Uuden videon ensiesityksen luominen

YouTuben ensiesitysten ansiosta sinä ja yleisösi voitte kokea upouuden videon yhdessä, reaaliaikaisesti. Luo pöhinää ensiesityksen ympärille jakamalla katselusivu, jonka kautta katsojat voivat asettaa itselleen muistutuksen, chattailla ja jättää kommentteja.

YouTuben ensiesitykset

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Ensiesityksen luominen

Ensiesityksen voi katsoa millä tahansa alustalla, esimerkiksi tietokoneella, iPhone-, iPad- ja Android-laitteella tai mobiiliselaimella.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen studio.YouTube.com.
  2. Klikkaa yläreunasta Luo ja sitten Lataa videoita.
    Huom. Ensiesitykset eivät tue Shorts-videoita.
  3. Valitse ladattava video ja lisää sen tiedot.
    Huom. Ensiesitykset eivät tue 360-/VR180-videoita tai yli 1080p:n tarkkuutta.
  4. Jos haluat näyttää ensiesityksen heti, klikkaa Tallenna tai julkaise ja sitten Julkinen ja sitten Näytä ensiesitys saman tien. Videon ensiesitys alkaa, kun video on käsitelty.
    Jos haluat ajoittaa ensiesityksen myöhemmäksi, klikkaa Ajoita ja sitten lisää päivämäärä ja kellonaika ja sitten ja valitse Näytä ensiesityksenä.
  5. Voit valita laskurin teeman ja pituuden klikkaamalla Määritä ensiesitys.
  6. Klikkaa Valmis tai Ajoita.

Vinkki: Voit luoda ensiesityksen myös ladatessasi videon YouTube-sovelluksesta. Valitse Tee videosta ensiesitys "Valitse näkyvyys" ‑sivulta.

Mitä tapahtuu, kun luon ensiesityksen?

Ennen ensiesityksen alkamista

Ensiesitykselle luodaan julkinen katselusivu. Voit jakaa katselusivun URL-osoitteen, sillä se on julkinen jo ennen ensiesityksen alkua. Ensiesitykset näkyvät YouTubessa samoin kuin tavalliset videotkin. Ne voi nähdä haussa, etusivulla ja videosuosituksissa.

Kuka tahansa voi avata katselusivun ja tilata ilmoituksen, kirjoittaa kommentin tai chattailla (myös Super Chat ‑viesteillä, jos ne ovat käytössä). Jos olet lisännyt trailerin, se näkyy katselusivulla.

Huom. Jos tililläsi on varoitus yhteisösääntöjen rikkomisesta, ensiesitystä ei julkaista rangaistusjakson aikana. Ensiesitys on asetettu yksityiseksi rangaistusjakson ajaksi, ja sinun on ajoitettava se uudelleen, kun jäädytys poistuu. Katso, millä periaatteilla varoituksia yhteisösääntöjen rikkomisesta annetaan.

Katselusivun yleiskatsaus

Näet ensiesityksen lähtölaskennan ja Aseta muistutus ‐vaihtoehdon klikkaamalla chatin vasemmalla puolella olevaa nuolta.

Ensiesityksen aikana

Lähtölaskentateema käynnistyy valittuna aikana. Jos ensiesityksen alkamisajaksi on asetettu klo 12, lähtölaskenta alkaa hetkeä ennen sitä. Lähtölaskennan loputtua video näkyy livenä kaikille katsojille. Katsojat voivat palata videossa aiempaan ajankohtaan mutta eivät siirtyä live-esitystä myöhempään kohtaan.

Voit olla yhteydessä katsojiin kommenttien ja livechatin kautta.

Ensiesityksen jälkeen

Kun ensiesitys on päättynyt, video jää kanavallesi tavallisena latauksena. Lähtölaskentateema poistuu videosta. Chatin uudelleentoisto on tarjolla katsojille, jotka haluavat nähdä ensiesityksen aikaisen chatin.

Voit katsoa ensiesityksen tulokset YouTube Studion tilasto-osiosta. Ensiesityksen katselukerrat lisätään myöhemmin videon katselukertoihin.

Katso ensiesitysvinkkejä sisällöntuottajille.

Vinkkejä

Voit muokata ensiesitystä valitsemalla haluamasi lähtölaskentateeman, kaupallistamalla ensiesityksen tai lisäämällä katselusivulle trailerin, joka näkyy ennen ensiesityksen alkua.
Ohjaa katsojat livestriimiisi Live Redirectin avulla.
Nostata kiinnostusta ohjaamalla yleisö livestriimistä ensiesitykseen.
Jaa ensiesityksen katselusivun URL-osoite somessa.
Aseta ensiesitys kanavan traileriksi. Katso, miten voit muuttaa kanavan asettelua.
Kehota katsojia tilaamaan muistutus kirjoittamalla kommentti tai chat-viesti katselusivullesi. Muistutuksen tilanneet saavat ensimmäisen ilmoituksen noin 30 minuuttia ennen ensiesityksen alkua ja toisen esityksen alkaessa.

Haluatko lisää vinkkejä ensiesityksen luomiseen?
Lataa ensiesitysopas.