Bruk IFTTT når du genererer inntekter

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du lage morsomme opplevelser for seerne dine ved å bruke IFTTT (en nettbasert tredjepartstjeneste som kobler sammen forskjellige apper, tjenester og enheter).

Du kan bruke IFTTT-mini-apper til å automatisk utløse virkelige handlinger under en direktesending. Med IFTTT er det også enklere å anerkjenne betalende fans og administrere brukerfellesskapet. Ved å bruke IFTTT kan du sette i gang mange unike og morsomme interaksjoner. Foreløpig fungerer IFTTT med følgende funksjoner for inntektsgenerering på YouTube:

• SuperchatHandlinger utløses når seere kjøper Superchat-meldinger.
  • KanalmedlemskapHandlinger utløses når seere blir kanalmedlemmer.

Vanlige spørsmål om IFTTT

Hva innebærer denne integreringen?

Når du har koblet YouTube-kanalen din til IFTTT, kan du knytte sammen tilkoblede apper, tjenester og enheter med Superchat og kanalmedlemskap. Da kan seere som kjøper Superchat-meldinger eller blir kanalmedlem i løpet av en direktesending, utløse handlinger i virkeligheten.
Mini-appene knytter Superchat og kanalmedlemskap sammen med
  • nettjenester som Google Disk og sosiale medier
  • enheter som er koblet til internett, for eksempel smartlys eller smartbrytere
Finn ut hvilke mini-apper for Superchat og kanalmedlemskap som er tilgjengelige, og lær mer om IFTTT.

Må jeg kjøpe noe?

Det avhenger av hva slags interaksjoner du vil gi seerne dine. I noen tilfeller må du kjøpe en enhet med internettilkobling. Flere av enhetene med internettilkobling som du allerede eier, skal også fungere.
Du kan bruke noen foreslåtte interaksjoner som er relevante for Superchat eller kanalmedlemskap. Du kan også opprette dine egne. Sørg for at appen, tjenesten eller enheten fungerer med IFTTT.

Hvordan kommer jeg i gang?

Først må du koble YouTube-kanalen din til IFTTT.
  1. Opprett en IFTTT-konto hvis du ikke har en fra før.
  2. Koble til YouTube med den samme YouTube-kontoen og -kanalen du bruker til inntektsgenerering.
Når kontoene dine er koblet sammen, kan du lage interaksjoner ved å opprette en mini-app som utløser handlinger, i IFTTT, eller bruke en eksisterende mini-app som allerede er publisert.

Skaff deg eller opprett IFTTT-mini-apper for Superchat

Kvalifikasjonskrav

For å kunne slå på denne funksjonen må du

Bruk forhåndslagde mini-apper

Du kan velge blant en rekke forhåndslagde mini-apper. Med disse mini-appene kan seerne utløse reelle handlinger under direktesendinger. Med mini-appene er det også enklere å anerkjenne betalende fans og administrere brukerfellesskapet.

Lag din egen mini-app

Du kan tilpasse opplevelsen for brukerne med dine egne mini-apper. Følg veiledningen nedenfor for å lage din egen mini-app:
  1. Gå til ifttt.com/create.
  2. Klikk på +This.
  3. Velg YouTube-logoen.
  4. Følg veiledningen for å koble til YouTube-kanalen din.
  5. Velg «New Super Chat message» («Ny Superchat-melding») som utløser, og velg hvilken fargekode du vil bruke.
  6. Klikk på +That, og velg en handlingstjeneste.
  7. Følg veiledningen for å koble til den aktuelle tjenesten og velge handlingen.
  8. Se gjennom mini-appen din, og klikk på Finish (Fullfør).

