Recuperar un canal de YouTube piratejat

Com a creador, dediques molt temps al teu contingut i als teus canals. Sabem que el fet que et pirategin el canal pot resultar estressant i difícil. Per sort, pots seguir uns quants passos per recuperar-lo.

Abans de prendre mesures, és important que comprovis si hi ha detalls que indiquin que s'ha piratejat el teu canal.

Cada canal de YouTube està associat a un Compte de Google com a mínim. Això vol dir que, quan es pirateja un canal de YouTube, almenys un dels Comptes de Google associats al canal també està en perill.

Si detectes alguna d'aquestes situacions, és possible que algú hagi piratejat o segrestat el teu Compte de Google, o que l'hagi posat en perill:

• Canvis que no has fet tu: la teva foto de perfil, les descripcions, la configuració del correu electrònic, l'associació amb AdSense per a YouTube o els missatges enviats són diferents.
  • Vídeos que no has penjat tu: algú ha publicat vídeos amb el teu Compte de Google. És possible que rebis notificacions per correu electrònic sobre aquests vídeos, relacionades amb penalitzacions o tocs d'atenció per contingut inadequat.

Els motius pels quals és possible que els Comptes de Google estiguin en perill, o que s'hagin segrestat o piratejat, són diversos. Entre d'altres, pot ser degut a contingut perjudicial (programari maliciós) i correus electrònics enganyosos que es fan passar per un tipus de servei que coneixes (pesca de credencials). Per mantenir el teu compte protegit, no comparteixis mai la informació de l'adreça electrònica i la contrasenya amb altres persones, ni baixis fitxers o programari de fonts en què no confiïs.

Per recuperar un canal de YouTube piratejat, primer cal recuperar el Compte de Google piratejat associat al canal de YouTube.

Per recuperar el teu canal de YouTube, segueix aquests tres passos:

1. Recupera i protegeix el Compte de Google piratejat associat al canal de YouTube.
2. Reverteix els canvis no desitjats al canal de YouTube immediatament per evitar repercussions de les polítiques, com ara les directrius de la comunitat o els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor.
3. Redueix el risc d'accessos no autoritzats al teu Compte de Google mitjançant pràctiques recomanades de seguretat amb tots els usuaris del canal associats.

Recuperar el teu Compte de Google

Encara pots iniciar la sessió al teu Compte de Google

És important que actualitzis la contrasenya i protegeixis el Compte de Google. Després, continua al pas següent.

No pots iniciar la sessió al teu Compte de Google

Per obtenir ajuda per tornar a entrar al teu Compte de Google, fes el següent:

1. Segueix els passos per recuperar el teu Compte de Google o el servei de Gmail.
  2. Restableix la contrasenya quan se't demani. Tria una contrasenya segura que no hagis utilitzat amb aquest compte. Obtén informació sobre com pots crear una contrasenya segura.

Demana als gestors o propietaris del canal que segueixin els mateixos passos per protegir el seu Compte de Google.

Revertir el teu canal a l'estat anterior al pirateig

Per obtenir ajuda per aconseguir que el teu canal torni a l'estat anterior al pirateig:

1. Neteja el nom o l'identificador del canal
  2. Substitueix el bàner o el logotip del canal
  3. Actualitza la configuració de privadesa dels vídeos
  4. Suprimeix usuaris del canal desconeguts o usuaris de comptes de marca
  5. Resol els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor

Reduir el risc d'accés no autoritzat

Un cop hagis completat els passos anteriors, és important que mantinguis protegit el teu Compte de Google associat al canal:

1. Activa Navegació segura millorada.
  2. Activa la verificació en dos passos per afegir una altra capa de seguretat al compte.
  3. Configura o actualitza un número de telèfon o una adreça electrònica de recuperació.
  4. Revisa la Comprovació de seguretat del Compte de Google.
  5. Configura una clau d'accés per obtenir protecció contra amenaces com la pesca de credencials.
  6. Activa el programa Protecció avançada.

Si el teu canal s'ha cancel·lat després que hagin piratejat el teu Compte de Google

Un cop hagis recuperat el teu Compte de Google, trobaràs un correu electrònic amb més informació sobre com pots apel·lar contra la cancel·lació del canal a la safata d'entrada. Quan hagis recuperat el Compte de Google piratejat, pots presentar una apel·lació mitjançant aquest formulari. Si la recuperació del compte no s'ha completat, és possible que la teva apel·lació no s'accepti.

Contactar amb l'equip d'assistència per a creadors

Si el teu canal és apte (per exemple, si formes part del Programa per a partners de YouTube), un cop hagis recuperat el Compte de Google, podràs contactar amb l'equip d'assistència per a creadors de YouTube per obtenir ajuda.

Obtén informació sobre com pots contactar amb l'equip d'assistència per a creadors.

Preguntes més freqüents

He recuperat el meu canal, però com puc saber si s'ha expulsat el hacker?

No sempre podem determinar que s'hagi suprimit el segrestador. Et recomanem que revisis el teu canal de YouTube i que t'asseguris que el teu Compte de Google estigui protegit per evitar que es produeixin atacs de hackers en el futur.

Si el hacker penja vídeos que infringeixen les directrius de la comunitat de YouTube, tindré problemes? Es podria cancel·lar el meu canal?

Assegura't de suprimir immediatament els vídeos que no hagis penjat, ja que tot el contingut de YouTube ha de complir les nostres directrius de la comunitat. Si el teu canal s'ha cancel·lat després que l'hagin piratejat, pots presentar una apel·lació un cop hagis recuperat el teu Compte de Google. Si la recuperació del compte no s'ha completat, és possible que la teva apel·lació no s'accepti. Si tens més preguntes, contacta amb l'equip d'assistència per a creadors.

S'ha piratejat el compte d'una de les persones que gestiona el meu canal. Què puc fer per evitar el segrest del compte en el futur?

És habitual que els canals de YouTube tinguin més d'un gestor. Pots millorar la seguretat del teu canal seguint aquests passos:

• Assegura't que tant tu com els membres de l'equip heu pres mesures per protegir els vostres comptes.
  • Utilitza l'eina de permisos del canal i les eines de compte de marca per assegurar-te que només els comptes autoritzats tenen accés per gestionar el teu canal i només amb el nivell de permisos que vulguis. No comparteixis contrasenyes ni informació d'inici de sessió amb ningú. L'accés al teu canal només ha de ser possible a través dels comptes autoritzats amb la funció de permisos del canal.
  • Per evitar violacions de les dades, utilitza una adreça electrònica per al teu canal de YouTube diferent de la que fas servir per a altres comptes. Si utilitzes el mateix correu electrònic en diverses plataformes i algú hi obté accés, pot segrestar el teu compte de YouTube i altres comptes alhora.