Superchatt och IFTTT

IFTTT (If This, Then That) är en kostnadsfri, webbaserad tjänst från tredje part som sammankopplar olika appar, tjänster och enheter. Innehållsskapare kan använda IFTTT med Superchatt, så att verkliga åtgärder utlöses när tittare köper Superchattmeddelanden i livestreamar.

Tävlingsvillkor

För att aktivera den här funktionen måste du:

Hur fungerar integrationen?

När du har anslutit ditt YouTube-konto till IFTTT kan du länka anslutna appar, tjänster och enheter med Superchatt. Då kan dina tittare som köper Superchattmeddelanden utlösa verkliga åtgärder under din livestream.
Åtgärderna utlöses av applets. Applets kopplar ihop onlinetjänster som Google Drive och sociala medier eller internetanslutna enheter som smarta lampor eller strömbrytare med Superchatten. Här hittar du exempel på applets och mer information om IFTTT.

Behöver jag köpa något?

Det beror på vilken typ av interaktion du vill skapa för dina tittare. Vissa kräver att du köper en internetansluten enhet. Men i vissa fall kan du använda internetanslutna enheter som du redan äger.
Vi har valt ut några interaktioner som är relevanta för Superchatt. Du kan också skapa egna. Du måste bara se till att appen, tjänsten eller enheten fungerar med IFTTT.

Hur aktiverar jag den?

Först måste du ansluta din YouTube-kanal till IFTTT.
  1. Skapa ett IFTTT-konto om du inte redan har ett.
  2. Anslut till YouTube med samma YouTube-konto och kanal som du använder för livestreamar.
När dina konton är anslutna kan du skapa interaktioner genom att skapa en applet som utlöser åtgärder i IFTTT, eller använda en befintlig, publicerad applet.
  1. Gå till ifttt.com/create.
  2. Klicka på +this.
  3. Välj YouTube-logotypen.
  4. Följ anvisningarna för att ansluta ditt YouTube-konto.
  5. Välj New Super Chat Message (Nytt Superchattmeddelande) som utlösare och välj vilken färgnivå du vill använda.
  6. Klicka på +that och välj en tjänst för åtgärden.
  7. Följ anvisningarna för att ansluta tjänsten och välj åtgärd.
  8. Granska din applet och klicka på Finish (Slutför).

Testa Superchatten

När du har skapat dina applets måste du testa dem. Du behöver inte skicka Superchattmeddelanden till dig själv. Du testar enklast din applet via e-post. Så här testar du.
  1. Gå till ifttt.com/create.
  2. Klicka på +this.
  3. Välj YouTube-logotypen.
  4. Följ anvisningarna för att ansluta ditt YouTube-konto.
  5. Välj email (e-post) som utlösare och Send IFTTT any email (Skicka e-postmeddelande till IFTTT) som utlösare.
  6. Klicka på +that och välj en tjänst för åtgärden.
  7. Följ anvisningarna för att ansluta tjänsten och välj åtgärd.
  8. Granska din applet och klicka på Finish (Slutför).
  9. Skicka ett e-postmeddelande till IFTTT:s e-post. Din applet bör utlösas inom några sekunder.
Innehållsskapare och tittare måste följa YouTubes användarvillkor och riktlinjer för communityn. De måste också följa upphovsrätten och skydda andras sekretessrättigheter.

Felsökning

Om din applet inte fungerar kan det vara problem med utlösaren, åtgärden eller själva IFTTT. Prova följande om du har problem.
  • Se till att dina enheter är påslagna och anslutna till internet.
  • Kontrollera ditt aktivitetsflöde på IFTTT. Där ser du statusen för varje körning av en utlösare på dina applets och eventuella fel.

Läs fler felsökningstips.