Slik tester du mini-apper for Superchat

Når du har opprettet mini-apper, må du teste dem. Den enkleste måten å teste mini-apper på, er via e-post. Slik gjør du det:
  1. Gå til ifttt.com/create.
  2. Klikk på +This.
  3. Finn og klikk på YouTube-logoen.
  4. Følg veiledningen for å koble til YouTube-kanalen din.
  5. Velg «email» («e-post») som utløser og «Send IFTTT any email» («Send en e-post til IFTTT») som utløser.
  6. Klikk på +That, og velg en handlingstjeneste.
  7. Følg veiledningen for å koble til den aktuelle tjenesten og velge handlingen.
  8. Se gjennom mini-appen din, og klikk på Finish (Fullfør).
  9. Send en e-post til IFTTTs e-postkonto for å teste mini-appen. Mini-appen skal utløses i løpet av få sekunder.

Skapere og seere må overholde vilkårene for bruk av YouTube og retningslinjene for brukere. De må også respektere opphavsretten og personvernet til andre.

Feilsøk problemer

Hvis en mini-app ikke fungerer, kan problemet skyldes utløseren eller handlingen. Problemet kan også skyldes IFTTT. Hvis du har problemer, kan du prøve følgende:
  • Sørg for at enhetene er slått på og koblet til internett.
  • Sjekk aktivitetsfeeden din på IFTTT. Her ser du status for alle gjennomføringer av utløserne i mini-appene. Eventuelle feil vises også her.

Få flere feilsøkingstips på nettstedet til IFTTT.

Skaff deg eller opprett IFTTT-mini-apper for medlemskap

Kvalifikasjonskrav

For å kunne slå på denne funksjonen må du

Bruk forhåndslagde mini-apper

Du kan velge blant en rekke forhåndslagde mini-apper. Med disse mini-appene kan seerne utløse reelle handlinger under direktesendinger. Med mini-appene er det også enklere å anerkjenne betalende fans og administrere brukerfellesskapet.

Lag din egen mini-app

Du kan tilpasse opplevelsen for brukerne med dine egne mini-apper. Følg veiledningen nedenfor for å lage din egen mini-app:
  1. Gå til ifttt.com/create.
  2. Klikk på +This.
  3. Velg YouTube-logoen.
  4. Følg veiledningen for å koble til YouTube-kanalen din.
  5. Velg «New channel membership» («Nytt kanalmedlemskap») som utløser.
  6. Klikk på +That, og velg en handlingstjeneste.
  7. Følg veiledningen for å koble til den aktuelle tjenesten og velge handlingen.
  8. Se gjennom mini-appen din, og klikk på Finish (Fullfør).

Slik tester du mini-apper for medlemskap

Når du har opprettet mini-apper, må du teste dem. Den enkleste måten å teste mini-apper på, er via e-post. Slik gjør du det:
  1. Gå til ifttt.com/create.
  2. Klikk på +This.
  3. Velg YouTube-logoen.
  4. Følg veiledningen for å koble til YouTube-kanalen din.
  5. Velg «email» («e-post») som utløser og «Send IFTTT any email» («Send en e-post til IFTTT») som utløser.
  6. Klikk på +That, og velg en handlingstjeneste.
  7. Følg veiledningen for å koble til den aktuelle tjenesten og velge handlingen.
  8. Se gjennom mini-appen din, og klikk på Finish (Fullfør).
  9. Send en e-post til IFTTTs e-postkonto for å teste mini-appen. Mini-appen skal utløses i løpet av få sekunder.

Skapere og seere må overholde vilkårene for bruk av YouTube og retningslinjene for brukere. De må også respektere opphavsretten og personvernet til andre.

Feilsøk problemer

Hvis en mini-app ikke fungerer, kan problemet skyldes utløseren eller handlingen. Problemet kan også skyldes IFTTT. Hvis du har problemer, kan du prøve følgende:
  • Sørg for at enhetene er slått på og koblet til internett.
  • Sjekk aktivitetsfeeden din på IFTTT. Her ser du status for alle gjennomføringer av utløserne i mini-appene. Eventuelle feil vises også her.

Få flere feilsøkingstips fra IFTTT.