Gjenopprett en hacket YouTube-kanal

Som skaper legger du ned mye tid i innholdet ditt og kanalene dine. Vi vet at det kan være stressende og vanskelig hvis kanalen din blir hacket. Heldigvis finnes det tiltak du kan iverksette for å gjenopprette kanalen din.

Før du iverksetter tiltak, er det viktig at du dobbeltsjekker tegn på at kanalen din kan ha blitt hacket.

Alle YouTube-kanaler er tilknyttet minst én Google-konto. Når en YouTube-kanal blir hacket, betyr det at minst én av Google-kontoene som er knyttet til kanalen, også er utsatt for et sikkerhetsbrudd.

Hvis du ser noe av følgende, kan det hende Google-kontoen din er hacket, kapret eller utsatt for et sikkerhetsbrudd:

• Endringer du ikke har gjort: Profilbildet, beskrivelsene, e-postinnstillingene eller AdSense for YouTube-tilknytningen er endret. Det kan også hende du ser sendte meldinger som ikke er fra deg.
  • Opplastede videoer som ikke er dine: Noen andre har lagt ut videoer via Google-kontoen din. Det kan hende du får e-postvarsler om disse videoene i forbindelse med straffetiltak eller advarsler knyttet til uønsket innhold.

Google-kontoer kan bli hacket, kapret eller utsatt for sikkerhetsbrudd av ulike årsaker. Årsakene omfatter skadelig innhold (skadelig programvare) og villedende e-poster fremstilt som en type tjeneste du er kjent med (nettfisking). For å sikre kontoen din må du aldri dele e-postadressen din eller passordet ditt med andre. Du må heller ikke laste ned filer eller programvare fra kilder du ikke stoler på.

For å gjenopprette en hacket YouTube-kanal må du først gjenopprette den hackede Google-kontoen som er knyttet til YouTube-kanalen.

Du kan gjenopprette YouTube-kanalen ved å gjennomføre tre trinn:

1. Gjenopprett og sikre den hackede Google-kontoen som er knyttet til YouTube-kanalen.
2. Tilbakestill uønskede endringer på YouTube-kanalen umiddelbart for å unngå sanksjoner knyttet til retningslinjene, for eksempel advarsler om brudd på retningslinjene for brukere eller opphavsrettsadvarsler.
3. Reduser risikoen for uautorisert tilgang til Google-kontoen ved å iverksette anbefalte sikkerhetstiltak for alle tilknyttede kanalbrukere.

Gjenopprett Google-kontoen din

Du får fortsatt logget på Google-kontoen din

Det er viktig at du oppdaterer passordet ditt og sikrer Google-kontoen din. Deretter går du videre til neste trinn.

Du får ikke logget på Google-kontoen din

Slik får du hjelp med å få tilgang til Google-kontoen din igjen:

1. Følg fremgangsmåten for å gjenopprette Google- eller Gmail-kontoen din.
  2. Tilbakestill passordet ditt når du blir bedt om det. Velg et sterkt passord du ikke allerede har brukt for denne kontoen. Finn ut hvordan du oppretter sikre passord.

Be kanaladministratorene/-eierne om å følge den samme fremgangsmåten for å sikre Google-kontoene sine.

Tilbakestill kanalen din til slik den var før den ble hacket

Her finner du hjelp til å tilbakestille kanalen til slik den var før den ble hacket:

1. Rydd opp i kanalnavnet eller brukernavnet.
  2. Bytt ut kanalbanneret eller -logoen.
  3. Oppdater tilgangsinnstillingene for videoer.
  4. Fjern eventuelle ukjente kanalbrukere eller brukere av merkevarekontoer.
  5. Håndter opphavsrettsadvarsler.

Reduser risikoen for uautorisert tilgang

Når du har fullført trinnene ovenfor, er det viktig at du sørger for at Google-kontoen som er tilknyttet kanalen, er sikret:

1. Slå på Safe Browsing med økt beskyttelse.
  2. Slå på totrinnsbekreftelse for å gjøre kontoen enda sikrere.
  3. Konfigurer eller oppdater et telefonnummer eller en e-postadresse for gjenoppretting.
  4. Gå gjennom sikkerhetssjekken for Google-kontoer.
  5. Konfigurer en passnøkkel for å få beskyttelse mot trusler som nettfisking.
  6. Registrer deg i Avansert beskyttelse-programmet.

Hvis kanalen din ble avsluttet etter at Google-kontoen din ble hacket

Når du har gjenopprettet Google-kontoen din, finner du en e-post i innboksen med mer informasjon om hvordan du anker oppsigelsen av kanalen. Når du har gjenopprettet den hackede Google-kontoen, kan du anke via dette skjemaet. Anken blir kanskje ikke godkjent hvis kontoen ikke er fullstendig gjenopprettet.

Kontakt brukerstøtteteamet for skapere

Hvis kanalen din er kvalifisert (hvis du for eksempel er med i YouTubes partnerprogram), kan du kontakte brukerstøtteteamet for YouTube-skapere for å få hjelp når du har gjenopprettet Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du kontakter brukerstøtteteamet for skapere.

Vanlige spørsmål

Jeg har gjenopprettet kanalen min, men hvordan vet jeg om hackeren er kastet ut?

Det er ikke alltid mulig for oss å fastslå at kontokapreren er fjernet. Vi anbefaler at du går gjennom YouTube-kanalen din og sørger for at Google-kontoen din er sikker, for å unngå hacking i fremtiden.

Får jeg problemer hvis hackeren har lastet opp videoer som er i strid med YouTube-retningslinjene for brukere? Kan kanalen min bli avsluttet?

Sørg for at du umiddelbart sletter eventuelle videoer du ikke har lastet opp, siden alt innhold på YouTube må være i tråd med retningslinjene for brukere. Hvis kanalen din ble sagt opp etter å ha blitt hacket, kan du anke her når du har gjenopprettet Google-kontoen din. Anken blir kanskje ikke godkjent hvis kontoen ikke er fullstendig gjenopprettet. Hvis du har flere spørsmål, kan du kontakte brukerstøtteteamet for skapere.

Kontoen til en av personene som administrerer kanalen min, er hacket. Hva kan jeg gjøre for å forhindre kontokapring i fremtiden?

Det er vanlig at kanaler på YouTube har mer enn én administrator. Slik kan du øke sikkerheten for kanalen din:

• Sørg for at du og teamet ditt har iverksatt tiltak for å sikre kontoene deres
  • Bruk verktøyet for kanaltillatelser og verktøyene for merkevarekontoer for å sørge for at bare autoriserte kontoer har tilgang til å administrere kanalen din, og bare på det tillatelsesnivået du ønsker. Ikke del passord eller påloggingsinformasjon med andre. Den eneste tilgangen til kanalen din skal være via kontoene som er autorisert via funksjonen for kanaltillatelser.
  • Du kan forhindre databrudd ved å bruke en annen e-postadresse for YouTube-kanalen din enn den du bruker for andre kontoer. Hvis du bruker den samme e-postadressen på flere plattformer og noen får tilgang til den, kan vedkommende ta over både YouTube-kontoen din og andre kontoer på én gang.