Concerttickets op YouTube

Als je muziekartiest op YouTube bent, kun je je geplande concerten in de VS mogelijk vermelden op je videoweergavepagina's. Voor concertvermeldingen werken we samen met Ticketmaster, Eventbrite en AXS.

Als de functie is ingeschakeld en gebruikers officiële muziekcontent van je YouTube-kanaal bekijken, zien ze onder de video een plank met de datums van je tournee. Deze datums worden weergegeven wanneer fans content bekijken op mobiele apparaten of computers. Het evenement dat het dichtst in de buurt van de kijker plaatsvindt, wordt vastgezet op de plank. Ook ziet de kijker de datums van andere beschikbare evenementen. Uitverkochte evenementen worden niet getoond op de plank.

Bij artiesten met een officieel artiestenkanaal wordt de ticketplank ook weergegeven bij video's op hun VEVO-kanaal.

Deelnamevereisten

Als je een artiestenkanaal op YouTube hebt, kom je voor deze functie in aanmerking als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je bent gevestigd in de VS.
  • De tickets voor je geplande concerten in de VS worden verkocht via Ticketmaster, Eventbrite of AXS.
  • Je hebt een ID voor Ticketmaster, Eventbrite of AXS Music Attraction.

Aanmelden

Neem contact op met je YouTube-partnermanager of stuur ons feedback als je denkt dat je in aanmerking komt.

Statistische gegevens over evenementen

Voor evenementtickets die je op YouTube hebt gepromoot, heb je inzicht in de ticketopbrengst, het aantal verkochte tickets en de steden waarin je de tickets hebt verkocht. Ook kun je zien of een evenement is uitverkocht. Daarnaast kun je je ook aan- of afmelden voor promotie van je evenementlink op je YouTube-weergavepagina's.

Toegang tot evenemententickets

1. Log in bij je kanaal op www.youtube.com.
  2. Klik rechtsboven op je accountpictogram.
  3. Klik op Creator Studio.
  4. Ga naar Artiestencentrum en selecteer Evenementen.

Toekomstige uitbreiding

We willen het programma in de toekomst uitbreiden en werken er hard aan om deze functie beschikbaar te maken voor alle artiesten die Ticketmaster, Eventbrite of AXS gebruiken voor hun optredens. Houd de site van YouTube for Artists in de gaten voor updates en aankondigingen.