Vapenpolicy

Våra kreatörers, tittares och partners säkerhet är vår högsta prioritet. Vi behöver er för att kunna skydda den här unika och levande communityn. Det är viktigt att du förstår våra riktlinjer för communityn och vilken roll de spelar i vårt gemensamma ansvar att se till att YouTube är säkert. Se till att du läser policyn nedan noggrant.den här sidan finns en fullständig lista med våra riktlinjer.
Innehåll som är avsett att sälja skjutvapen, med anvisningar för hur man tillverkar skjutvapen, ammunition och vissa tillbehör, eller med anvisningar om hur man installerar de här tillbehören, är inte tillåtet på YouTube. YouTube får inte användas som plattform för att sälja skjutvapen eller tillbehör som de som anges nedan. YouTube tillåter inte livestreamar som visar någon som håller i, hanterar eller transporterar ett vapen.

Vad det innebär för dig

Om du lägger upp innehåll

Lägg inte upp innehåll på YouTube om syftet är något av följande:

• sälja skjutvapen eller tillbehör till skjutvapen via direktförsäljning (försäljning av privatpersoner) eller länka till webbplatser som säljer sådana föremål Sådana tillbehör kan vara:
    • tillbehör som gör att ett skjutvapen kan simulera automateld
    • tillbehör som omvandlar skjutvapen till automatvapen, till exempel så kallade ”bump stocks”, gatling-utlösare, automatiska avlösare och omvandlingssatser
    • magasin med hög kapacitet eller bälten som rymmer mer än 30 patroner
  • ge anvisningar om tillverkning av något av följande:
    • skjutvapen
    • ammunition
    • magasin med hög kapacitet
    • hemmagjorda ljuddämpare
    • tillbehör som gör att ett skjutvapen kan simulera automateld
    • tillbehör som omvandlar skjutvapen till automatvapen, till exempel så kallade ”bump stocks”, gatling-utlösare, automatiska avlösare och omvandlingssatser
  • ge anvisningar för hur man omvandlar ett skjutvapen till automatvapen eller simulerar automateld
  • ge anvisningar för hur man installerar ovan nämnda tillbehör eller modifieringar

Observera att det här inte är en fullständig lista.

Exempel

Här är några exempel på sådant som inte är tillåtet på YouTube.

• Länkar i en videos titel eller beskrivning till webbplatser där skjutvapen eller tillbehör som nämns ovan säljs. Du kan länka till webbplatser där sådana föremål diskuteras eller recenseras, så länge de inte säljer dem direkt.
  • Visa ett skjutvapen med avsikt att sälja det privat. Du får heller inte uppge säljarens telefonnummer, e-postadress eller annan kontaktinformation.
  • Ge användare detaljerade anvisningar för hur man slutför en ”lower receiver” i tillverkningen av ett skjutvapen.
  • Visa användare hur man tillverkar en ljuddämpare av föremål som ficklampor, oljekannor eller ”solvent traps”.
  • Visa användare hur man installerar en ”bump stock” eller ett jämförbart tillbehör som byggts för att simulera automateld.
  • Livestreamar där någon håller i eller hanterar ett vapen, oavsett om de avfyrar det eller inte. Obs! Det här inkluderar inte vapen i tv-spel.
  • Livestreamar där någon transporterar vapen från en plats till en annan, till exempel genom att bära dem eller med bil, lastbil eller annat fordon. Obs! Det här inkluderar inte vapen i tv-spel.

Kom ihåg att detta bara är några exempel. Lägg inte upp innehåll om du tror att det kan bryta mot denna policy.

Vad händer om innehåll bryter mot den här policyn?

Om ditt innehåll bryter mot den här policyn tar vi bort innehållet och skickar ett e-postmeddelande till dig. Om vi inte kan verifiera att länken du lägger upp är säker kan vi ta bort den. Observera att otillåtna webbadresser som läggs upp i själva videon eller i videons metadata kan leda till att videon tas bort.

Om det är första gången du bryter mot våra riktlinjer för communityn får du troligen en anmärkning på kanalen utan påföljder. Du får möjlighet att genomföra en policyutbildning så att anmärkningen kan upphöra att gälla efter 90 dagar. Om du bryter mot samma policy inom de 90 dagarna löper anmärkningen inte ut och kanalen får en varning. Om du bryter mot en annan policy efter att du har slutfört utbildningen får du ytterligare en anmärkning.

Om du får tre varningar inom 90 dagar sägs din kanal upp. Läs mer om vårt varningssystem.

Vi kan säga upp din kanal eller ditt konto vid upprepade brott mot riktlinjerna för communityn eller användarvillkoren. Vi kan även säga upp din kanal eller ditt konto vid enstaka fall av allvarlig otillåten användning, eller om kanalens syfte i sig är ett brott mot våra policyer. Vi kan förhindra att personer som begått flera överträdelser gör policyutbildningar i framtiden. Läs mer om uppsägningar av kanaler och konton.

Om du hittar innehåll som strider mot policyn får du gärna rapportera det. Här hittar du anvisningar för hur du rapporterar brott mot våra riktlinjer för communityn. Om du hittar flera videor eller kommentarer du vill rapportera kan du rapportera kanalen.