Hakkeroidun YouTube-kanavan palauttaminen

Sisällöntuottajana käytät paljon aikaa ja vaivaa sisältöön ja kanaviin. Tiedämme, että kanavan joutuminen hakkeroiduksi voi olla stressaava ja hankala tilanne. Onneksi voit palauttaa kanavasi näiden ohjeiden avulla.

Ennen kuin ryhdyt toimiin, on tärkeää varmistua siitä, että kanava on todella hakkeroitu.

Jokainen YouTube-kanava on yhdistetty vähintään yhteen Google-tiliin. YouTube-kanavan hakkerointi tarkoittaa, että vähintään yksi kanavaan yhdistetyistä Google-tileistä on vaarantunut.

Google-tilisi voi olla hakkeroitu, kaapattu tai vaarantunut, jos havaitset seuraavia asioita:

• Muutoksia, joita et ole tehnyt: Profiilikuva, kuvaukset, sähköpostiasetukset, AdSense for YouTube ‑yhteys tai lähetetyt viestit näyttävät erilaisilta.
  • Videolatauksia, joita et ole tehnyt: Joku on julkaissut videoita Google-tililläsi. Saatat saada videoista sähköposti-ilmoituksia liittyen sanktioihin tai varoituksiin kielletystä sisällöstä.

Google-tilit voivat joutua hakkeroiduiksi tai kaapatuiksi tai ne voivat vaarantua eri syistä. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi haitallinen sisältö (haittaohjelmat) ja tutusta lähteestä peräisin oleviksi naamioidut petolliset sähköpostit (tietojenkalastelu). Älä koskaan jaa sähköpostiosoitettasi ja salasanaasi muille, jotta tilisi pysyy suojattuna. Älä koskaan lataa tiedostoja tai ohjelmistoja lähteestä, johon et luota.

Hakkeroidun YouTube-kanavan palauttaminen edellyttää ensin siihen yhdistetyn hakkeroidun Google-tilin palauttamista.

Voit palauttaa YouTube-kanavasi näin:

1. Palauta ja suojaa hakkeroitu Google-tili, joka on yhdistetty YouTube-kanavaan.
2. Kumoa YouTube-kanavalla tehdyt ei-toivotut muutokset välittömästi välttääksesi yhteisösääntörikkomukset, tekijänoikeusvaroitukset ja muut seuraukset.
3. Vähennä Google-tilisi luvattoman käytön riskiä seuraamalla parhaita käytäntöjä kanavan kaikkien käyttäjien osalta.

Google-tilin palauttaminen

Jos voit yhä kirjautua Google-tilillesi

On tärkeää, että vaihdat salasanasi ja suojaat Google-tilisi. Siirry sitten seuraavaan vaiheeseen.

Jos et voi kirjautua Google-tilillesi

Näin voit yrittää päästä takaisin Google-tilillesi:

1. Palauta Google-tili tai Gmail näiden ohjeiden mukaisesti.
    • Sinulta kysytään kysymyksiä, joilla vahvistetaan, että omistat tilin. Vastaa kysymyksiin mahdollisimman perusteellisesti.
    • Jos palauttaminen ei onnistu, kokeile tilin palauttamisprosessin vinkkejä.
  2. Pyydä uusi salasana, kun sinua kehotetaan tekemään niin. Valitse vahva salasana, jota et ole käyttänyt aiemmin tililläsi. Lue lisää vahvan salasanan luomisesta.

Pyydä kanavasi ylläpitäjiä tai omistajia suojaamaan omat Google-tilinsä samaan tapaan.

Kanavan palauttaminen hakkerointia edeltäneeseen tilaan

Näin voit palauttaa kanavasi hakkerointia edeltäneeseen tilaan:

1. Siisti kanavan nimi tai tunnus.
  2. Vaihda kanavabanneri tai logo.
  3. Muuta videoiden yksityisyysasetukset.
  4. Poista tuntemattomat kanavan käyttäjät tai bränditilien käyttäjät.
  5. Ratkaise tekijänoikeusvaroitukset.

Luvattoman käytön riskin vähentäminen

Kun olet tehnyt yllä olevat vaiheet, on tärkeää pitää kanavaan yhdistetty Google-tili suojattuna:

1. Laita päälle Parannettu selaussuoja.
  2. Paranna tilin turvallisuutta laittamalla kaksivaiheinen vahvistus päälle.
  3. Lisää tai päivitä varapuhelinnumero tai -sähköposti.
  4. Käy läpi Google-tilin tietosuojatarkistus.
  5. Ota käyttöön avainkoodi, joka suojaa tietojenkalastelun kaltaisilta uhilta.
  6. Liity Lisäsuojaus-ohjelmaan.

Jos kanavasi on suljettu Google-tilin hakkeroinnin jälkeen

Kun olet palauttanut Google-tilisi, saat sähköpostitse lisätietoja siitä, miten voit tehdä valituksen kanavan sulkemisesta. Kun olet palauttanut hakkeroidun Google-tilin, voit tehdä valituksen tällä lomakkeella. Valitustasi ei välttämättä hyväksytä, jos tilin palautus on puutteellinen.

Näin saat apua tukitiimiltä

Jos kanavasi täyttää ehdot (olet esimerkiksi mukana YouTube-kumppaniohjelmassa), voit pyytää apua YouTuben sisällöntuottajien tukitiimiltä Google-tilin palauttamisen jälkeen.

Lue, miten voit ottaa yhteyttä sisällöntuottajien tukitiimiin.

Usein kysyttyä

Olen palauttanut kanavani, mutta mistä tiedän, onko hakkeri poistettu?

Emme aina voi todeta, että tilin kaappaaja on poistettu. Suosittelemme tarkistamaan YouTube-kanavasi ja suojaamaan Google-tilisi, jotta voit jatkossa välttää hakkeroinnin.

Jos hakkeri lataa YouTuben yhteisösääntöjä rikkovia videoita, joudunko vaikeuksiin? Voidaanko kanavani sulkea?

Poista heti kaikki videot, joita et ole ladannut, sillä kaiken YouTube-sisällön on oltava yhteisösääntöjen mukaista. Jos kanavasi on suljettu hakkeroinnin jälkeen, voit tehdä valituksen täältä, kun olet palauttanut Google-tilisi. Valitustasi ei välttämättä hyväksytä, jos tilin palautus on puutteellinen. Jos sinulla on vielä kysyttävää, ota yhteyttä sisällöntuottajien tukitiimiin.

Kanavani ylläpitäjän tili on hakkeroitu. Miten voin estää kaappaukset jatkossa?

YouTube-kanavilla on usein monta ylläpitäjää. Voit parantaa kanavasi turvallisuutta seuraavasti:

• Varmista, että sinä ja tiimisi jäsenet olette suojanneet tilinne.
  • Kanavalupien ja bränditilityökalujen avulla voit varmistaa, että vain valtuutetuilla tileillä on oikeus ylläpitää kanavaasi valitsemallasi lupatasolla. Älä jaa salasanoja tai kirjautumistietoja kenellekään. Vain kanavalupien kautta valtuutetuilla tileillä tulee olla pääsy kanavallesi.
  • Käytä YouTube-kanavallasi muuta sähköpostiosoitetta kuin muilla tileillä. Jos käytät samaa sähköpostiosoitetta eri alustoilla ja joku saa pääsyn siihen, hän voi ottaa YouTube-tilisi ja muut tilit hallintaansa kerralla.