Je account koppelen om in-game-beloningen te verdienen

Koppel je Google-account aan een partneraccount en verdien in-game-beloningen door bepaalde livestreams op YouTube te bekijken.

Opmerking: Voor sommige games op Android kun je beloningen verdienen door je account te koppelen aan Google Play Games. Wil je weten hoe je in dat geval je accounts koppelt en beloningen verdient? Bekijk dan deze pagina.

Je accounts koppelen

Je kunt een beloningspartner koppelen via Instellingen. Koppelen kan ook vanaf de weergavepagina van elke livestream die in aanmerking komt voor beloningen.

Koppelen via Instellingen

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar je profielfoto  en selecteer Instellingen .
  3. Ga naar het gedeelte Gekoppelde apps.
  4. Klik op KOPPELEN naast de partner die je wilt koppelen.
    1. Als je nog geen account hebt, volg je de instructies op de partnerwebsite om er een te maken. Begin daarna bij stap 2.
  5. Volg de stappen om in te loggen op je partneraccount.

Koppelen via de weergavepagina

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar een livestream die in aanmerking komt voor beloningen.
  3. Ga naar de weergavepagina en klik onder de speler op BELONINGEN .
  4. Volg de stappen om in te loggen op je partneraccount.

Tip: Als er niets gebeurt als je Koppelen selecteert, moet je misschien pop-ups van YouTube toestaan.

Als je je account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door geschikte livestreams te bekijken. Ga naar het gedeelte Partneraccounts hieronder voor meer informatie over geschikte streams.

Je accounts ontkoppelen

Je kunt je Google-account ontkoppelen van een gekoppelde partner via Instellingen. Ontkoppelen kan ook vanaf de weergavepagina van elke livestream die in aanmerking komt voor beloningen.

Ontkoppelen via Instellingen

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik op je profielfoto  en selecteer Instellingen .
  3. Ga naar het gedeelte Gekoppelde apps.
  4. Klik op ONTKOPPELEN naast de partner die je wilt ontkoppelen.

Ontkoppelen via de weergavepagina

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar een geschikte livestream.
  3. Op de weergavepagina klik je onder de speler op GEKOPPELD .
  4. Klik op ONTKOPPELEN.

Opmerking: Nadat je je accounts hebt ontkoppeld, kom je niet meer in aanmerking voor beloningen als je geschikte livestreams bekijkt. Onze partners kunnen informatie over je kijksessies bewaren, ook nadat je je accounts hebt ontkoppeld. Ga naar je partneraccount om je gegevens te beheren.

Partneraccounts

Als je een bepaalde mobiele game hieronder niet kunt vinden, maakt die game misschien deel uit van de Google Play Games-integratie.

Activision
Activision is de maker van Call of Duty. Als je je Activision-account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde livestreams van Call of Duty te bekijken.
Epic Games
Epic Games is de maker van Fortnite. Nadat je je Fortnite-account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde Fortnite World Cup-content te bekijken.
Garena
Garena is de maker van Free Fire.Nadat je je Garena Free Fire-account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde content van Garena Free Fire te bekijken.
Knives Out
NetEase is de maker van Knives Out. Nadat je je Knives Out-account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde officiële livestreams van Knives Out te bekijken.
MLBB
Moonton is de maker van Mobile Legends: Bang Bang (MLBB). Nadat je je MLBB-account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde livestreams van MLBB te bekijken.
PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG)
PUBG Corporation is de maker van PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS. Nadat je je account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde livestreams te bekijken.
PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile)
Tencent is de maker van PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) Mobile.Nadat je je account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde livestreams van PUBG Mobile te bekijken.
Riot Games
Riot Games is de maker van League of Legends, Legends of Runeterra en Teamfight Tactics. Nadat je je account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde livestreams te bekijken.
Supercell

Supercell is de maker van Clash Royale. Nadat je je Supercell-account hebt gekoppeld, kom je in aanmerking voor beloningen door bepaalde livestreams van Clash Royale/Clash Royale League te bekijken.

Veelgestelde vragen

Ik heb mijn accounts gekoppeld en ik bekijk een livestream die in aanmerking komt voor beloningen. Waarom krijg ik niets?

Onze partners bepalen uiteindelijk welke in aanmerking komende kijkers beloningen ontvangen op basis van de regels voor elke stream. De regels kunnen per partner verschillen.
Als je in aanmerking wilt komen, moeten je accounts gekoppeld zijn en moet je de stream op je computer, in de mobiele YouTube-app of op onze mobiele website bekijken. Je komt niet aanmerking voor beloningen als je de stream cast of deze bekijkt via een ingesloten speler of de YouTube Smart TV-app.
Bij de afspeelinstellingen van de video kun je controleren of de video in aanmerking komt. Als dat zo is, vind je hier namelijk een optie om de status van je gekoppelde account te bekijken.
Zorg dat je op Android of iOS de nieuwste versie van YouTube gebruikt.

Hoe weet ik of ik iets heb gekregen?

Voor Google Play Games-accounts: Je krijgt een bevestigingsmail of een Play Games-melding met instructies over hoe je beloningen verzilvert. Ga naar het Helpcentrum van Google Play voor meer informatie.
Voor andere partneraccounts: Als je een beloning hebt verdiend, komt deze in je game-account bij de partner terecht. Het kan een dag duren voordat beloningen zichtbaar zijn. Meer informatie vind je op de partnerwebsite.

Is deze functie beschikbaar op mobiele apparaten?

Beloningen zijn beschikbaar op een computer, in de mobiele app, op onze mobiele website m.youtube.com en als je kijkt met scherm-in-scherm. Je komt niet in aanmerking voor beloningen als je via een ingesloten speler kijkt.
Ik kan mijn account niet koppelen. Wat moet ik doen?
Controleer eerst of je ingelogd bent. Mogelijk moet je pop-ups in je browser toestaan om je accounts te kunnen koppelen. Als je geen koppeling kunt maken in Safari, probeer je het in een andere browser.
Opmerking: Je kunt alleen persoonlijke accounts koppelen, geen merkaccounts. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op een persoonlijk account als je probeert te koppelen.
Als het publiek van een video is ingesteld als gemaakt voor kinderen, kun je je account niet koppelen.

Ik heb een bericht gekregen dat mijn accounts gekoppeld zijn, maar ze worden niet als gekoppeld weergegeven. Kan ik nog steeds beloningen krijgen?

Soms is er een vertraging tussen het moment waarop je accounts worden gekoppeld en het moment waarop ze als gekoppeld worden weergegeven.
Ga naar deze pagina om te checken of je accounts zijn gekoppeld. Op deze pagina zie je alle services waaraan je account is gekoppeld. Je kunt er ook services ontkoppelen.
Als je accounts op deze pagina als gekoppeld worden weergegeven, kom je in aanmerking voor beloningen.
Als je accounts niet als gekoppeld worden weergegeven, kun je ze ontkoppelen en dan opnieuw koppelen.

Ik wil mijn accounts ontkoppelen, maar ze worden nog steeds als gekoppeld weergegeven. Waarom?

Soms is er een vertraging tussen het moment waarop je accounts worden ontkoppeld en het moment waarop ze als ontkoppeld worden weergegeven.
Ga naar deze pagina om te controleren of je accounts zijn ontkoppeld. Als een service niet op deze pagina staat, is je account niet meer aan deze service gekoppeld.

Wat voor informatie deelt Google met mijn game-account als ik dit account koppel?

Als je je account aan YouTube hebt gekoppeld, deelt YouTube je kijkinformatie en kan de partner algemene accountgegevens delen met Google of YouTube. Zo weten we welke accounts in aanmerking komen voor beloningen.
Opmerking: Als je account is gekoppeld aan Google Play Games, ga je naar het Helpcentrum van Google Play om meer te weten te komen over de informatie die wordt gedeeld.