Concerttickets op YouTube

Als je een muzikant op YouTube bent, kun je misschien je aankomende concerten vermelden op YouTube. In dit artikel lees je over de deelnamevereisten, beschikbaarheid, ondersteunde ticketverkopers, beleidsregels, gegevens delen en hoe je de ticketplank in- of uitschakelt als je ervoor in aanmerking komt.

Deze functie wordt automatisch ingeschakeld op artiestenkanalen die hiervoor in aanmerking komen. Als de functie ingeschakeld is en gebruikers officiële muziekcontent van je YouTube-kanaal bekijken, zien ze links naar tickets voor beschikbare evenementdatums op videopagina's. Het evenement dat het dichtst in de buurt van de kijker plaatsvindt, wordt getoond via de ticketfuncties. Ook ziet de kijker de datums van andere beschikbare evenementen.

Op dit moment zien fans geen ticketfuncties als ze in een mobiele browser of op een apparaat in de woonkamer kijken. Uitverkochte evenementen worden niet getoond op de plank.

• Op dit moment zien fans geen ticketfuncties als ze in een mobiele browser of op een apparaat in de woonkamer kijken.
  • Uitverkochte evenementen worden niet getoond op de plank.
  • Op een computer zie je de ticketplank direct onder de videospeler. In de mobiele YouTube-app worden tickets getoond in de mobiele weergavefeed.

Deelnamevereisten voor je kanaal

Als je in aanmerking wilt komen voor ticketfuncties, moet je aan deze minimale vereisten voldoen:

• Je hebt een officieel artiestenkanaal op YouTube
  • Het publiek van je kanaal is niet ingesteld als gemaakt voor kinderen
  • Je hebt een muziekevenement-ID bij een ondersteund ticketbedrijf (zie hieronder)
  • Je hebt geplande concerten in een ondersteund land waarin kijkers van je video's de ticketplank kunnen zien (zie hieronder)

Ondersteunde ticketbedrijven

• AXS
  • Eventbrite
  • See Tickets
  • Ticketmaster
  • DICE

Het ondersteunde ticketbedrijf (niet Google) is verantwoordelijk voor alle aspecten van de ticketverkoop, waaronder orderverwerking, terugbetalingen, klantenservice, voorraadbeheer en betalingen.

We staan ervoor open om in de toekomst met nieuwe ticketbedrijven samen te werken, maar hebben op dit moment voldoende capaciteit.

Ondersteunde landen

Kijkers van je video's in deze landen en regio's kunnen de ticketfuncties zien:

• Australië
  • Canada
  • Ierland
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Aanmelden en afmelden

Alle geschikte artiestenkanalen worden automatisch aangemeld voor ticketverkoop. Neem contact op met je YouTube-partnermanager of stuur ons feedback als je denkt dat je in aanmerking komt.

Zo schakel je ticketverkoop uit op je artiestenkanaal:

In YouTube Studio

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op 'Concerten'.
  3. Je kunt ticketverkoop onderbreken met de schakelaar naast 'Kaarten verkopen via YouTube' rechtsboven op de pagina. Met dezelfde schakelaar kun je ticketverkoop later ook weer aanzetten als je dat wilt.

Als je je afmeldt, kun je nog steeds statistieken zien over de evenementen die zijn getoond via de ticketfuncties.  Meer informatie

Beleid

Je gebruik van de ticketfuncties moet voldoen aan de Servicevoorwaarden van YouTube, waaronder de Communityrichtlijnen.

Overtredingen van deze voorwaarden en beleidsregels kunnen leiden tot opschorting of beëindiging van de ticketfuncties (en bijbehorende functies) of beëindiging van je account, in overeenstemming met de beleidsregels.

Ga je niet akkoord met het bovenstaande? Gebruik de ticketfuncties dan niet. Je kunt ticketfuncties ook altijd uitschakelen.

Gegevens delen en statistieken over evenementen

Ondersteunde ticketbedrijven en Google delen gegevens over ticketverkoop en bezoeken met elkaar. Deze worden gebruikt om producten te verbeteren en om je relevante analytische gegevens te bieden.  Voor de evenementen op je ticketplank kunnen we bijvoorbeeld laten zien wat de ticketopbrengst is, hoeveel tickets je hebt verkocht, of je evenement is uitverkocht en in welke steden je tickets hebt verkocht. Hiervoor gebruiken we gegevens die we ontvangen van het ondersteunde ticketbedrijf.  Ondersteunde ticketbedrijven krijgen gegevens over verkeer afkomstig van YouTube-ticketfuncties voor hun analyses.

Volg deze stappen om statistieken te bekijken van evenementen die worden weergegeven via ticketfuncties:

In YouTube Studio

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op 'Concerten'.