IFTTT gebruiken als je inkomsten genereert

Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt, kun je je kijkers leuke mogelijkheden bieden met IFTTT (een gratis webservice van derden waarmee je verschillende apps, services en apparaten met elkaar kunt verbinden).

Je kunt IFTTT-applets gebruiken voor allerlei unieke en leuke interacties. Je kunt bijvoorbeeld automatisch gebeurtenissen laten plaatsvinden tijdens je live stream, betalende fans erkenning geven en je community beheren. IFTTT werkt momenteel met de volgende YouTube-functies voor het genereren van inkomsten:

• Super ChatEr vinden bepaalde gebeurtenissen plaats wanneer kijkers Super Chat-berichten kopen.
  • KanaallidmaatschapEr vinden bepaalde gebeurtenissen plaats wanneer kijkers lid worden van een kanaal.

Veelgestelde vragen over IFTTT

Wat houdt deze integratie in?

Nadat je je YouTube-account aan IFTTT hebt gekoppeld, kun je verbonden apps, services en apparaten aan Super Chat en kanaallidmaatschap koppelen. Kijkers die Super Chats kopen of kanaallid worden, kunnen op die manier bepaalde gebeurtenissen laten plaatsvinden tijdens je live stream.
Deze gebeurtenissen worden geactiveerd door zogeheten applets. Applets koppelen Super Chat en kanaallidmaatschap aan online services zoals Google Drive, social-mediaplatforms of apparaten met een internetverbinding, zoals smartlampen of -schakelaars. Bekijk de bestaande applets die je kunt gebruiken met Super Chat en kanaallidmaatschap. Hier vind je meer informatie over IFTTT.

Moet ik iets kopen?

Dat hangt af van het type interactie dat je mogelijk wilt maken voor je kijkers. Voor sommige interacties heb je een apparaat met een internetverbinding nodig. Als je al apparaten met een internetverbinding hebt, kun je die waarschijnlijk ook gebruiken.
Je kunt enkele interacties op de shortlist gebruiken die relevant zijn voor Super Chat en kanaallidmaatschap. Je kunt ook je eigen interacties instellen. Controleer wel of de app, de service of het apparaat met IFTTT werkt.

Hoe stel ik dit in?

Koppel eerst je YouTube-kanaal aan IFTTT.
  1. Maak een IFTTT-account als je er nog geen hebt.
  2. Koppel je IFTTT-account aan YouTube. Gebruik hiervoor het YouTube-account en -kanaal die je ook voor het genereren van inkomsten gebruikt.
Nadat je accounts zijn gekoppeld, kun je interacties instellen door een applet te maken die gebeurtenissen activeert in IFTTT. Je kunt hiervoor ook een bestaande, gepubliceerde applet gebruiken.

IFTTT-applets voor Super Chat gebruiken of maken

Vereisten

Je kunt deze functie alleen inschakelen als je aan de volgende vereisten voldoet:

Bestaande applets gebruiken

Je kunt kiezen uit verschillende bestaande applets. Deze bieden verschillende mogelijkheden: je kijkers kunnen bijvoorbeeld bepaalde gebeurtenissen laten plaatsvinden tijdens je live stream, je kunt je fans erkenning geven en je kunt je community eenvoudiger beheren.

Je eigen applet maken

Je kunt zelf interacties instellen en je eigen applets maken. Volg deze instructies om je eigen applet te maken:
  1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Klik op +this (+dit).
  3. Selecteer het YouTube-logo.
  4. Volg de instructies om je YouTube-account te koppelen.
  5. Kies 'New Super Chat message' (Nieuw Super Chat-bericht) als trigger en kies het kleurniveau voor de trigger.
  6. Klik op +that (+dat) en selecteer een service voor de gebeurtenis.
  7. Volg de instructies om de service te koppelen en de gebeurtenis te kiezen.
  8. Controleer je applet en klik op Finish (Voltooien).

