Använd IFTTT när du genererar intäkter

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du skapa roliga upplevelser för tittarna med hjälp av IFTTT (en webbaserad tjänst från tredje part som sammankopplar olika appar, tjänster och enheter).

Du kan använda IFTTT-appletar för att automatiskt utlösa verkliga aktiviteter under en livestream. IFTTT kan känna igen betalande fans och hantera din community. IFTTT har många unika och roliga interaktioner och fungerar för närvarande med följande funktioner för intäktsgenerering på YouTube:

• Super ChatÅtgärder utlöses när tittarna köper Super Chat-meddelanden.
  • KanalmedlemskapÅtgärder utlöses när tittarna blir kanalmedlemmar.

Vanliga frågor om IFTTT

Hur fungerar integreringen?

När du har anslutit din YouTube-kanal till IFTTT kan du länka anslutna appar, tjänster och enheter med Super Chat och kanalmedlemskap. Tittare som köper Super Chat eller går med som kanalmedlemmar under en livestream kan utlösa verkliga åtgärder.
Appletar länkar Super Chat och kanalmedlemskap till
  • onlinetjänster som Google Drive och plattformar för sociala medier
  • internetanslutna enheter som smarta lampor eller smarta klockor.
Ta reda på vilka appletar för Super Chat och appletar för kanalmedlemskap som är tillgängliga och läs mer om IFTTT.

Måste jag köpa något?

Det beror på vilken typ av interaktion du vill skapa för dina tittare. Vissa kräver att du köper en internetansluten enhet. Men i vissa fall kan du använda internetanslutna enheter som du redan äger.
Vi har valt ut några interaktioner som är relevanta för Super Chat eller kanalmedlemskap. Du kan också skapa egna. Kontrollera att appen, tjänsten eller enheten fungerar med IFTTT.

Hur aktiverar jag det?

Först måste du ansluta din YouTube-kanal till IFTTT.
  1. Skapa ett IFTTT-konto om du inte redan har ett.
  2. Anslut till YouTube med samma YouTube-konto och kanal som du använder för intäktsgenerering.
När dina konton är anslutna kan du skapa interaktioner med hjälp av egna appletar som utlöser åtgärder i IFTTT. Du kan även använda en befintlig, publicerad applet.

Skaffa eller skapa IFTTT-appletar för Super Chat

Kvalificering

Om du vill aktivera den här funktionen måste du

Använda färdiga appletar

Du kan välja mellan flera färdiga appletar. Du hittar appletar som gör att tittarna kan utlösa verkliga åtgärder under en livestream. Appletar hjälper dig att känna igen betalande fans, hantera din community och mycket annat.

Skapa en egen applet

Du kan anpassa användarupplevelsen genom att skapa egna appletar. Följ de här anvisningarna för att skapa en egen applet:
  1. Öppna ifttt.com/create.
  2. Klicka på +This.
  3. Välj YouTube-logotypen.
  4. Följ anvisningarna för att ansluta din YouTube-kanal.
  5. Välj New Super Chat Message som utlösare och välj vilken färgnivå du vill använda.
  6. Klicka på +That och välj en tjänst för åtgärden.
  7. Följ anvisningarna för att ansluta tjänsten och välj åtgärd.
  8. Granska din applet och klicka på Finish (Slutför).

Testa appletar för Super Chat

När du har skapat dina appletar måste du testa dem. Du testar enklast en applet via e-post. Så här testar du:
  1. Öppna ifttt.com/create.
  2. Klicka på +This.
  3. Leta reda på och klicka på YouTubes logotyp.
  4. Följ anvisningarna för att ansluta din YouTube-kanal.
  5. Välj email som utlösare och Send IFTTT any email som utlösare.
  6. Klicka på +That och välj en tjänst för åtgärden.
  7. Följ anvisningarna för att ansluta tjänsten och välj åtgärd.
  8. Granska din applet och klicka på Finish (Slutför).
  9. Skicka ett e-postmeddelande till IFTTT:s e-post. Din applet bör utlösas inom några sekunder.

​Kreatörer och tittare måste följa YouTubes användarvillkor och riktlinjer för communityn. De måste följa upphovsrättsregler och skydda andras integritetsrättigheter.

Felsökning

Om din applet inte fungerar kan det vara problem med utlösaren eller en åtgärd. Problemet kan också bero på själva IFTTT. Prova följande om du har problem.
  • Se till att dina enheter är påslagna och anslutna till internet.
  • Kontrollera aktivitetsflödet på IFTTT. Där ser du statusen för varje körning av en utlösare på dina appletar. Det här flödet anger också eventuella fel.

Du hittar fler felsökningstips på IFTTT-webbsidan.

Skaffa eller skapa IFTTT-appletar för medlemskap

Kvalificering

Om du vill aktivera den här funktionen måste du

Använda färdiga appletar

Du kan välja mellan flera färdiga appletar. Du hittar appletar som gör att tittarna kan utlösa verkliga åtgärder under en livestream. Appletarna kan hjälpa dig att känna igen betalande fans, hantera din community och mycket annat.

Skapa en egen applet

Du kan anpassa användarupplevelsen genom att skapa egna appletar. Följ de här anvisningarna för att skapa en egen applet:
  1. Öppna ifttt.com/create.
  2. Klicka på +This.
  3. Välj YouTube-logotypen.
  4. Följ anvisningarna för att ansluta din YouTube-kanal.
  5. Välj Nytt kanalmedlemskap som utlösare.
  6. Klicka på +That och välj en tjänst för åtgärden.
  7. Följ anvisningarna för att ansluta tjänsten och välj åtgärd.
  8. Granska din applet och klicka på Finish (Slutför).

Testa appletar för medlemskap

När du har skapat dina appletar måste du testa dem. Du testar enklast en applet via e-post. Så här testar du:
  1. Öppna ifttt.com/create.
  2. Klicka på +This.
  3. Välj YouTube-logotypen.
  4. Följ anvisningarna för att ansluta din YouTube-kanal.
  5. Välj email som utlösare och Send IFTTT any email som utlösare.
  6. Klicka på +That och välj en tjänst för åtgärden.
  7. Följ anvisningarna för att ansluta tjänsten och välj åtgärd.
  8. Granska din applet och klicka på Finish (Slutför).
  9. Skicka ett e-postmeddelande till IFTTT:s e-post. Din applet bör utlösas inom några sekunder.

Kreatörer och tittare måste följa YouTubes användarvillkor och riktlinjer för communityn. De måste också följa upphovsrättsregler och skydda andras integritetsrättigheter.

Felsökning

Om din applet inte fungerar kan det vara problem med utlösaren eller en åtgärd. Problemet kan också bero på själva IFTTT. Prova följande om du har problem.
  • Se till att dina enheter är påslagna och anslutna till internet.
  • Kontrollera aktivitetsflödet på IFTTT. Där ser du statusen för varje körning av en utlösare på dina appletar. Det här flödet anger också eventuella fel.

Få fler felsökningstips från IFTTT.