Skaperens ansvar

Skaperne er selve hjertet i YouTube. Som skaper tilhører du et stort, innflytelsesrikt brukerfellesskap som strekker seg over hele verden. Du kan hjelpe oss med å ivareta og beskytte denne unike og fargerike gruppen.

YouTube-initiativet om skaperens ansvar

Rollen som YouTube-skaper innebærer at du godtar å følge

Det er viktig at du forstår disse retningslinjene og hvordan de bidrar til å opprettholde et sunt økosystem på YouTube, noe vi alle har et felles ansvar for. Brudd på retningslinjene kan føre til at videoene dine slettes eller at kanalen din får advarsler. Hvis det oppstår alvorlige eller gjentatte brudd, kan kanalen din bli begrenset eller til og med sagt opp.

Tjen penger på innholdet ditt

Skapere som vil tjene penger på innholdet sitt, må også overholde

Ved å respektere disse retningslinjene bidrar du til å forhindre at folk tjener penger på potensielt upassende videoer, noe som kan ha en negativ innvirkning på inntektene til andre.

Hvis du ikke følger disse retningslinjene, kan det føre til straffetiltak – for eksempel at det ikke vises annonser i innholdet ditt, eller at kanalen din suspenderes fra YouTubes partnerprogram.

Finn ut mer om retningslinjene for inntektsgenerering.

Vern om YouTube-fellesskapet

Som YouTube-skaper må du opptre ansvarsfullt både på og utenfor plattformen. Hvis vi ser at atferden til en bruker på og/eller utenfor plattformen er skadelig for brukerne, fellesskapet, YouTube-ansatte eller økosystemet som helhet, kan vi iverksette tiltak for å beskytte fellesskapet.

Utover innholdet du laster opp på YouTube, er følgende punkter eksempler på atferd – på og/eller utenfor plattformen – som kan anses som upassende og føre til straffetiltak:

• intensjoner om å påføre andre skade
  • medvirkning i trakassering, vold eller mishandling eller medvirkning i bedragersk eller villedende atferd som fører til skade i den virkelige verden

Slik atferd forekommer sjelden, men kan i stor grad ødelegge for YouTube-fellesskapet og potensielt svekke tilliten blant skapere, brukere og annonsører.

Alvorlige brudd på retningslinjene som i stor grad er ødeleggende for fellesskapet, kan få konsekvenser utover tiltakene som vanligvis iverksettes. Disse begrensningene kan omfatte følgende:

• YouTube Originals og YouTube Spaces: Tilgangen til YouTube Originals kan bli suspendert, avsluttet eller fjernet, og du kan også miste tilgangen til YouTube Pop-up-Studio og virtuelle sammenkomster.
  • Inntektsgenerering, partneradministrering og markedsføringsmuligheter: Kanalen din kan miste muligheten til å vise annonser og tjene penger, og den kan potensielt bli fjernet fra YouTubes partnerprogram, noe som fører til at du mister tilgangen til partneradministrering og brukerstøtte for skapere. Du kan også miste tilgangen til Studio-innholdsbehandlingen. Du blir kanskje også fjernet fra utvalgte kanaler i YouTube Select.

Flere ressurser

Bruk disse ressursene for å finne ut mer om YouTube-retningslinjene: