Use IFTTT when you monetize

Jos olet YouTube-kumppaniohjelman jäsen, voit luoda katsojillesi hauskoja kokemuksia IFTTT:n avulla. Se on kolmannen osapuolen verkkopohjainen palvelu, joka tuo yhteen eri sovelluksia, palveluita ja laitteita.

IFTTT-sovelmien avulla voit esimerkiksi käynnistää livestriimin aikana automaattisesti toimintoja oikeassa elämässä, kiittää maksavia faneja ja huolehtia yhteisöstäsi. IFTTT:ssä on muitakin ainutlaatuisia ja hauskoja interaktiivisia toimintoja, ja tällä hetkellä se tukee seuraavia YouTuben kaupallistamisominaisuuksia:

IFTTT – usein kysyttyä

Mitä tämä integrointi tarkoittaa?

Kun olet yhdistänyt YouTube-kanavasi IFTTT:hen, voit linkittää nettiin yhteydessä olevia sovelluksia, palveluita ja laitteita Super Chatiin ja kanavajäsenyyksiin. Super Chat ‑viestien osto tai kanavan jäseneksi liittyminen livestriimin aikana voi aktivoida toimintoja oikeassa elämässä.
Sovelmat linkittävät Super Chatin ja kanavajäsenyydet seuraaviin:
  • verkkopalvelut, kuten Google Drive ja somepalvelut
  • internetiin yhdistetyt laitteet, kuten älyvalot ja älykytkimet.
Katso saatavilla olevat Super Chat ‐sovelmat ja kanavajäsenyyden sovelmatja tutustu tarkemmin IFTTT:hen.

Pitääkö minun ostaa jotain?

Riippuu siitä, millaista interaktiivisuutta haluat tarjota faneillesi. Joissakin tapauksissa sinun on ostettava laite, jossa on nettiyhteys. Omistamasi laite saattaa myös toimia valmiiksi.
Voit käyttää valmiita Super Chatiin tai kanavajäsenyyksiin liittyviä interaktiivisia toimintoja tai luoda omia. Varmista vain, että sovellus, palvelu tai laite toimii IFTTT:n kanssa.

Kuinka otan ne käyttöön?

Yhdistä ensin YouTube-kanavasi IFTTT:hen.
  1. Luo IFTTT-tili, jos sinulla ei sellaista vielä ole.
  2. Yhdistä kaupallistamiseen käyttämäsi YouTube-tili ja ‑kanava IFTTT:hen.
Kun olet yhdistänyt tilit, voit luoda interaktiivisia sovelmia, jotka aktivoivat toimintoja IFTTT:ssä, tai käyttää valmista, julkaistua sovelmaa.

IFTTT-sovelmien luominen ja käyttö Super Chatissa

Kelpoisuusehdot

Voit ottaa ominaisuuden käyttöön, jos täytät nämä vaatimukset:

Valmiiden sovelmien käyttäminen

Saatavilla on monenlaisia valmiita sovelmia. Niiden avulla voit esimerkiksi käynnistää livestriimin aikana automaattisesti toimintoja oikeassa elämässä, kiittää maksavia faneja tai huolehtia yhteisöstäsi.

Oman sovelman luominen

Voit kustomoida kanavasi käyttäjäkokemuksen luomalla omia sovelmia. Näin luot oman sovelman:
  1. Mene osoitteeseen ifttt.com/create.
  2. Klikkaa +This (+Tämä).
  3. Valitse YouTuben logo.
  4. Yhdistä YouTube-tilisi seuraamalla ohjeita.
  5. Valitse aktivoijaksi New Super Chat message (Uusi Super Chat ‑viesti) ja valitse, mitä väriä haluat käyttää sen yhteydessä.
  6. Klikkaa +that (+Tuo) ja valitse mikä tahansa toimintopalvelu.
  7. Yhdistä palvelu ja valitse toiminto seuraamalla ohjeita.
  8. Tarkista sovelmasi ja klikkaa Finish (Valmis).

Super Chat ‑sovelmien testaaminen

Kun olet luonut sovelmia, sinun on testattava ne. Se käy helpoiten sähköpostin avulla näin:
  1. Mene osoitteeseen ifttt.com/create.
  2. Klikkaa +This (+Tämä).
  3. Etsi YouTube-logo ja klikkaa sitä.
  4. Yhdistä YouTube-tilisi seuraamalla ohjeita.
  5. Valitse aktivoijaksi email (sähköposti) ja Send IFTTT any email (Lähetä IFTTT:lle mikä tahansa sähköpostiviesti).
  6. Klikkaa +That (+Tuo) ja valitse mikä tahansa toimintopalvelu.
  7. Yhdistä palvelu ja valitse toiminto seuraamalla ohjeita.
  8. Tarkista sovelmasi ja klikkaa Finish (Valmis).
  9. Testaa lähettämällä sähköpostia IFTTT:n sähköpostitilille. Sovelman pitäisi käynnistyä muutamassa sekunnissa.

​Sisällöntuottajien ja katsojien on noudatettava YouTuben käyttöehtoja ja yhteisösääntöjä sekä kunnioitettava tekijänoikeussääntöjä ja muiden yksityisyyden suojaa.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Jos sovelmasi ei toimi, ongelma saattaa johtua aktivoijasta tai toiminnosta. Ongelma voi johtua myös itse IFTTT:stä. Kokeile seuraavaa:
  • Varmista, että laitteet ovat päällä ja ne on yhdistetty nettiin.
  • Tarkista IFTTT:n Activity (Toiminto) ‑syöte. Siitä näet tiedot sovelmien aktivoijien suorittamisesta sekä mahdollisista virheistä.

Katso lisää vianetsintävinkkejä IFTTT:n verkkosivustolta.

IFTTT-sovelmien luominen ja käyttö jäsenyyksissä

Kelpoisuusehdot

Voit ottaa ominaisuuden käyttöön, jos täytät nämä vaatimukset:

Valmiiden sovelmien käyttäminen

Saatavilla on monenlaisia valmiita sovelmia. Niiden avulla voit esimerkiksi käynnistää livestriimin aikana automaattisesti toimintoja oikeassa elämässä, kiittää maksavia faneja tai huolehtia yhteisöstäsi.

Oman sovelman luominen

Voit kustomoida kanavasi käyttäjäkokemuksen luomalla omia sovelmia. Näin luot oman sovelman:
  1. Mene osoitteeseen ifttt.com/create.
  2. Klikkaa +This (+Tämä).
  3. Valitse YouTuben logo.
  4. Yhdistä YouTube-tilisi seuraamalla ohjeita.
  5. Valitse aktivoijaksi New channel membership (Uusi kanavajäsenyys).
  6. Klikkaa +That (+Tuo) ja valitse mikä tahansa toimintopalvelu.
  7. Yhdistä palvelu ja valitse toiminto seuraamalla ohjeita.
  8. Tarkista sovelmasi ja klikkaa Finish (Valmis).

Jäsenyyssovelmien testaaminen

Kun olet luonut sovelmia, sinun on testattava ne. Se käy helpoiten sähköpostin avulla näin:
  1. Mene osoitteeseen ifttt.com/create.
  2. Klikkaa +This (+Tämä).
  3. Valitse YouTuben logo.
  4. Yhdistä YouTube-tilisi seuraamalla ohjeita.
  5. Valitse aktivoijaksi email (sähköposti) ja Send IFTTT any email (Lähetä IFTTT:lle mikä tahansa sähköpostiviesti).
  6. Klikkaa +That (+Tuo) ja valitse mikä tahansa toimintopalvelu.
  7. Yhdistä palvelu ja valitse toiminto seuraamalla ohjeita.
  8. Tarkista sovelmasi ja klikkaa Finish (Valmis).
  9. Testaa lähettämällä sähköpostia IFTTT:n sähköpostitilille. Sovelman pitäisi käynnistyä muutamassa sekunnissa.

Sisällöntuottajien ja katsojien on noudatettava YouTuben käyttöehtoja ja yhteisösääntöjä sekä kunnioitettava yhteisösääntöjä ja muiden yksityisyyden suojaa.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Jos sovelmasi ei toimi, ongelma saattaa johtua aktivoijasta tai toiminnosta. Ongelma voi johtua myös itse IFTTT:stä. Kokeile seuraavaa:
  • Varmista, että laitteet ovat päällä ja ne on yhdistetty nettiin.
  • Tarkista IFTTT:n Activity (Toiminto) ‑syöte. Siitä näet tiedot sovelmien aktivoijien suorittamisesta sekä mahdollisista virheistä.

Katso lisää vianetsintävinkkejä IFTTT:n verkkosivustolta.