Applets voor Super Chat testen

Test je applets nadat je ze hebt gemaakt. Dit kun je het eenvoudigst per e-mail doen. Het werkt als volgt:
  1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Klik op +this (+dit).
  3. Selecteer het YouTube-logo.
  4. Volg de instructies om je YouTube-account te koppelen.
  5. Kies 'E-mail' en 'Send IFTTT any email' (IFTTT een e-mail sturen) als trigger.
  6. Klik op +that (+dat) en selecteer een service voor de gebeurtenis.
  7. Volg de instructies om de service te koppelen en de gebeurtenis te kiezen.
  8. Controleer je applet en klik op Finish (Voltooien).
  9. Test de applet door een e-mail te sturen naar het e-mailaccount van IFTTT. Je applet hoort de gebeurtenis binnen enkele seconden te activeren.

Creators en kijkers moeten zich houden aan de servicevoorwaarden en communityrichtlijnen van YouTube en moeten ook het auteursrecht respecteren en de privacyrechten van anderen respecteren.

Problemen oplossen

Als je applet niet werkt, kan er een probleem zijn met de trigger, de gebeurtenis of IFTTT zelf. Probeer het volgende als je problemen ondervindt:
  • Zorg ervoor dat je apparaten aan staan en verbinding hebben met internet.
  • Controleer je 'Activity feed' (Activiteitenfeed) op IFTTT. Hier vind je de status van elke uitgevoerde trigger voor je applets en meer informatie over eventuele fouten.

Bekijk meer tips voor probleemoplossing op de website van IFTTT.

IFTTT-applets voor lidmaatschap gebruiken of maken

Vereisten

Je kunt deze functie alleen inschakelen als je aan de volgende vereisten voldoet:
  • Je neemt deel aan het YouTube-partnerprogramma en leeft het bijbehorende beleid na.
  • Je hebt toegang tot kanaallidmaatschap en hebt deze functie ingeschakeld.
  • Je hebt een IFTTT-account (IFTTT-accounts zijn gratis).

Bestaande applets gebruiken

Je kunt kiezen uit verschillende bestaande applets. Deze bieden verschillende mogelijkheden: je kijkers kunnen bijvoorbeeld bepaalde gebeurtenissen laten plaatsvinden tijdens je live stream, je kunt je fans erkenning geven en je kunt je community eenvoudiger beheren.

Je eigen applet maken

Je kunt zelf interacties instellen en je eigen applets maken. Volg deze instructies om je eigen applet te maken:
  1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Klik op +this (+dit).
  3. Selecteer het YouTube-logo.
  4. Volg de instructies om je YouTube-account te koppelen.
  5. Kies 'New channel membership (Nieuw kanaallidmaatschap)' als trigger.
  6. Klik op +that (+dat) en selecteer een service voor de gebeurtenis.
  7. Volg de instructies om de service te koppelen en de gebeurtenis te kiezen.
  8. Controleer je applet en klik op Finish (Voltooien).

Applets voor lidmaatschap testen

Test je applets nadat je ze hebt gemaakt. Dit kun je het eenvoudigst per e-mail doen. Het werkt als volgt:
  1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Klik op +this (+dit).
  3. Selecteer het YouTube-logo.
  4. Volg de instructies om je YouTube-account te koppelen.
  5. Kies 'E-mail' en 'Send IFTTT any email' (IFTTT een e-mail sturen) als trigger.
  6. Klik op +that (+dat) en selecteer een service voor de gebeurtenis.
  7. Volg de instructies om de service te koppelen en de gebeurtenis te kiezen.
  8. Controleer je applet en klik op Finish (Voltooien).
  9. Test de applet door een e-mail te sturen naar het e-mailaccount van IFTTT. Je applet hoort de gebeurtenis binnen enkele seconden te activeren.

Creators en kijkers moeten zich houden aan de servicevoorwaarden en communityrichtlijnen van YouTube en moeten ook het auteursrecht respecteren en de privacyrechten van anderen respecteren.

Problemen oplossen

Als je applet niet werkt, kan er een probleem zijn met de trigger, de gebeurtenis of IFTTT zelf. Probeer het volgende als je problemen ondervindt:
  • Zorg ervoor dat je apparaten aan staan en verbinding hebben met internet.
  • Controleer je 'Activity feed' (Activiteitenfeed) op IFTTT. Hier vind je de status van elke uitgevoerde trigger voor je applets en meer informatie over eventuele fouten.

Bekijk meer tips om problemen op te lossen.