Oheistuotehyllyn ylläpito

Oheistuotehylly on paikka, jossa kelpoisuusehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat esitellä virallisia brändättyjä oheistuotteitaan YouTubessa. Hylly näkyy kelvollisten kanavien videosivulla, mutta ei välttämättä kaikilla videosivuilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan oheistuotehyllyn järjestämisestä ja vastataan käyttäjien tavallisimpiin kysymyksiin.

Katso täältä, miten saat oheistuotehyllyn käyttöösi.

Oheistuotehyllyn järjestäminen

Oheistuotehyllyllä voi näkyä enintään 12 tuotetta. Tuotteiden näkymisjärjestys määräytyy seuraavasti:

• Oletusarvona on, että jälleenmyyjä valitsee tuotteet ja niiden järjestyksen mm. uutuuden, myyntimäärien ja saatavuuden perusteella.
  • Voit myös halutessasi muuttaa jälleenmyyjän päättämää järjestystä. Valitse hyllylle enintään 12 tuotetta ja aseta ne haluamaasi järjestykseen tietyn videon tai koko kanavan osalta.
Huom. Saatamme satunnaistaa oheistuotehyllyn järjestyksen pienelle katsojamäärälle. Järjestyksen satunnaistaminen auttaa ymmärtämään, miten oheistuotehyllyyn reagoidaan ja miten tuotteiden järjestys vaikuttaa myyntiin.

Kanavan oheistuotehyllyn järjestäminen

Näin järjestät kanavasi oheistuotehyllyn

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  5. Vedä, pudota ja järjestä paikoilleen enintään 12 tuotetta. Joillakin laitteilla tuotteita näkyy vähemmän kerralla kuin toisilla.
    • Tietokoneella: Ensimmäiset 4–5 tuotetta ovat näkyvillä, ja katsojat voivat liikuttaa hyllyä nähdäkseen lisää.
    • Mobiililaitteella: Vain ensimmäinen tuote on näkyy mobiililaitteilla. Katsojat voivat nähdä muut tuotteet napauttamalla hyllyä.
  6. Klikkaa Tallenna.
    • Jos olet aiemmin järjestänyt tuotteita tiettyjen videoiden yhteyteen, näet kaksi vaihtoehtoa:
      • Tallenna videoihin, joissa on käytössä oletusjärjestys: Uusi järjestys tallennetaan sellaisten videoiden yhteyteen, joihin tuotejärjestystä ei ole määritelty.
      • Tallenna kaikkiin videoihin: Korvaa kaikki videokohtaiset järjestykset ja asettaa uuden tuotejärjestyksen vakioksi koko kanavalle.

Paluu automaattiseen järjestämiseen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  5. Vedä ja pudota kaikki tiedostot takaisin varastoon tai tyhjennä valinnat.
  6. Klikkaa Tallenna.

Yksittäisten videoiden oheistuotehyllyn järjestäminen

Videoiden ja kanavan oheistuotehyllyillä näkyy oletusarvoisesti samat tuotteet samassa järjestyksessä. Voit kuitenkin valita yksittäisiin videoihin haluamasi järjestyksen jopa 12 tuotteelle.
Jos et valitse erikseen tiettyä tuotejärjestystä, järjestys on sama kuin koko kanavallasi.
Seuraavissa ohjeissa kerrotaan, miten tuotejärjestys yksittäisille videoille valitaan.

Näin järjestät yksittäisen videon oheistuotehyllyn

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmalta Sisältö.
  3. Klikkaa videota, jonka oheistuotehyllyä haluat muokata.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  5. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  6. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  7. Vedä, pudota ja järjestä paikoilleen enintään 12 tuotetta. Joillakin laitteilla tuotteita näkyy vähemmän kerralla kuin toisilla.
    • Tietokoneella: Ensimmäiset 4–5 tuotetta ovat näkyvillä, ja katsojat voivat liikuttaa hyllyä nähdäkseen lisää.
    • Mobiililaitteella: Vain ensimmäinen tuote on näkyy mobiililaitteilla. Katsojat voivat nähdä muut tuotteet napauttamalla hyllyä.
  8. Klikkaa Valmis.
  9. Valitse oikeasta ylänurkasta Tallenna.

Paluu kanavatason järjestykseen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmalta Sisältö.
  3. Klikkaa videota, josta haluat poistaa videokohtaisen tuotejärjestyksen.
  4. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  5. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  6. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  7. Vedä ja pudota kaikki tiedostot takaisin varastoon tai tyhjennä valinnat.
  8. Klikkaa Tallenna.

Jos haluat automaattisen järjestyksen takaisin, se onnistuu vaihtamalla asetuksia kanavatasolla.

