Sisällöntuottajan vastuu

Sisällöntuottajat ovat YouTuben sydän. Sisällöntuottajana toimiminen tarkoittaa suureen ja vaikutusvaltaiseen maailmanlaajuiseen yhteisöön kuulumista. Voit auttaa meitä suojelemaan tätä ainutlaatuista ja aktiivista yhteisöä.

YouTuben sisällöntuottajien vastuuohjelma

YouTuben sisällöntuottajana suostut noudattamaan näitä:

On tärkeää, että ymmärrät nämä säännöt, sillä ne auttavat meitä yhdessä pitämään YouTuben terveenä. Näiden sääntöjen rikkominen voi johtaa videoidesi poistamiseen, varoitusten antamiseen kanavallesi tai vakavissa tai toistuvissa rikkomuksissa kanavasi rajoittamiseen tai jopa lakkauttamiseen.

Ansaitseminen sisällöllä

Sellaisten sisällöntuottajien, jotka haluavat kaupallistaa sisältöään, tulee noudattaa myös seuraavia sääntöjä:

Noudattamalla sääntöjä autat meitä myös huolehtimaan siitä, ettei mahdollisesti sopimattomia videoita kaupallisteta, sillä sellainen voi vahingoittaa muiden tulonsaantia.

Jos et noudata sääntöjä, voi seurauksena olla sanktioita, kuten mainosten poistaminen sisällöstäsi tai kanavasi YouTube-kumppaniohjelmaan osallistumisen jäädyttäminen.

Lue lisää kaupallistamiskäytännöistämme.

YouTube-yhteisön suojeleminen

YouTuben sisällöntuottajana sinun tulee toimia vastuullisesti sekä sisällöntuotantoalustalla että sen ulkopuolella. Jos havaitsemme, että sisällöntuottajan käyttäytyminen alustalla tai sen ulkopuolella vahingoittaa käyttäjiämme, yhteisöämme, työntekijöitämme tai ekosysteemiämme, voimme ryhtyä toimenpiteisiin yhteisön suojelemiseksi.

Seuraavassa on esimerkkejä alustalla ja sen ulkopuolella tapahtuvasta käyttäytymisestä, joka YouTubeen lataamasi sisällön lisäksi voidaan katsoa sopimattomaksi ja joka voi johtaa rangaistuksiin:

• Aikomus muiden vahingoittamiseen
  • Osallistuminen julmuutta osoittavaan hyväksikäyttöön tai väkivaltaan tai osallistuminen petolliseen tai harhaanjohtavaan toimintaan, joka aiheuttaa vahinkoa tosielämässä

Vaikka tämänkaltainen toiminta on harvinaista, se voi aiheuttaa merkittävää vahinkoa YouTube-yhteisölle ja mahdollisesti horjuttaa sisällöntuottajien, käyttäjien ja mainostajien luottamusta.

Merkittävää vahinkoa yhteisölle aiheuttavilla vakavilla rikkomuksilla voi olla tavanomaisia sanktioita vakavampia jälkiseuraamuksia. Näitä ovat esimerkiksi:

• YouTube Originals ja YouTube-studiot: YouTube Originals voidaan jäädyttää, peruuttaa tai poistaa, ja saatat menettää pääsyn YouTuben pop-up-studioihin sekä virtuaalitapahtumiin.
  • Kaupallistaminen, tukipalvelut sekä mainostamiseen liittyvät mahdollisuudet: Kanavasi voi menettää oikeuden mainostaa tai ansaita tuloja ja se voidaan poistaa YouTuben kumppaniohjelmasta, jolloin menetät myös oikeuden kumppanuushallintaan ja sisällöntuottajien tukeen. Lisäksi voit menettää pääsyn Studio Content Manageriin, ja sinut voidaan poistaa YouTube Select ‑kokonaisuudesta.

Lisämateriaalit

Näistä materiaaleista saat lisätietoa YouTuben käytännöistä: