Beleid tegen vuurwapens

De veiligheid van onze creators, kijkers en partners heeft onze hoogste prioriteit. We hebben jullie hulp nodig om deze unieke en levendige community te beschermen. Het is belangrijk dat je begrijpt wat de Communityrichtlijnen inhouden en welke rol ze spelen in onze gedeelde verantwoordelijkheid om YouTube veilig te houden. Neem de tijd om het beleid hieronder zorgvuldig door te lezen. Je kunt ook naar deze pagina gaan voor een volledige lijst van onze richtlijnen.
Content die is bedoeld om vuurwapens te verkopen, om kijkers te informeren over het maken van vuurwapens, munitie en bepaalde accessoires of om kijkers te informeren over hoe ze die accessoires kunnen installeren, is niet toegestaan op YouTube. YouTube mag niet worden gebruikt als platform om de hieronder vermelde vuurwapens of accessoires te verkopen. YouTube verbiedt ook livestreams waarin iemand een vuurwapen vasthoudt, gebruikt of vervoert.

Wat dit voor jou betekent

Als je content post

Plaats geen content op YouTube als het doel is om een of meer van de volgende zaken te doen:

• Vuurwapens of bepaalde accessoires voor vuurwapens verkopen, of het nu gaat om rechtstreekse verkoop (bijvoorbeeld privéverkoop door individuen) of om links naar sites waarop deze artikelen te koop zijn. Deze accessoires zijn bijvoorbeeld:
    • accessoires waarmee een vuurwapen automatisch vuren kan simuleren,
    • accessoires waarmee een vuurwapen tot automatisch wapen kan worden omgebouwd, zoals bump stocks, Gatling-trekkers, pallen voor aanvalsgeweren of ombouwpakketten,
    • magazijnen met een grote capaciteit of kogelriemen voor meer dan 30 schoten.
  • Instructies geven voor de fabricage van:
    • vuurwapens,
    • munitie,
    • magazijnen met een grote capaciteit,
    • zelfgemaakte geluiddempers/knaldempers,
    • accessoires waarmee een vuurwapen automatisch vuren kan simuleren,
    • accessoires waarmee een vuurwapen tot automatisch wapen kan worden omgebouwd, zoals bump stocks, Gatling-trekkers, automatische pallen die in een vuurwapen kunnen worden geplaatst of ombouwpakketten.
  • Instructies geven voor de ombouw van een vuurwapen tot automatisch wapen of tot een wapen dat automatisch vuren simuleert.
  • Instructies geven voor het plaatsen van de bovengenoemde aanpassingen of accessoires.

Let op: Dit is geen volledige lijst.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van content die niet is toegestaan op YouTube.

• Links in de titel of beschrijving van je video naar sites waar vuurwapens of de hierboven genoemde accessoires worden verkocht. Je kunt linken naar sites die deze items bespreken of beoordelen, op voorwaarde dat die sites deze artikelen niet rechtstreeks verkopen.
  • Een vuurwapen weergeven met de bedoeling om dat vuurwapen via privéverkoop te verkopen. Dit omvat het opgeven van het telefoonnummer, het e-mailadres of andere contactgegevens van de verkoper.
  • Gebruikers stapsgewijze instructies laten zien voor het monteren van een onderframe om een vuurwapen te fabriceren.
  • Gebruikers laten zien hoe ze een geluiddemper kunnen maken van een zaklantaarn, olieblik, reservoir voor oplosmiddel of andere onderdelen.
  • Gebruikers laten zien hoe ze een bump stock kunnen installeren, of een vergelijkbaar accessoire dat is gebouwd om gesimuleerd automatisch vuren mogelijk te maken.
  • Livestreams waarin iemand een vuurwapen vasthoudt of gebruikt, ongeacht of het wordt afgevuurd. Opmerking: Dit geldt niet voor vuurwapens in videogames.
  • Livestreams waarin iemand vuurwapens van de ene naar de andere plek vervoert, bijvoorbeeld door ze te dragen of mee te nemen in een auto, vrachtwagen of ander voertuig. Opmerking: Dit geldt niet voor vuurwapens in videogames.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Post geen content als je denkt dat deze dit beleid schendt.

Wat er gebeurt als content dit beleid schendt

Als je content dit beleid schendt, verwijderen we de content en sturen we je een e-mail om je dit te laten weten. Als we niet kunnen verifiëren dat een link die je plaatst veilig is, kunnen we de link verwijderen. URL's die het beleid schenden en gepost zijn in de video of in de metadata van de video kunnen ertoe leiden dat de video wordt verwijderd.

Als dit de eerste keer is dat je onze Communityrichtlijnen schendt, krijg je waarschijnlijk een melding, maar nemen we geen maatregelen tegen je account. Je kunt dan een beleidstraining volgen, zodat de melding na 90 dagen vervalt. Als hetzelfde beleid binnen die 90 dagen weer wordt geschonden, vervalt de melding niet en krijgt je kanaal een waarschuwing. Als je na de training een ander beleid schendt, krijg je weer een melding.

Als je 3 waarschuwingen binnen 90 dagen krijgt, wordt je kanaal beëindigd. Meer informatie over ons waarschuwingssysteem

We kunnen je kanaal of account beëindigen vanwege herhaaldelijke schendingen van de Communityrichtlijnen of Servicevoorwaarden. We kunnen je kanaal of account ook beëindigen vanwege een afzonderlijk geval van ernstig misbruik of als het kanaal vooral content bevat die ons beleid schendt. Creators die herhaaldelijk ons beleid schenden, kunnen op een gegeven moment uitgesloten worden van beleidstrainingen. Meer informatie over kanaal- of accountbeëindiging

Meld het als je content tegenkomt die dit beleid schendt. Ontdek hier meer informatie over het melden van schendingen van onze Communityrichtlijnen. Als je meerdere video's of reacties wilt melden, kun je het kanaal melden.