehti

Kaikki kanavat, joilla on oheistuotehylly ja vähintään yksi hyllyllä näytettäväksi sopiva tuote, saavat Kauppa-välilehden käyttöönsä kanavasivulla. Tällä välilehdellä näytetään kaikki oheistuotehyllyllä tällä hetkellä näkyvät tuotteet. Voit lisätä linkin Kauppa-välilehdelle kommentteihin, kuvauksiin ja yhteisöpostauksiin kopioimalla ja liittämällä niihin sen URL-osoite.

Tuotteen kiinnittäminen livestriimiin

Jos kanavasi täyttää oheistuotehyllyn ehdot, voit striimauksen yhteydessä mainostaa yhtä tuotetta livesyötteesi yläosassa.

Oheistuotteiden kiinnittäminen livestriimiin

1. Aloita striimi Live-tapahtumien hallinnassa.
  2. Klikkaa livestriimin esikatselun alla olevaa Oheistuotteet-välilehteä.
  3. Valitse yksi tuote, jota haluat mainostaa > klikkaa ja vedä se Kiinnitetyt oheistuotteet ‑paneeliin > valitse Kiinnitä chattiin.
  4. Oheistuotteesi näytetään nyt livestriimin yläosassa.

Kiinnitetyn oheistuotteen irrottaminen livestriimistä

1. Siirry Live-tapahtumien hallintaan.
  2. Klikkaa livestriimin esikatselun alla olevaa Oheistuotteet-välilehteä.
  3. Valitse Irrota.

Ota kaikki irti kauppasi kuvauslinkeistä

Jos kanavallasi on oheistuotehylly, voit lisätä videoiden kuvauksiin linkin viralliseen oheistuotekauppaasi. Kun käyttäjä klikkaa linkkiä, hän voi esikatsella virallisia oheistuotteitasi suoraan YouTubessa. Näin katsojat voivat selata virallisia oheistuotteitasi keskeyttämättä videoiden katselua. Kun katsoja haluaa ostaa jonkin tuotteen, hän voi klikata linkkiä uudelleen ja siirtyä viralliseen kauppaasi ostoksia varten.

Oheistuotteet päätösruuduissa

Jos täytät oheistuotehyllyn vaatimukset, voit lisätä oheistuotteita päätösruutuihin. Tässä ohjeet:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Etsi video, jonka päätösruutuun haluat lisätä oheistuotteen ja sitten klikkaa Editointi.
  4. Lisää oheistuote näin:
    • Jos videossa on jo päätösruutu, klikkaa tyhjää kohtaa ja sitten Oheistuote.
    • Jos videossa ei ole päätösruutua, klikkaa Lisää päätösruutu ja sitten valitse haluamasi malli.
  5. Lisää oheistuotteen sisältävä päätösruutu haluamaasi kohtaan videolla.

Usein kysyttyä oheistuotehyllystä

Miten saan oheistuotteeni näkyviin hyllylle?

Kun luot tai muokkaat oheistuotteita virallisen jälleenmyyjäsi palvelussa ja lähetät ne YouTubeen, tarkastamme, että tuotteet ovat käytäntöjemme mukaisia. Tämä tarkastus kestää yleensä muutaman arkipäivän.
Mistä tiedän, ovatko oheistuotteeni tarkastettavana?
Näin näet oheistuotteidesi tarkastuksen tilan:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  5. Järjestä kohteet ‑paneelissa:
    • Tarkastettavana olevien tuotteiden kohdalla lukee Tarkastus käynnissä.
    • Jos tuotteen kohdalla ei ole tätä merkintää, se on tarkastettu ja valmis näytettäväksi hyllyllä.

En löydä kaikkia oheistuotteitani YouTube Studiosta

Jos jotkin oheistuotteesi puuttuvat Järjestä kohteet ‑paneelista, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi.

Miksi oheistuotehylly ei näy videossani?

Oheistuotehyllyä ei näytetä seuraavissa tapauksissa:

• Videosi on merkitty lapsille tehdyksi.
  • Videossasi on jo käytössä lipunmyynti- tai lahjoitustoiminto.
  • Videostasi on tehty tekijänoikeusvaatimus.
  • Katsoja on maantieteellisellä alueella, joka ei tue oheistuotehyllyä.
  • Katsoja katselee videota mobiililaitteen selaimella, älytelevisiosta tai pelikonsolilla.
  • Sinulla ei ole hyväksyttyjä, varastossa olevia oheistuotteita.