Tuotteiden esitteleminen muualla kuin hyllyssä

Kanava-sivun Kauppa-välilehti

Kanavat, joiden yhteydessä on oheistuotehylly ja joilla on vähintään yksi hyllylle soveltuva tuote, saavat automaattisesti Kauppa-välilehden kanavasivulleen. Kauppa-välilehti esittelee kaikki oheistuotehyllyllä sillä hetkellä näkyvät tuotteet. Voit lisätä Kauppa-linkin kommentteihin, kuvauksiin ja yhteisöpostauksiin kopioimalla ja liittämällä.
Tuotteen kiinnittäminen livestriimiin
Jos kanavasi täyttää oheistuotehyllyn ehdot, voit striimauksen yhteydessä mainostaa yhtä tuotetta livesyötteesi yläosassa.

Oheistuotteiden kiinnittäminen livestriimiin

1. Aloita striimi Live-tapahtumien hallinnassa.
  2. Klikkaa livestriimin esikatselun alla olevaa Oheistuotteet-välilehteä.
  3. Valitse yksi tuote, jota haluat mainostaa > klikkaa ja vedä se Kiinnitetyt oheistuotteet ‑paneeliin > valitse Kiinnitä oheistuote.
  4. Oheistuotteesi näytetään nyt livestriimin yläosassa.

Kiinnitetyn oheistuotteen irrottaminen livestriimistä

1. Siirry Live-tapahtumien hallintaan.
  2. Klikkaa livestriimin esikatselun alla olevaa Oheistuotteet-välilehteä.
  3. Valitse Irrota.
Live-chatissa lähetetään ilmoitus ostoksesta, jos käyttäjä klikkaa kiinnitettyä tuotetta. Ilmoitus lähetetään myös, jos käyttäjä klikkaa muita oheistuotetoimintoja Teespringiä hyödyntävällä kanavalla ja tekee ostoksen Teespringin kautta kanavan YouTube-livestriimin aikana.

Hyödynnä tuotekuvauslinkkejä paremmin

Jos kanavallasi on oheistuotehylly, voit lisätä videoiden kuvauksiin linkin viralliseen oheistuotekauppaasi. Kun käyttäjä klikkaa linkkiä, hän voi esikatsella virallisia oheistuotteitasi suoraan YouTubessa. Näin katsojat voivat selata virallisia oheistuotteitasi keskeyttämättä videoiden katselua. Halutessaan ostaa jonkin tuotteen katsoja voi klikata linkkiä uudelleen ja siirtyä viralliseen kauppaasi ostoksia varten.

Oheistuotteet päätösruuduissa

Jos oheistuotehylly on jo käytössä, voit lisätä oheistuotteita myös päätösruutuihin. Tässä ohjeet:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Etsi video, jonka päätösruutuun haluat lisätä oheistuotteen ja sitten klikkaa Editointi.
  4. Lisää oheistuote näin:
    • Jos videossa on jo päätösruutu, klikkaa tyhjää kohtaa ja sitten Oheistuote.
    • Jos videossa ei ole päätösruutua, klikkaa Lisää päätösruutu ja sitten valitse haluamasi malli.
  5. Lisää oheistuotteen sisältävä päätösruutu haluamaasi kohtaan videolla.

Usein kysyttyä oheistuotehyllystä

Miten saan oheistuotteeni näkyviin hyllylle?

Kun olet valinnut ja luonut oheistuotteet virallisen jälleenmyyjäsi kanssa ja lähettänyt tiedot YouTubelle, tarkastamme, että tuotteet ovat käytäntöjemme mukaisia. Tämä tarkastus kestää yleensä muutaman arkipäivän.
Mistä tiedän, ovatko oheistuotteeni tarkastettavana?
Näin näet oheistuotteidesi tarkastuksen tilan:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Oheistuotteet-välilehteä. Tämä valinta on näkyvissä vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa tilakortista kohtaa Järjestä.
  5. Järjestä kohteet ‑paneelissa:
    • Tarkastettavana olevien tuotteiden kohdalla lukee Tarkastus käynnissä.
    • Jos tuotteen kohdalla ei ole tätä merkintää, se on tarkastettu ja valmis näytettäväksi hyllyllä.

En löydä kaikkia oheistuotteitani YouTube Studiosta

Jos jotkin oheistuotteesi puuttuvat Järjestä kohteet ‑paneelista, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi.

Miksi oheistuotehylly ei näy videoni yhteydessä?

Oheistuotehylly ei näy seuraavissa tapauksissa:

• Videosi on merkitty lapsille tehdyksi.
  • Videossasi on jo käytössä lipunmyynti- tai lahjoitustoiminto.
  • Videostasi on tehty tekijänoikeusvaatimus.
  • Katsoja ei ole alueella, jossa oheistuotehylly on saatavilla.
  • Katsoja katselee videota mobiililaitteen selaimella, älytelevisiosta tai pelikonsolilla.
  • Sinulla ei ole hyväksyttyjä, varastossa olevia oheistuotteita.