Concerttickets op YouTube

Als je muziekartiest op YouTube bent, kun je je geplande concerten mogelijk vermelden op je videoweergavepagina's. Deze functie wordt automatisch ingeschakeld op artiestenkanalen die hiervoor in aanmerking komen. Als de functie ingeschakeld is en gebruikers officiële muziekcontent van je YouTube-kanaal bekijken, zien ze onder de video een plank met de datums van je tournee. Het evenement dat het dichtst in de buurt van de kijker plaatsvindt, wordt weergegeven op de plank. Ook ziet de kijker de datums van andere beschikbare evenementen.

Opmerking: De datums van je tournee worden weergegeven als fans content bekijken op mobiele apparaten of computers. Uitverkochte evenementen worden niet weergegeven op de plank.

Vereisten

Je moet aan deze vereisten voldoen om in aanmerking te komen voor de functie:

• Je hebt een officieel artiestenkanaal op YouTube
  • Je hebt een muziekevenement-ID bij een ondersteund ticketbedrijf (zie hieronder)
  • Je hebt geplande concerten in een ondersteund land (zie hieronder)

Ondersteunde ticketbedrijven

• AXS
  • Eventbrite
  • Ticketmaster
  • SeeTickets

Ondersteunde landen

• Australië
  • Canada
  • Ierland
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Aanmelden en afmelden

Alle in aanmerking komende artiestenkanalen worden automatisch aangemeld voor ticketverkoop. Neem contact op met je YouTube-partnermanager of stuur ons feedback als je denkt dat je in aanmerking komt.

Je kunt ticketverkoop als volgt uitschakelen op je artiestenkanaal:

In de bètaversie van YouTube Studio

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Concerten (of op Overige functies en dan op Concerten).
  3. Je kunt ticketverkoop onderbreken met de schakelaar naast 'Kaarten verkopen via YouTube' rechtsboven op de pagina. Met dezelfde schakelaar kun je ticketverkoop later ook weer inschakelen als je dat wilt.

In de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar 'Artiestencentrum' en selecteer Evenementen.
  2. Je kunt ticketverkoop onderbreken met de schakelaar naast 'Kaarten verkopen via YouTube' rechtsboven op de pagina. Met dezelfde schakelaar kun je ticketverkoop later ook weer inschakelen als je dat wilt.

Statistische gegevens over evenementen

Voor de evenemententickets die je op YouTube hebt gepromoot, kun je bekijken wat de ticketopbrengst is, hoeveel tickets je hebt verkocht, of je evenement uitverkocht is en in welke steden je tickets hebt verkocht. Hiervoor volg je deze stappen:

In de bètaversie van YouTube Studio

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Concerten (of op Overige functies en dan op Concerten).

In de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar 'Artiestencentrum' en selecteer Evenementen.