Responsabilitats dels creadors

Els creadors són la base de YouTube. Ser creador implica formar part d'una comunitat global gran i influent, i comptem amb tu perquè ens ajudis a protegir aquest grup únic i dinàmic.

Com a creador de YouTube, acceptes complir les directrius següents:

És important que entenguis aquestes directrius i el paper que tenen en la nostra responsabilitat compartida de mantenir l'ecosistema de YouTube en bon estat. Si les infringeixes, és possible que els teus vídeos se suprimeixin, que el teu canal rebi tocs d'atenció o, si comets infraccions greus o reiterades, que el teu canal tingui restringit l'accés a algunes funcions o, fins i tot, que es cancel·li.

Guanyar diners amb el contingut

Els creadors que vulguin monetitzar contingut hauran de seguir aquestes directrius addicionals:

Si respectes aquestes directrius, ens ajudaràs a evitar que es monetitzin vídeos potencialment inadequats, cosa que podria afectar els ingressos de tothom.

Si no segueixes aquestes directrius, és possible que se t'apliquin sancions, com ara la desactivació dels anuncis al teu contingut o la suspensió de la participació del teu canal en el Programa per a partners de YouTube.

Obtén més informació sobre les nostres polítiques de monetització.

Protegir la comunitat de YouTube

Recorda que, com a creador de YouTube, has de ser responsable tant dins com fora de la plataforma. Si observem que el comportament d'un creador, dins o fora de la plataforma, perjudica els nostres usuaris, la nostra comunitat, els nostres empleats o el nostre ecosistema, és possible que prenguem mesures per protegir la comunitat.

A banda del contingut que penges a YouTube, a continuació et mostrem alguns exemples de comportament dins i fora de la plataforma que podem considerar inadequat i que pot comportar sancions:

• Intentar causar danys maliciosos a altres persones.
  • Participar en actes abusius o violents, demostrar crueltat, o participar en comportaments fraudulents o enganyosos que comportin danys reals.

Tot i que aquests comportaments són poc freqüents, poden danyar la comunitat de YouTube de manera generalitzada i perjudicar la confiança entre creadors, usuaris i anunciants.

Les violacions greus que danyin la comunitat de manera generalitzada poden tenir repercussions més enllà de les mesures d'aplicació estàndard. Entre aquestes restriccions hi ha les següents:

• Experiències de YouTube Originals i YouTube Spaces: el contingut publicat a YouTube Originals es pot suspendre, cancel·lar o suprimir, i és possible que perdis l'accés als Pop-up Spaces de YouTube i a les reunions virtuals.
  • Monetització, gestió de partners i oportunitats promocionals: és possible que ja no puguis difondre anuncis al teu canal ni obtenir-ne ingressos; a més, podries quedar fora del Programa per a partners de YouTube i, per tant, perdre l'accés a la gestió de partners i al servei d'assistència per a creadors. També és possible que el teu contingut se suprimeixi de les seleccions YouTube Select.
  • Recomanacions de vídeo: els vídeos poden deixar de ser aptes per mostrar-se a les recomanacions de YouTube i pots perdre avantatges, com ara aparèixer a la pàgina d'inici, a la pestanya Tendències o a les recomanacions de la secció A continuació.

Recursos addicionals

Utilitza aquests recursos per obtenir més informació sobre les polítiques de YouTube: